به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دفتر طرحهای عمرانی و نظارت دانشگاه علوم پزشکی همدان در حال حاضر با در اختیار داشتن 15 مهندس و پنج نیروی اداری و خدماتی در حال فعالیت است.
پروژههای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان ازجمله تعمیرات، طراحی، احداث و تهیه همه سندها به جز تعمیرات جزیی در حد تعمیرات خانههای بهداشت و خرید تجهیزات مورد نیاز توسط این واحد انجام میشود. به طور مثال، پروتکل برنامههای مورد نظر وزارت متبوع در طرح تحول نظام سلامت یا تکمیل شبکههای بهداشت و درمان پس از اعلام به دانشگاه و تأمین اعتبار مورد نیاز، توسط این دفتر انجام میشود.
طراحیهای تا زیر ۲۰۰۰ مترمربع توسط همکاران دفتر طرحهای عمرانی و نظارت دانشگاه انجام میشود و برای بیش از دو هزار مترمربع به دلیل مسئولیت حقوقی، از مشاوران توانمند استفاده میشود.
مهندس علیرضا طاهری، تأمین فضای فیزیکی برای نصب دستگاههای امحای زباله را ازجمله موضوعات مهم دانست و گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازه زمانی مشخصی را برای این موضوع تعیین کرده است و امکان تعطیلی هر بیمارستانی که دستگاه امحای زباله را تأمین نکند، وجود دارد.
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه افزود: طبق دستور دکتر حیدریمقدم معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، از آبانماه 93 با هماهنگی معاون درمان و معاون امور بهداشتی دانشگاه طبق نظر فروشنده دستگاه حدود 15 محل برای نصب دستگاههای امحای زباله طراحی شد و برای هر پروژه به طور متوسط 120 میلیون تومان اعتبار هزینه شد.
وی با تأکید بر اهمیت نظارت بر دستگاههای امحای زباله توسط کارشناسان گفت: 15 بیمارستان در استان تا پایان اردیبهشتماه آینده از نظر در اختیار داشتن دستگاههای امحای زباله تکمیل، تحویل و بهرهبرداری میشوند.
مهندس طاهری یادآور شد که امروزه روش زبالهسوزی منسوخ شده است و با این دستگاههای امحای زباله، زباله عفونی به غیرعفونی تبدیل میشود و آلودگی تا حد زیادی از بین میرود.
تهیه، تکمیل و تحویل 28 خانه بهداشت
وی با اشاره به تهیه، تکمیل و تحویل خانههای بهداشت در استان تصریح کرد: سهم استان همدان از برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تکمیل دو هزار خانه بهداشت، 28 خانه بهداشت بود که به طور متوسط برای تکمیل هر خانه بهداشت، 120 میلیون تومان از منابع مختلف در نظر گرفته شد.
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با بیان اینکه همه دانشگاهها از جمله دانشگاه علوم پزشکی همدان در پنج موضوع مورد تأکید وزارت متبوع شامل ایجاد بلوکهای سازمانی برای ترویج زایمان طبیعی، بهسازی و توسعه اورژانسها، احداث مرکز غربالگری سرطان، ایجاد و احداث کلینیکهای ویژه در استان و مرکز هر شهرستان و تأمین فضای فیزیکی برای بخشهای ویژه سهم دارند؛ به تشریح هر یک از این موارد پرداخت.
تهیه طرح 8 بلوک زایمانی در هر یک از شهرستانهای استان
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با اشاره به تهیه طرح 8 بلوک زایمانی در هر یک از شهرستانهای استان گفت: در هر شهرستان یک بلوک زایمانی باید تهیه شود و به این منظور هفت بلوک زایمانی با مساحت 500 مترمربع و یک مورد با مساحت 900 مترمربع بهسازی و احداث میشوند؛ همچنین با توجه به گستردگی فعالیتها در مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی فاطمیه این متراژ در این بیمارستان 900 مترمربع در نظر گرفته شده است.
مهندس طاهری با بیان اینکه 45 تخت LDR با فضاهای جانبی در اختیار استان قرار میگیرد، گفت: تعداد تختهای LDR در نظر گرفته شده برای بلوکهای زایمانی در مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی فاطمیه 11 مورد، اسدآباد 4 مورد، بهار 3 مورد، رزن 5 مورد، تویسرکان 3 مورد، ملایر 6 مورد، فامنین 4 مورد، کبودراهنگ 4 مورد و نهاوند پنج مورد است.
وی با اشاره به ابلاغ نقشههای کلینیکهای ویژه استانها توسط وزارت متبوع به دانشگاههای علوم پزشکی گفت: کلینیکهای ویژه به دلیل ایجاد فضای مناسب در مرکز هر شهرستان ایجاد میشوند که هشت مورد از کلینیکها مربوط به استان همدان است.
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه از برگزاری مناقصه برای هفت کلینیک ویژه خبر داد و گفت: پنج مورد از پروژههای هفتگانه در شهرستانهای رزن، بهار، کبودراهنگ، اسدآباد و تویسرکان با 777 مترمربع زیربنا هماکنون در مرحله آغاز عملیات اجرایی هستند؛ همچنین این رقم برای دو شهرستان ملایر و نهاوند به دلیل گستردگی، یک هزار و 600 مترمربع و در دو طبقه احداث میشود که در مرحله آغاز عملیات اجرایی قرار دارند.
وی با بیان اینکه شهرستان فامنین از زیرساختهای مورد نیاز کلینیک ویژه برخوردار است، اضافه کرد: کلینیک ویژه شهر همدان، سه هزار و 880 مترمربع زیربنا دارد که مناقصه آن چهار آبانماه انجام شد و در محل بیمارستان مباشر کاشانی ساخته میشود. مدت اجرای این طرح، یک سال پیشبینی شده است و امیدواریم در سال 95 به بهرهبرداری برسد.
مهندس طاهری همچنین به اقداماتی ازجمله تکمیل و تحویل درمانگاه درهمردابیک، سیلو و سفتکاری درمانگاه کوریجان اشاره کرد و در بخش دیگری از سخنانش، ادامه عملیات دو پروژه درمانبستر در دو شهر قروه درجزین و دمق هر یک با یک هزار و 80 مترمربع زیربنا را از دیگر اقدامات دانست و افزود: این پروژهها در حال حاضر بیش از 82 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که به دلیل کمبود اعتبار، با کندی پیش میروند و امید است با تأمین اعتبار مورد نیاز در دهه فجر امسال، بهرهبرداری شوند.
احداث بخش سوختگی مرکز آموزشی درمانی بعثت
وی، ادامه عملیات اجرایی بخش سوختگی مرکز آموزشی درمانی بعثت را از دیگر پروژههای مهم دانشگاه عنوان کرد و گفت: بخش سوختگی این مرکز با 36 تخت نرمال و 49 تخت کل در زیربنای 5 هزار و 910 مترمربع در نظر گرفته شده که قرارداد تکمیلی آن به مبلغ 6.4 میلیارد تومان است که از این مبلغ حدود 2 میلیارد تومان آن جذب شده است؛ همچنین در سفر دولت یازدهم به استان همدان، مبلغ 9.5 میلیارد تومان برای سال 94 و 95 برای این پروژه پیشبینی شده که طبق تعهدات باید در پایان سال 95 به بهرهبرداری برسد.
توسعه بیمارستان قائم(عج) اسدآباد
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با ارائه توضیحاتی درباره افزایش تعداد تختها و توسعه بیمارستان قائم(عج) اسدآباد، گفت: تعداد تختهای بیمارستان قائم(عج) اسدآباد از 64 تخت به 128 تخت افزایش مییابد و زیربنای پروژه 5 هزار مترمربع است که قرارداد سفتکاری آن با 3.2 میلیارد تومان در حال حاضر بالای 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. مناقصه فاز تکمیلی این پروژه بزودی انجام میشود و در سال 95 قابل بهرهبرداری است. در ضمن اعتبار مصوب سال جاری پروژه 6 میلیارد تومان است که در سفر دولت یازدهم به استان این مبلغ به 10 میلیارد تومان افزایش یافت که در صورت تخصیص این مبلغ امیدواریم تا پایان سال 95 پروژه به بهرهبرداری برسد.
احداث ساختمان ستاد دانشگاه در اولویت پروژههای دانشگاه است
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی احداث ساختمان ستاد دانشگاه از سال 91 گفت: ساختمان ستاد دانشگاه در مساحت 15 هزار مترمربع با قرارداد جاری 3.6 میلیارد تومان در حال انجام است و تاکنون بالغ بر 3 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است. این پروژه در اولویت نخست پروژههای دانشگاه قرار دارد و در صورت تکمیل، ماهانه یک میلیارد تومان در مصرف انرژی و سایر خدمات جنبی صرفهجویی میشود.
تکمیل و تحویل مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی فرشچیان
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با بیان اینکه گروه دفتر فنی از سال 86 با آغاز ساخت پروژه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی فرشچیان به مدت 8 سال به طور مداوم فعالیت میکرد، گفت: برای تکمیل و تجهیز پروژه در سال 93 از افراد دیگری کمک گرفته شد و هم اکنون نگهداری این مرکز بر عهده دفتر فنی دانشگاه است.
وی، زیربنای مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی فرشچیان را 27 هزار و 500 مترمربع دانست و ادامه داد: دفتر طرحهای عمرانی و نظارت دانشگاه بر هزینه 45 میلیارد تومان اعتبار دولت، سهم خیّر و تمام مراحل تجهیزات غیر پزشکی نظارت و دخالت داشته است.
مهندس طاهری، تهیه اسناد مناقصه و نظارت بر خرید دو دستگاه دیزل به مبلغ 824 میلیون تومان، تهیه اسناد مناقصه و نظارت بر خرید تجهیزات رختشویخانه به مبلغ 700 میلیون تومان، تهیه اسناد مناقصه خرید تجهیزات آشپزخانه و سردخانه و نصب CCSD و تجهیزات خریداری شده با مبلغ 200 میلیون تومان را از دیگر اقدامات انجام شده برای این مرکز اعلام کرد.
تهیه طرح اورژانس بیمارستانهای آیتاله علیمرادیان، امام حسین(ع) و بعثت
وی با ارائه توضیحاتی درباره تهیه طرح اورژانس بیمارستان آیتاله علیمرادیان نهاوند، امام حسین(ع) ملایر و مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان، اظهار کرد: بیمارستان آیتاله علیمرادیان نهاوند در مرحله آگهی مناقصه است، مرحله اجرایی بیمارستان امام حسین(ع) ملایر با اعتبار اداره اوقاف بزودی آغاز میشود و مرکز آموزشی درمانی بعثت نیز در مرحله تصویب طرح از طرف وزارت متبوع است که نیازمند طرح توسعهای است و 25 تا 30 تخت به تختهای این مرکز اضافه میشود.
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه از احداث مرکز غربالگری سرطان در بیمارستان امام رضا(ع)کبودراهنگ، بیمارستان مهر ملایر و مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان خبر داد.
وی افزود: با توجه به اینکه استان همدان مرکز درمان سرطان ندارد، در سفر اخیر هیئت دولت به استان همدان مجوز احداث مراکز درمانی سرطان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت شد و امید است عملیات اجرایی آن در سال جاری آغاز شود و در دولت یازدهم به بهرهبرداری برسد.
احداث پایگاههای جادهای و تهیه اسناد مناقصه با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان
مدیر منابع فیزیکی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه همچنین به احداث پایگاه جادهای در تجرک، آجین، قهاوند، دمق و کوریجان و شهرک فرهنگیان اشاره کرد.
وی گفت: اسناد مناقصه حدود 20 پروژه در استان با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان از دو محل بیمه روستایی و حاشیه شهرها تهیه شده است.