به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیتالله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در همایش رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور اظهار داشت: در سالهای اخیر تحولات خوبی در قوه رخ داده است خصوصاً در بحث منابع انسانی اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به پیشرفتهای قوه قضائیه در زمینه فناوری اطلاعات گفت: در زمینه فناوری اطلاعات نیز تحولات گستردهای صورت گرفته و کارها در قوه قضائیه به منظور تسهیل امور مردم بوده است همچنین در خصوص پیشگیری از وقوع جرم نیز کارهای خوبی در قوه انجام شده است.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: نظارتهای درونسازمانی و برونسازمانی نیز از اهداف مورد نظر قوه قضائیه است.
آیتالله آملی لاریجانی افزود: رعایت حقوق شهروندی به همراه حقوق متهمین در دادگاهها که به همراه چالشهایی در دولت به عنوان مسائل حقوقی مطرح شده بود از کارهای انجام شده در قوه قضائیه است.
وی با اشاره به اینکه در دولت جدید رابطه خوبی بین قوه قضائیه و مجریه برقرار است گفت: بار اجرایی بر دوش دولت است و ما در قوه قضائیه تلاش کردهایم در حد توان با حمایتهای قانونی به دولت کمک کنیم که یکی از این زمینهها همکاری در بحث برجام بود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بحث برخورد با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: من مکرراً عرض کردهام که بحث مربوط با مفاسد اقتصادی نباید با بحث مربوط به حمایت از سرمایهگذاریهای قانونی خلط شود.
آیتالله آملی لاریجانی همچنین تاکید کرد: قوه قضائیه در مجاری مختلف با دولت و وزارت خارجه تعامل خوبی دارد.
وی در ادامه با اشاره به نقاط افتراق حیات دینی با حیات و دیدگاه مدرنیته گفت: در تفکر مدرنیته انسان خود هدف خود را میسازد نه اینکه هدفی وجود داشته باشد و او به سمت آن حرکت کند؛ عقلانیت در مدرنیته تبدیل به وسیلهای برای اهداف شده است و در چنین جامعه ای تمام تکاپو برای این است که تولیدات بیشتر شود حال اینکه این تولیدات چه نتایجی خواهد داشت زیاد مد نظر نیست و قابل پذیرش است که این تولید به طبیعت یا دیگران ضرر بزند.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه عقل در مدرنیته ابزاری عمل میکند خاطرنشان کرد: وقتی از عقل خدادادی به شکل ابزاری استفاده شود نیز طبیعتاً پیشرفت حاصل میشود ولی این پیشرفت محصور به کارهای انسانی است که این در تعارض با نحوه حیات قرآنی انسان است.
آیتالله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه نمیتوان گفت کل عقلانیت تعبّدی است خاطرنشان کرد: تعقل طبیعتاً داده شده تا از آن استفاده کنیم اما آن چیزی که مهم است نوع استفاده از این عقل است.
وی اظهار داشت: غرب عقل خود را با تمام قوا به ذهن دیگران وارد میکند که هرچند این امر به وسیله زور نیست اما از روشهایی مانند وارد کردن تفکر خود به ذهن دیگران استفاده میکنند که ما در مقابل این نحوه حیات غربی و هجمه تبلیغاتی رسانهای باید نحوه حیات دینی را دنبال کنیم.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: صراط مستقیمی که انسان میخواهد بپیماید صراط توحیدی باید باشد.
آیتالله آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه تفکر ریشهای قانون اساسی قرآنی است اظهار داشت: قانون اساسی در اصل دوم خود تصریح میکند نظام جمهوری اسلامی نظامی است که بر پایه ایمان به خدای یکتا شکل گرفته است و بر همین اساس در اصلهای بعدی دولت جمهوری اسلامی ایران را موظف میکند که همه امکانات خود را برای نیل به اهداف اصل دوم به کار گیرد.
وی تاکید کرد: این قانون اساسی بر اساس نحوه حیات ایمانی تنظیم شده است.
رئیس قوه قضائیه گفت: یکی از لوازم و آثار حیات قرآنی عدم خوف از سلطههای استکباری و مقابله با آنها است که در این شرایط وقتی انسان خدا را قدرتمند میبیند از هیچ چیزی نمیترسد که مثلاً باعث میشود امام خمینی بگوید که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند که این به معنای این نیست که آمریکاییها بمب و موشک ندارند بلکه به معنای این است که مؤمن از استکبار ترسی ندارد و هیچگاه تسلیم آن نمیشود.
آیتالله آملی لاریجانی تاکید کرد: اولیای خداوند بر اساس حیات ایمانی خود چون همه چیز را از آن خدا میبینند هیچ خوفی ندارند، آنهایی که توجه به حقیقت قرآنی میکنند معتقدند همه عوامل بر او قائم است.
وی با بیان اینکه ایستادگی امام حسین لازمه توحیدی بود که ایشان داشتند گفت: مؤمن وقتی همه چیز را از آن خدا میداند چرا تسلیم شود و در چنین شرایطی وقتی کسی به حقیقت تکیه داده دلیلی ندارد تسلیم شود.
وی با بیان اینکه خداوند با ایمان و اسلام مؤمن را عزیز میکند گفت: ما در روابط خارجی باید این نکته را توجه کنیم که عزت و ایمان ما بر اساس حیات قرآنی بیرون از ترس از بیگانگان است و امام با اتکا بر این حیات قرآنی بود که میگفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند و بر اساس همین حیات مسلمانان را به استقلال دعوت میکرد.
وی در خصوص موضع حقوق بشر با تاکید بر اینکه در بحثهای حقوق بشری همه هجمهها به ملت ایران ناشی از نگاه منافقانه است خاطرنشان کرد: آمریکاییهایی که ما را متهم به نقض حقوق بشر میکنند آیا در بیخ گوش ما در عربستان انتخاباتی انجام شده و حکام بر اساس نظر مردم بر سر کار آمدهاند که از آمریکا حمایت میکنند و یا آیا به نظر آنها این کشتار مردم یمن یا فاجعه منا مسئله حقوق بشری نداشت؟ و همچنین کمک عربستان به تروریسم و داعش در منطقه که بر همه مشخص است مسئله حقوق بشری نیست که آمریکاییها نسبت به آن سکوت کردهاند؟
وی افزود: من در بحث بازداشت آیت الله نمر باقر النمر آن روحانی آزاده تعجب میکنم که چگونه است آمریکاییهایی که ادعای حقوق بشری دارند نسبت به آن سکوت کردهاندٰ؛ آنهایی که وقتی ما در ایران یک فردی را که بمبگذاری کرده اعدام میکنیم معترض هستند چگونه است که در برابر حکم اعدام آن روحانی آزاده سکوت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه کاملاً مشخص است که دل آمریکاییها به حال حقوق بشر نسوخته خاطرنشان کرد: ایراداتی که آنها به حق قصاص میگیرند نیز پذیرفته نیست بر اساس باور دینی ما قصاص حقی برای اولیای دم اس و به صراحت در قرآن آمده است که در قصاص حیات وجود دارد ؛ آنها در حالی به حق قصاص ما اعتراض میکنند که در خود غرب نیز حکم اعدام وجود دارد.
لاریجانی با شرح این سؤال که ریشه حقوق بشری که شما (غربیها) به هر جایی آن را میچسبانید کجاست گفت: ما یک نوع نگاه به حقوق بشر داریم و حیات غربی نیز یک نگاه دیگری.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: حقوق بشر غربی که سلب حیات را محکوم میکند، ازدواج با همجنسبازان را مجاز میداند حال ما چرا باید چنین حقوق بشری را بپذیریم؟
وی تاکید کرد: تسلیم حقوق بشری که آنها برای ما نوشتهاند نمیشویم.