علی اسدی، مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: سیزدهم آبان ماه، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، هرساله یاد آور سه حادثه مهم در تاریخ کشور است؛ اولین آن ها تبعید حضرت امام (ره) به دلیل مطالبهی که یک حق ملی بود و اینکه حضرت امام در مقابل قانون کاپیتولاسیون ایستادگی کردند. دومین حادثه مهم این روز کشتار نوجوانان و دانشآموزان در تهران در سال 57 و سومین حادثه بزرگی که این روز، تسخیر سفارت آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام در سال 58 بود.
وی افزود: اگر نگاهی گذرا به اتفاقات این روز بیاندازیم ردپای آمریکا در همه این حوادث مشهود است. برخی افراد که دم از مذاکره با آن می زنند توجه کنند، این همان آمریکایی است که این جنایات را در حق ملت ایران روا داشته و همچنان سیاست های عنادآمیز خود با ملت ایران را ادامه میدهد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: عجیب است که بعضی از همان دانشجویانی که 36 سال قبل سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند و اسم لانه جاسوسی را بر آن گذاشتند، پیشینه ننگین آمریکا را از یاد برده و امروز از مواضع خود در برابر آمریکا عقب نشینی کرده اند.
اسدی ادامه داد: ما امروز باید از حادثه ۱۳ آبان درس و جلوی نفوذ آمریکا در منطقه را بگیریم. آمریکا با استفاده از مذاکرات هسته ای قصد نفوذ در ایران را داشت و هنوز هم این هدف را دنبال میکند؛ از طرفی آمریکا با دخالت در منطقه و به خصوص حوادث سوریه و عراق قصد محکم کردن پای خود را در منطقه دارد. مسائل مربوط به منطقه غرب آسیا از جمله ناآرامی های سوریه، یمن، بحرین،عراق و غیره به آمریکا و کشورهای اروپایی مربوط نیست و این مسائل باید از طریق همکاری و همفکری کشورهای همسایه و کشورهای درگیر این ناآرامی ها حل شود.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با مقصر خواندن امریکا در ناآرامی های منطقه افزود: آمریکا که باعث این این ناآرامی ها شده و گروه های ترروریستی در منطقه را خود به وجود آورده است، چگونه می تواند در حل این مسائل کمک کند؟ آمریکا سعی در نشان دادن چهرهای موجه از خود در منطقه دارد؛ اما غافل از این است که چهره منحوس آن را همگان شناخته اند.
اسدی افزود: رهبری اشاره کردند که اهداف آمریکا در منطقه با اهداف ایران ۱۸۰ درجه تفاوت دارد و همواره آمریکا درپی تحمیل اهداف خود در منطقه است؛ پس حضور در نشست وین که آمریکا در آن حضور دارد برای رفع مشکلات منطقه معنایی ندارد و به نوعی به رسمیت شناختن دخالت آمریکا در منطقه میباشد، به همین دلیل دولت باید نسبت به سیاست های منطقه ای خود تجدید نظر کند.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی در پایان گفت: همانطور که رهبری در دیدار اخیر خود با وزیر امور خارجه و سفیران فرمودند، سیاست خارجه جمهوری اسلامی چارچوب قانونی خاصی دارد و همه دولت ها باید درعین حال که تاکتیک های مختلفی در پیش میگیرند در چهارچوب کلی سیاست های نظام حرکت کنند، پس دولت نباید دیگر این اشتباه را تکرار کند و در زمینی که آمریکا تعیین کرده است، بازی کند.