به گزارش خبرگزاری دانشجو از بجنورد، خبرگزاری دانشجو دیروز میزبان چهار تن از دانشجویان فعال دانشگاههای دولتی، پیامنور و آزاد بجنورد بود و طی این نشست مقایسهای میان دانشجویان سال ۵۷ با دانشجویان ۹۴ در زمینه انقلابی و ضد استکبار بودن صورت گرفت.
دانشجویان حاضر در این نشست احسان ادیبان، دبیر کانون های فرهنگی و اجتماعی و امید ملایی، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد، امیررضا فروزان فر، دبیر شورای صنفی دانشگاه دولتی و مهرداد باغچقی، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد بودند.
دانشجویان امروز اگر انقلابی تر از سال 57 نباشند کمتر نیستند
در ابتدای این نشست امید ملایی اولین داوطلب بود و در مقایسه دانشجویان 57 با 94 گفت: فکر می کنم دانشجویان امروز اگر انقلابی تر از سال 57 نباشند کمتر نیستند.
وی استدلال خود از این سخن را چنین تشریح کرد: اوایل انقلاب جبهه خودی و دشمن کاملا واضح بود؛ اما امروز می بینیم دشمن در لباس دوست و در قالب های فرهنگی جلو آمده است؛ بنابراین تشخیص هجمه های او برای جوان امروز سخت می شود.
ملایی تنوع حیله ها و زرق و برق تبلیغات دشمن را بسیار فریبنده دانست و گفت: با این حال چندی پیش طبق آمار رسمی سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین صدها هزار جوان برای مبارزه با تروریسم در منطقه اعلام آمادگی کرده اند.
دانشجویان امروز با همان اخلاص و روحیه وسط میدان مبارزه اند
در ادامه این نشست احسان ادیبان با اشاره به اینکه هیچ کدام از جوانان ما انقلاب، امام(ره) و جنگ را درک نکردند، گفت: اما شاهدیم تعداد زیادی از دانشجویان و جوانان با همان اخلاص و روحیه وسط میدان مبارزه حضور دارند.
وی افزود: با حجم زیاد تکنولوژی و پمپاژ اطلاعات و شبهاتی که امروز می شود می بینیم رویش های زیادی هم اتفاق می افتد.
محافظه کاری مسئولان دانشجویان را بی تفاوت می کند
مهرداد باغچقی نیز نظر خود در خصوص مقایسه دانشجویان دیروز و امروز را چنین بیان کرد: برای اینکه تفاوت دانشجوی 57 و 94 مشخص شود، می توان عملکرد دانشجویان در چالش های کشور را مورد دقت قرار داد.
وی ادامه داد: مثلا در مسئله مذاکرات هسته ای همه شاهد بودیم که دانشجویان با هر طیف و سلیقه ای بصورت دغدغه مند مباحث را دنبال می کردند و در تمام دانشگاه ها تحلیل این مسئله بحث روز بود.
این فعال دانشجویی شبکه های اجتماعی را در استکبار ستیز بودن یا نبودن دانشجویان تاثیر گذارخواند و گفت: هر روز شاهدیم شبهات و مطالب دروغ و بی منبع تلاش دارد، جای حق و باطل را در ذهن جوانان ما تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در میان مسئولین دانشگاه ها افرادی هستند که اجازه بحث و انتقاد به سیاست های دولت و مذاکرات را نمی دهند، گفت: این مسئله باعث بی تفاوت بار آمدن دانشجو می شود.
وی در انتها دانشجویان امروز را جلوتر از دانشجویان دیروز توصیف کرد و گفت: ما علاوه بر تجربیاتی که دانشجویان آن دوران بدست آوردند تجربه های گرانب هایی در فتنه های استکبار کسب کرده ایم.
برخی مسئولان از آگاه شدن دانشجویان ترس دارند/ کرسی های آزاد اندیشی بهترین محل برای رفع شبهات دشمن
امیر رضا فروزان فر تصریح کرد: وقتی پدرم که دانشجوی سالهای 57 بوده از شرایط دانشگاه ها می گوید و آنرا با وضعیت امروز مقایسه می کنم، می بینم دشمن دیگر حضور واضح ندارد و از طریق تهاجم فرهنگی و رسانه ها کارش را پیش می برد.
وی افزود: امروز ابهامات فراوانی در ذهن جوانان و دانشجویان از طریق شکبه های اجتماعی ایجاد می شود که باید در کرسی های آزاد اندیشی و تریبون های مختلف به آنها پاسخ داده شود.
فروزان فر تصریح کرد: دیروز اگر ابزارهای دشمن 10 قلم بود امروز با هزاران روش و رسانه در حال تولید ابهام و ایجاد بدبینی و نا امیدی از آینده کشور در دل جوانان است.
وی تاکید رهبر معظم انقلاب بر کرسی های آزاد اندیشی را همین مسئله دانست و گفت: بنظرم برخی مسئولین از آگاهی دانشجویان می ترسند و فکر می کنند اگر آگاه شدیم به آنها و عملکردشان انتقاد خواهیم کرد.
برخی دانشجویان حتی فلسفه 16 آذر را نمی دانند
احسان ادیبان در ادامه بحث با اشاره به اینکه یکی از ضعف های دانشجویان امروز این است که اطلاعاتشان در اینترنت و شبکه های اجتماعی خلاصه می شود، گفت: این آگاهی ها تبدیل به بصیرت و تحلیل نمی شود و کاملا سطحی باقی می ماند.
وی تصریح کرد: بعنوان مثال دیده می شود دانشجویان روز 16 آذر که روز دانشجو نامیده شده است را تنها جشن می گیرند و از پیشینه این روز که سه تن از دانشجویان ضد استکبار در جریان اعتراض به سفر نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا به دست رژیم شاه به شهادت رسیدند بی خبر هستند.
حتی دانشجویانی که به نظام انتقاد دارند در عرصه های حساس وسط میدان حاضرند
در ادامه نشست تریبون به امید ملایی رسید و او در خصوص تغییرات روش های مبارزه با استکبار و راه های نفوذ آنان گفت: امروز دشمن می خواهد مردم، جوانان و مسئولین ما را دچار خطای محاسباتی کند و خود را دوست جلوه دهد.
وی افزود: با این حال نمی توان آن کسانی که به برخی سیاست های نظام انتقاد دارند را ضد انقلاب خواند، چرا که همین ها در عرصه های حساس در میدان حاضرند.
فعالان تشکل های دانشجویی امروز بسیار قوی تر از دانشجویان دیروز عمل می کنند
امیر رضا فروزان فر در ادامه نشست در پاسخ به این سوال که به نظر شما دانشجویان امروز آگاه تر شده اند یا غافل تر، گفت: دانشجویانی که امروز در تشکل ها فعالیت می کنند و مسائل کشور را تحلیل می کنند خیلی عمیق و دقیق وارد می شوند و واقعا قوی هستند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به گسترش ابزارهای دشمن، استکبارستیزی دانشجویان کاهش داشته یا افزایش، گفت: گرچه ما در زمینه ابزار جنگ نرم هنوز آن چنان توانایی بدست نیاورده ایم؛ ولی با این وجود تهاجم فرهنگی و رشد و آگاهی ما دوشادوش هم حرکت می کند و عقب نمانده ایم.
امروز مبارزه با استکبار از عرصه سخت به جهاد علمی، فرهنگی و اقتصادی تغییر کرده است
مهرداد باغچقی نفر بعدی بود که علت این حرکت دوشادوش را علی رغم تلاش های بی وقفه دشمن چنین توضیح داد: همیشه همه مسائل منشاء مادی ندارد، بنده معتقدم این انقلاب از جای دیگری هم پشتیبانی می شود.
وی ایام محرم و عزاداری سرور و سالار استکبارستیزان را یکی از مهمترین مواردی دانست که تمام رشته های دشمن در طول سال را پنبه می کند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: امروز استکبارستیزی ادامه دارد و شیوه های آن کمی ارتقاء یافته است، بعنوان مثال امروز خط مقدم مبارزه با استکبار جهاد علمی، فرهنگی و اقتصادی است.
برخی مسئولین نه تنها از دانشجویان انقلابی حمایت نمی کنند؛ بلکه تخریب می کنند
امید ملایی در ادامه نشست در پاسخ به این سوال که فاصله دانشجوی امروز را تا انقلاب اسلامی چقدر می دانید، گفت: اگر برخی مسئولین به سمت محافظه کاری و کاهلی در استکبارستیزی نروند، جوانان ما هیچ وقت وارد این عرصه نمی شوند.
وی تصریح کرد: امروز متاسفانه شاهدیم برخی افراد خصوصا در دانشگاه ها از حمایت دانشجویان انقلابی حمایت نمی کنند و در برخی موارد آنها را تخریب نیز می کنند.
این دانشجوی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اگر می خواهیم در مبارزه با استکبار موفق باشیم باید متناسب با توطئه های او ما نیز روش ها را ارتقاء بدهیم، گفت: مثلا دیروز او جنگ سخت و ترور را مبنا قرار داده بود؛ امروز فتنه و حالا فضای مجازی را.
وی علت اینکه با وجود همه هجمه ها هنوز تهدیدهای دشمن با اقدامات ما دوشادوش است را این چنین پاسخ داد: بحمدالله یک دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب همه شبهات و فاصله های ایجاد شده با انقلاب را یکجا رفع می کند.
فعالیت انقلابی باعث رشد و هدفمند شدن تحصیلم شده است
احسان ادیبان به یک سوال چالشی پاسخ داد که واکنش شما نسبت به دانشجویانی که فعالیت انقلابی را عامل صدمه به تحصیل شان می دانند، چیست، گفت: بنده خودم در ابتدای فعالیتم درسم ضعیف شد.
وی افزود: اما وقتی با برنامه ریزی و مشورت با پیشکسوتان چگونگی فعالیت در کنار تحصیل را آموختم، اتفاقا امروز آگاهانه درس می خوانم و انگیزه هایم چندین برابر شده و رشد تحصیلی داشته ام.
بزرگان پشیمان شده از انقلاب موجب انحراف جوانان می شوند
مهرداد باغچقی به تحلیل موانع سر راه دانشجویان برای انقلابی شدن پرداخت و گفت: یکی از مهمترین موانع خود ما هستیم، در واقع دانشجویانی که در دانشگاه بعنوان انقلابی شناخته می شوند اگر در عرصه های مختلف خودسازی نکرده باشند؛ باعث دفع بقیه می شوند.
وی افزود: دیگر علت دور شدن دانشجویان از فضای انقلابی برخی الگوگیری هایی است که از بزرگان و پیشکسوتان انقلاب می کنند، آنهایی که امروز از گذشته خود پشیمان شده اند و باعث انحراف دیگران می شوند.
مهمترین تهدید انقلابی ماندن دانشجویان فضای مجازی است/ تمام دانشجویان را انقلابی می دانم
امیررضا فروزان فر نیز با تاکید بر اینکه دانشجویان امروز فاصله زیادی با انقلاب اسلامی ندارند، گفت: اگر زمینه شناخت عمیق انقلاب برای دانشجویان فراهم شود به سرعت از درگیری در ظواهر، خارج می شوند و به عمق و ماهیت انقلاب می رسند.
وی مهمترین تهدید انقلابی ماندن دانشجویان را فضای مجازی دانست و تصریح کرد: نمی توان با روش فیلترینگ به نتیجه کامل دست یافت؛ بلکه باید جایگزین های مناسب و روشنگری ها و فرهنگ سازی در این خصوص صورت گیرد.
این دانشجو ضمن انتقاد از اینکه چرا شورای فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور دو سال است تشکیل جلسه نداده است، گفت: باید مانند افزایش شبکه های تلوزیونی که باعث انزوای ماهواره شد در این شورا نیز جایگزین مناسب پیدا شود.
فروزان فر با تاکید بر اینکه بحمدالله امروز دانشجویی نداریم که با اصل انقلاب مخالف باشد، گفت: برخی هستند که شبهات و انتقاداتی دارند که به سادگی در کرسی های آزاد اندیشی حل می شود؛ بنابراین من تمام دانشجویان را انقلابی می دانم.
فروزان فر در خصوص ادامه استکبارستیزی در عصر حاضر نیز تصریح کرد: تنها می توانم بگویم امروز اگر یک قدم از حقوقمان پا پس بکشیم آمریکا همان آمریکای دیروز است که بیشترین سوء استفاده را به ما تحمیل می کند.
برخی تشکل های دانشجویی استان بازیچه احزاب شده اند/ اگر آمریکا بخواهد به کشور بازگردد از حذف «مرگ بر آمریکا» می آید
امید باغچقی نیز در خصوص ادامه استکبارستیزی گفت: متاسفانه برخی تشکل های دانشجویی در استان هستند که مورد سوء استفاده احزاب سیاسی قرار می گیرند و به آنها توصیه می کنیم به اصول خود که دفاع از انقلاب اسلامی و عدالتخواهی و استقلال است، بپردازند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا امروز اتم مصادیق استکبار است، گفت: همین شعارهای مرگ بر آمریکا و در صحنه بودن مردم مهمترین روش مبارزه با استکبار است و باید بدانیم به قول رهبر معظم انقلاب، آمریکا اگر روزی بخواهد به کشور بازگردد با حذف شعار «مرگ بر آمریکا» باز می گردد.
امیررضا فروزان فر نیز شکل امروز مبارزه با آمریکا را باز پس گیری حقوق از مسیرهای موجود دانست و گفت: باید دقت داشته باشیم که در این داد و ستدها دقت کافی صورت گیرد تا راه نفوذ باز نشود و حرف زوری به ما تحمیل نشود.
ما برای ارزش ها انقلاب کردیم حالا اگر برای راحتی از آن کوتاه بیاییم عقلانی نیست
امید باغچقی با اشاره به اینکه هیچ ارتباطی نباید باعث بشود از اصول انقلاب خود کوتاه بیاییم، گفت: ما برای همین ارزش ها انقلاب کردیم؛ حالا اگر برای راحتی خود بخواهیم از آنها کوتاه بیاییم عقلانی نیست.
وی ادامه داد: همه شاهد هستیم که آمریکا در ابتدای انقلاب که کشور تازه انقلاب کرده بود در سفارت خود اقدام به جاسوسی و توطئه می کرد؛ بنابراین امروز اگر راه نفوذ با مذاکره بخواهد باز بشود چه سوء استفاده هایی خواهد کرد.
ماجرای چفیه رهبر معظم انقلاب
این فعال دانشجویی در پایان با اشاره به اینکه هرچه اقتدار درونی ما بیشتر بشود روزنه های نفوذ دشمن نیز بسته تر می شود، گفت: از رهبر معظم انقلاب فلسفه چفیه انداختنشان را پرسیدند ایشان پاسخ دادند اگر بدانند استکبار جهانی چقدر برای مبارزه با ما خود را آماده کرده است، دیگر جایی برای این پرسش باقی نمی ماند.