به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «شولتز» رئیس پارلمان اتحادیه اروپا ظهر امروز شنبه در کنفرانس مشترک خبری با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی پس از یک دیدار مشترک اظهار داشت: از آقای لاریجانی و همکاران برای این گفتوگوهای پربار و خوب که بین ما انجام شد، تشکر میکنم، همان طور که دیدید زمان دیدار بنده با آقای لاریجانی بیش از مدت زمان مورد نظر طول کشید چون ما در این دیدار همه مسائل را بررسی کردیم.
وی با بیان اینکه خواهان مرحله تعیین کننده درباره روابط اروپا و ایران هستیم، گفت: 14 اکتبر سال جاری مرحله قبول قطعنامه را پشت سر گذاشتیم و پس از آن بحثهای پربار و هیجان انگیزی را داخل مجلس ایران شاهد بودیم ما اکنون در مرحله اجرایی شدن برجام قرار داریم که در پایان این مرحله میتواند بابی برای همکاریهای اقتصادی و تحولات مثبت اقتصادی باز شود که باید از این فرصت به طور بهینه استفاده کنیم.
رئیس پارلمان اتحادیه اروپا در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بنده بر این باورم که هر دو طرف به این باور رسیدهاند که علایق مشترکی را پیدا و درباره آن صحبت کنند که یکی از این علایق مشترک ایجاد ثبات در منطقه است.
وی با بیان اینکه ما در دیدار مشترکمان به تفصیل درباره سوریه حرف زدیم، گفت: نقش ایران برای حل و فصل مسائل سوریه بسیار عمده است، تبادل نظر سازندهای انجام شد که تشکر میکنم همچنین از ایران به دلیل حضورش در گفتوگوهای وین تشکر میکنم و امیدوارم در مراحل بعدی به سمت راهحل حرکت کنیم، مهم این است که همه طرفین تحرک لازم را در موضع خودشان داشته باشند، چه ایران و چه اتحادیه اروپا.
رئیس پارلمان اتحادیه اروپا در عین حال یادآور شد: امروز این فرصت را داریم که به هم نزدیکتر شویم، آقای لاریجانی سهم عمدهای را در مذاکرات ایفا کرده است که از وی تشکر میکنم.
«شولتز» در ادامه سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره موضوع بشار اسد و زمان حضورش در سوریه سوال کرد، توضیح داد: آینده بلند مدت برای «بشار اسد» وجود ندارد ولی زمان حال وجود دارد و باید این دو مقوله را با هم در نظر بگیریم.
وی افزود: حق تعیین سرنوشت، جزو حقوق هر ملتی است که نمیتوان از آن گذشت و باید روزی انتخابات آزاد برگزار شود و مردم در هر کشوری برای سرنوشت خودشان تعیین تکلیف کنند و آینده خودشان را ترسیم نمایند.
وی با بیان اینکه از جمله کسانی که میتوانند به مشکلات سوریه کمک کنند اتحادیه اروپا، ایران، روسیه ،عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکاست، گفت: در یک دیالوگ ملی در سوریه این موضوع وجود دارد که میشود به یک راهحل رسید که در این راستا باید به جنایات جنگی که در سوریه انجام میشود پاسخ دهند.
«شولتز» ادامه داد« به عنوان مثال کسی که بمب بر سر ملت خودش میریزد باید جواب این اقدامش را بدهد، در دیدار با آقای لاریجانی تاکید کردم که مسئله سوریه را نباید به شخص آقای «اسد» مختصر کرد بلکه در پایان کار باید همه گروههای قومی که در سوریه هستند، امنیت جهانی و زندگی داشته باشند تا بتوانند بقای خودشان را تامین شده بدانند.
رئیس پارلمان اتحادیه اروپا در پایان خاطرنشان کرد: نقش پارلمان اروپا در گسترش روابط ایران و اتحادیه اروپا بسیار مهم است، همچنین همه نمایندگان اروپا و اتحادیه اروپا برای گسترش روابط با ایران علاقمند هستند و به نظرم بعد از توافق ایران با 1+5 در وین، فرصت بسیار طلایی برای گسترش روابط ایران و اتحادیه اروپا در همه زمینههای اقتصادی، صنعتی و علمی پیش آمد.