به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سردار غلامرضا جلالی صبح امروز در همایش سراسری پدافند غیرعامل که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد اظهار داشت: ما در پدافند غیرعامل یک مفهوم سه گانه را دنبال می کنیم این مفهوم سه گانه هم چون یک مثلث سه ضلع می ماند.
وی اظهار داشت: در این مثلث اثر تهدید بر سرمایه تولید و آسیب پذیری و اقداماتی که بتواند این آسیب پذیری را حفظ کند به طور جدی مشخص شده است. در گام نخست باید نسبت به تهدیدشناسی که در زیرساخت ها و سرمایه های کشور نمود پیدا می کند توجه کنیم تهدید را به خوبی بشناسیم چرا که تهدیدشناسی یک رسالت انقلابی است.
سردار جلالی تصریح کرد: تهدیدشناسی یک وظیفه تخصصی در پدافند غیرعامل است و کسانی که تهدید را به خوبی و به موقع نشناسند اگر در پست های مسئولیتی قرار بگیرند خسارت های غیرقابل جبرانی را برای کشور ایجاد خواهند کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تهدیدات را در دو دسته کلی برشمرد و افزود: تهدیدات در حوزه پدافند غیرعامل به دو دسته طبیعی و غیرطبیعی تقسیم می شوند؛ در تهدیدات طبیعی می توان با تکیه بر علم و دانش آن ها را کنترل کرد به طور مثال بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله قابل مدیریت و کنترل بوده و دشمنی، خصومت و انگیزه در تهدیدات در آن ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما در تهدیدات انسان ساخت انگیزه دشمنی، خصومت و اراده به چشم می خورد به طور کلی میل به سلطه، احاطه و خصومت در تهدیدات غیرطبیعی به خوبی دیده می شود.
سردار جلالی یادآور شد: بخشی از تهدیدات غیرطبیعی حول محورفناوری ها ایجاد می شود که با توجه به بازه زمانی که در آن قرار گرفته ایم این فناوری ها رشد بالایی را طی می کنند که به مراتب این رشد تهدیدات و فرصت هایی را نیز ایجاد خواهند کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: این در حالی است که در دنیای کنونی ما لاجرم مجبور به استفاده از فناوری ها هستیم چرا که اگر این اتفاق نیفتد از دنیا و تکنولوژی عقب می مانیم. این در حالی است که تهدیدات و فرصت ها در این تهدیدات نهفته است؛ سه نگاه در استفاده از فناوری ها وجود دارد برخی تنها به تکنولوژی به چشم یک تهدید نگاه کرده و صرفا با دیدی انزوا جویانه آن را تلقی می کنند برخی صرفا تکنولوژی را فرصت می دادند و از بخش تهدیدات غفلت می کنند که این یک نگاه سهل اندیش و خوش خیالانه است اما نگاه منطقی به این تکنولوژی دیده شدن تهدیدها و فرصت ها با یکدیگر است.
وی خاطر نشان کرد: امروزه سرمایه ها به 4 دسته تقسیم می شود که سرمایه انسانی، فیزیکی، سایبری و معنوی از جمله این سرمایه ها است؛ امروز وارد یک فضا به نام سایبری شده ایم امروز بخش قدرت ملی کشور تحت عنوان آن تعریف می شود. امروز در یک فرآیند صریح تبدیل شدن سرمایه های فیزیکی به سرمایه های سایبری را مشاهده می کنیم به نحوی که می توان گفت ماهیت فناوری ها امروز دائما در حال تغییر است.
سردار جلالی ادامه داد: باید اثر تهدیدات بر سرمایه ها را به خوبی بررسی کنیم و ببینیم این تهدیدات چه تاثیری بر روی سرمایه ها می گذارند چرا که این تهدیدات دو اثر اولیه و ثانویه داشته و به مراتب توجه نکردن به پیامدهای ثانویه آن با ضریب 5 برابر گسترش می یابد به طور کلی پیامد ثانویه می تواند مستقیما امنیت ملی کشور را تغییر دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: امروزه ارتباطات و خدمات سایبری جزو کارکردهای ضروری کشور به شمار می رود کارکردها به طور کلی به سه دسته واجب، مستحب و مباح تقسیم می شوند و نادیده گرفتن کارکردهای واجب می تواند حیات کشور را به خطر بیندازد.
وی افزود: باید اقداماتی انجام گیرد که چنانچه تهدیداتی نسبت به کشورمان وارد شد و بحث ارتقای پایداری ملی به خطر نیفتد.
سردار جلالی تصریح کرد: امروزه بیش از 90 درصد از نظام پولی کشور در فضای سایبری شکل گرفته است از سوی دیگر شاهد تغییر استراتژی دشمن نسبت به کشورمان بودیم همان گونه که رابرت گیت وزیر دفاع سابق آمریکا در سندی اعلام کرده است که آمریکا قدرت رویاروی نظامی با ایران را ندارد و نمی توانند رفتار نظامی ایران را قابل کنترل و پیش بینی کنند از این رو شاهد آن هستیم که تنها به تهدیدات نظامی روی می آورند و به سمت عملی کردن آن ها نمی روند زیرا ایران را کشوری دمکراتیک می دانند که پایه و اساس همه حکومت ها براساس انتخاب مردم شکل گرفته است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به این که آمریکا می داند در حوزه نظامی قابل رویارویی با ایران نیست به سمت مدیریت افکار عمومی روی آورده و می خواهند با استهاله از درون جریانی را در ایران به راه بیندازد که مطابق اهداف و رفتارهای او عمل کنند.
هم چنین سردار جلالی در نشست خبری که در پایان این همایش برگزار شد در پاسخ به سوالی مبنی براینکه بحث عدم استفاده از تلفن هوشمند به کجا رسیده است اظهار داشت: استفاده هوشمند از تلفن هوشمند به معنای بهره گیری از فرصت ها و کنترل تهدیدات است. گوشی هوشمند ابزار جمع آوری اطلاعات بوده و هر کسی از آن استفاده می کند اطلاعت اثر انگشت، پسوردها و اطلاعات بانکی افراد در این گوشی هوشمند وجود دارد هم چنین فیلمبرداری از آن ها خارج از کنترل افراد است.
وی افزود: هیچ سروری بکپ آپی از این اطلاعات در داخل کشور نداریم از این رو استفاده از چنین گوشی هایی برای مسئولین مقدور نیست.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: ما باید سرورهای بومی داشته باشیم تا اطلاعات ما به خارج از مرزها سوق داده نشود.
سردار جلالی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه طی یک سال اخیر چه تهدیداتی به شبکه ارتباطی کشور رخ داده است تصریح کرد: ما در گزارش ماهانه و سالانه بخشی از این تهدیدات را تحلیل می کنیم که در گزارش های سال قبل تهدیدات سایبری به سه دسته کلی تقسیم شدند؛ نفوذ و هک های فردی با انگیزه شخصی، هک ها توسط گروه های تروریستی، قیاسی که 97 درصد حملات را شامل می شوند و هم چنین حملات کشورهای متخاصم به حوزه های مختلف.
وی ادامه داد: در این تحلیل ها به بررسی این که از چه ابزاری استفاده می شود و این حملات به کجا ختم می شود پرداخته می شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در پایان خاطر نشان کرد: با این مولفه ها به این جمع بندی می رسیم که باید تمرکزمان بر زیرساخت های هسته ای باشد و در یک سال گذشته هیچ حمله موثری در این زیرساخت ها صورت نگرفته که نشان دهنده پاسخ مناسب پدافند غیرعامل سایبری در سطح ملی و دستگاهی است.