به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون ویژه برجام در همایشی تحت عنوان دوران بزن دررو تمام شده است که عصر امروز در تالار شیخ بهایی دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد به ارزیابی عرایض کشور از دوران پساتحریم اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها قصد نابودی ایران را داشتند اما نه تنها به این نیت شوم خود دست نیافتند بلکه جمهوری اسلامی توانست به توفیقاتی نائل شود که نوکران آنها هرگز به آن نرسیده بودند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط مصر پس از کمپ دیوید تصریح کرد: امروز در حال حاضر در قاهره چندین میلیون نفر شب ها در خیابان می خوابند در حالی که در جمهوری اسلامی که شعار استقلال می داد در عرصه های مختلف از جمله هسته ای توفیقات روز افزونی کسب کرده است.
وی تصریح کرد: ایران امروز هم هسته ای است و هم مرزهای دانش را در نهایت تحریم بارور کرده است و ماحصل این اتفاق منجر به بهره برداری اختلافات موجود بین چین و روسیه با کشورهای اروپایی و در نهایت اضافه شدن آمریکا به مجموعه مذاکرات و منتج شدن نتیجه ای تحت عنوان برجام شد که پس از طی پروسه های قانونی سرانجام با نامه رهبری و با شروطی به تصویب رسید. نگاه به برجام حکایت از آن دارد که غرب به دنبال تکرار برجام در سایر حوزه هاست.
زاکانی با اشاره به اینکه در حوزه هسته ای برجام مسیری را طی کرد که ماحصل آن عدم عملکرد به وعده های داده شده در لوزان و وین بود.
رئیس کمیسیون ویژه برجام با بیان اینکه طرف مقابل ما به ازای وعده نقد ما را با وعده هایی که به دنبال تصدیق آن بودند که بتوانند از طریق آن ما را در حوزه های هسته ای و غیرهسته ای محدود کنند تصریح کرد: این ما هستیم با برجامی که طی ده ماه ملاحظات شورای امنیت بندهای مجلس شورای اسلامی و دو بند از فرمایشات مقام معظم رهبری باید عملی شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بخش های مختلف نامه مقام معظم رهبری در خصوص برجام یادآور شد: در مقدمه این نامه معظم له به دقت نظر و ضرورت عبور از مجاری قانونی تاکید ویژه ای دارند که در این بیان برای کشور مصونیت ایجاد کند.
وی نامه مقام معظم رهبری در خصوص برجام را در سه بخش تعریف کرد و ادامه داد: در بخش اول این نامه تقدیر و تشکر از همه موافقین و منتقدین برجام در شورای عالی امنیت ملی، مجلس و رسانه ها و دولت به چشم می خورد.
زاکانی پیام اصلی بخش اول نامه رهبری در خصوص برجام را دعوت به انسجام و وحدت ملی و عبور از شکاف و نفاق دانست و گفت: اگر این وحدت صورت نگیرد یکی از ارکان انقلاب مورد خدشه قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون ویژه برجام تصریح کرد: از این پس هر کس بخواهد با برجام سلیقه ای برخورد کند و آن را منشا دوگانگی قرار دهد و براساس آنچه به تصویب شورای امنیت ملی، کمیسیون ویژه برجام رسید مسیری که مجلس در قانون گذاری تعیین کرده و از همه مهم تر 9 بند بیانیه نامه رهبری به آن تاکید داشت باید همان گونه عملیاتی شود و اگر کسی خلاف این مسیر را طی کند باید وی را وحدت شکن معرفی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برجام بدون ملاحظات رهبری برجام نیست تصریح کرد: بخش دوم فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص برجام در نامه یاد شده ناظر به بازبینی دشمنی دشمنان بود به این معنی که دشمن ما کماکان آمریکاست و این در حالی است که متاسفانه برخی اساتید دانشگاه قصد تلاش برای بزک کردن این گرگ دارند گذشته سیاه آمریکا قابل تحریف نیست براین اساس مقام معظم رهبری در بخش دوم نامه شان تاکید ویژه ای بر مبانی اصلی جمهوری اسلامی و روح سلطه ستیزی کشور در برابر سلطه آمریکا داشتند.
وی با بیان اینکه عده ای در کشور معتقدند برای حداقل ها نیز باید دست به دامن آمریکا شد یادآور شد: براین اساس اگر کسانی در کشور دقت نکنند و نخواهند مسیر مورد تاکید مقام معظم رهبری را طی کنند گرفتار وجوهی از اسلام آمریکایی شدند و از اسلام نابی که امام خمینی بیان کردند و کشور با تمسک به آن عزت پیدا کرد فاصله پیدا می کنند.
بی توجهی به نامه مقام معظم رهبری در خصوص برجام برخلاف مصالح ملی است
زاکانی با تاکید بر اینکه حداقل تضمین اجرای برجام رعایت 9 بند لحاظ شده توسط مقام معظم رهبری است این 9 بند را کف تامین منافع کشور دانست و ادامه داد: هر کس بخواهد به این 9 بند بی توجهی کند در واقع گامی بر خلاف مصالح ملی کشور برداشته است.
رئیس کمیسیون ویژه برجام بخش سوم نامه رهبری را حفظ منافع ملی و مصالح کشور عنوان کرد و ادامه داد: بخش پایانی توجه مقام معظم رهبری به ایجاد مصونیت از داخل بود که از داخل چگونه می توان مصونیت ایجاد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز با توجه به اقتضائات انقلاب اسلامی اولویت کشور اولویت فرهنگی و فوریت کشور فوریت اقتصادی است حال چگونه می توان بین این دو مهم جمع و وحدت ایجاد کرد پاسخ تنها دستیابی به راهکارهای اقتصاد مقاومتی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یک وجه نفوذ در کشور به این برمی گردد که کسانی با وحدت شکنی استحکام مردم را زیر سوال ببرند و وجه دیگر آن این است که کسانی با جهت گیری های انقلاب مروج اسلام آمریکایی باشند و وجه آخر نیز کسانی را نشانه می گیرد که به مصالح ملی کشور بی توجه باشند.