شکرالله خاکرند، استاد تاریخ دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، با بیان اینکه بر اساس دیدگاه ادیان الهی جریان تاریخ جریان مبارزه حق و باطل است، گفت: حق، چکیده و عصاره همه خوبیها مثل عدالت، معنویت و انسان دوستی است که از طریق خداباوری و دین باوری و حرکت در مسیر ولایت الهی قابل دستیابی است که در راس این جریان انبیای الهی و اولیای دین و علمای ربانی است.
وی با اشاره به اینکه باطل یعنی ظلم، بیعدالتی، فساد، خودخواهی و خودپرستی که از مسیر پذیرش ولایت شیطان صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: تجلی این دو جریان حق و باطل در تاریخ در مواجه انبیای الهی با فرعونهای زمان صورت میگیرد، در تاریخ اسلام نیز در صحنههایی همچون عاشورا در مواجه امام حسین (ع) و یارانش با یزید وهمراهانش این تقابل حق و باطل دیده میشود.
استاد تاریخ دانشگاه شیراز با بیان اینکه یکی از بارزترین صفات باطل واستکبار، امتناع ازپذیرش حق از روى عناد، تکبر و خود بزرگ بینی دروغین است، تصریح کرد: استکبار مظهر و نماد حرکت باطل و شیطان است که در روزگار ما در کشور ایالات متحده آمریکا جلوه میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: کشوری که با تجاوز، ظلم و بیعدالتی به بومیان آمریکا شکل گرفته و بخصوص در جریان جنگ جهانی دوم با بمباران اتمی مردم ژاپن، به عنوان پیروز نبرد جنگ جهانی دوم، سلطه ظالمانه خود را در عرصه های نظامی، اقتصادی و فرهنگی گسترده است و چون غولی هزاردست و هزارسر، خوش نما و خوش منظر بزرگ شده است.
خاکرند با بیان اینکه اولین گام در مقابله با استکبار، شناخت مکر و فریبکاری های آن است، افزود: نباید تحت تاثیر قدرت نماییهای آن قرار گرفت و این که باید با مظاهر و نمادهای آن ابراهیم (ع) وار ستیزکرد و به هیچ روی به آن اعتماد نکرد و حداکثر احتیاط را در مواجه با آن نشان داد.
وی با اشاره به اینکه دنیا طلبی و دنیا دوستی، میل به راحت طلبی و ساده لوحی زمینه های سستی و غفلت در مقابل شیطان را در انسان ایجاد می کند، بیان داشت: در عرصه حیات سیاسی و اجتماعی این آسیب در قالب اظهار ضعف و ترس در مقابل استکباری که با قدرت نمایی سست خود، افراد ضعیف را مرعوب می کند، نمایان می شود.
استاد تاریخ دانشگاه شیراز با بیان اینکه یک عده گمان می کنند در آشتی و مذاکره با آمریکا و عذرخواهی از تسخیر مرکز توطئه و فساد، سفارت آمریکا، آنها نیز با ما رفتاری انسانی و عادلانه خواهند داشت، خاطرنشان کرد: این ها تاریخ معاصر ایران را نخوانده اند که محمد رضا شاه پهلوی از سال ۳۲ تا سال ۵۷ بهترین رابطه را در منطقه خاورمیانه با آمریکا داشت؛ دستاورد این رابطه خیلی خوب برای ملت ما چه بود؟ آیا جز حکومت استبدادی، عقب ماندگی علمی، اجتماعی و فرهنگی علیرغم داشتن سرمایه های سرشار انسانی و اقتصادی و اجتماعی ، برای ملت ما سود دیگری داشت؟
خاکرند با اشاره به رابطه ایران در زمان پهلوی با امریکا، افزود: آیا مردم ما جز در واکنش به این اوضاع نکبت بار علیه حکومت پهلوی انقلاب کردند؟ مگر حکومت پهلوی جز آلت دست و ابزار ایالات متحده آمریکا چیز دیگری بود؟
وی در پایان بیان داشت: آیا کسانی که تسخیر لانه جاسوسی را اشتباه می دانند، معتقدند رابطه ما با آمریکا به نفع ماست؟ مگر آمریکا توبه کرده و رفتارهای گذشته اش را کنار گذاشته است؟ اینها ساده لوح و ناآگاه از سیاست جهانی هستند؛ چرا که اکنون نیزآمریکا نزدیکترین دوست کشورهای ستمگر و مرتجع منطقه مثل اسرائیل، عربستان و اصلی ترین عامل شکل گیری جریانهای تروریستی مثل داعش است.