آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۸۳۹۳
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی:

توسعه سیاسی‌ کشورها اندازه توسعه اقتصادی آنهاست

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با طرح این پرسش که بین دموکراسی و توسعه اقتصادی چه تناسبی وجود دارد؟ گفت: در دنیا کشورها به اندازه توسعه سیاسی‌ای که کسب کرده‌اند دارای توسعه اقتصادی نیز هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جواد اطاعت امروز در سلسله کرسی‌های سیاسی نظام انتخابات در جمهوری اسلامی ایران «مشروعیت یا مقبولیت» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبان‌های خارجی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد،گفت: ما دو گونه دموکراسی داریم دموکراسی که حکومت بخواهد تنها بر اساس علائق مردمی شکل بگیرد و اداره شود که استبدادی‌ترین نوع حکومت داری است و در واقع از آن با عنوان استبداد توده‌ها یاد می‌شود.

 

وی با بیان این‌که شکل دوم دموکراسی، دموکراسی مدنی است که مبتنی بر قانون می‌باشد، گفت: در کشورهای توسعه یافته حکومت به صورت دموکراسی توده وار نیست و نظام به گونه‌ای طراحی شده که به سمت حکومت توده وار حرکت نمی‌کند به طور مثال در کشوری همچون هلند نظام انتخاباتی به صورت تناسبی است.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: انتخابات تناسبی یعنی هر حزب به تناسب پایگاهی که دارد در مجلس کرسی کسب می‌کند و به عبارت دیگر عدد آستان در این کشورها ۶۹صدم آرا است به این معنا که چنانچه یک حزب کمتر از یک درصد از آرا را کسب کند می‌تواند نماینده‌ای در مجلس داشته باشد.

 

اطاعت با بیان این نکته که در چنین نظام‌هایی همه احزاب برنده هستند، خاطرنشان کرد: البته برقراری این نظام برای کشوری مانند ایران توصیه نمی‌شود زیرا هنوز ایران ظرفیت فکری و فرهنگی برقراری چنین الگویی را کسب نکرده است.

 

بین دموکراسی و توسعه اقتصادی چه تناسبی وجود دارد؟

 

وی در ادامه با طرح این پرسش که بین دموکراسی و توسعه اقتصادی چه تناسبی وجود دارد؟، گفت: در دنیا کشورها به اندازه توسعه سیاسی‌ای که کسب کرده‌اند دارای توسعه اقتصادی نیز هستند و رابطه معنا دارای بین این دو وجود دارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران ضمن تاکید بر این نکته که کشورهای اقتداگرا کشورهای عقب مانده‌ای هستند، یادآور شد: در دنیا کشوری نداریم که توسعه سیاسی داشته باشد؛ اما توسعه اقتصادی خیر.

 

اطاعت در بخش دیگری از سخنان خود به وجود تفسیرهای متفاوت از قانون اساسی اشاره و تصریح کرد: صلاحیت یک نماینده را مردم انتخاب و قانونگذار تنها باید شرایط را مطرح کند.

 

قرار نیست یک شبه کشوری دموکراتیک شویم

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: البته قرار نیست یک شبه کشوری دموکراتیک شویم و این امر نیز شدنی نیست باید سیاست‌ها آهسته و پیوسته پیش گرفته شوند.

 

اطاعت خطاب به دانشجویان تاکید کرد: چنانچه نابه سامانی مشاهده می‌کنید سرخورده نشوید. ما کشوری در حال توسعه هستیم و باید آهسته و پیوسته حرکت کنیم تا طی چند سال اینده به کشوری توسعه یافته تبدیل شویم.

 

وی خاطرنشان کرد: در فرآیندهای انتخاباتی باید حضور یافت تا اقلیت‌های اقلیت هم فرصت برای حضور یابند و این‌گونه است که این دعواها پایان خواهد یافت.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران بر مسئله اطلاع رسانی توسط دانشجویان تاکید و تصریح کرد: قانون اساسی را می‌توان نقد کرد و در رابطه با آن تفسیرهای علمی ارائه داد؛ اما در جلسات مناظره خیر. زیرا در این جلسات دو طرف به یکدیگر فحاشی می‌کنند که این امر مانع از ارائه یک بحث علمی و منطقی می‌شود.

 

ضرورت جلوگیری از اعمال سلیقه در پیاده کردن قانون اساسی

 

اطاعت از ضرورت جلوگیری از اعمال سلیقه در پیاده کردن قانون اساسی تاکید کرد و گفت: من دو بار در انتخابات شرکت کردم که متاسفانه یک بار نتوانستم به مرحله رای گیری برسیم و این امر به دلیل نفوذ سلیقه بر اعمال قانون است.

 

وی تاکید کرد: ما مشکل فرهنگی داریم. چنانچه مخالف فردی هستیم این مخالفت نباید در سیستم نمره دهی ما تاثیر بگذارد بلکه باید شرایط افراد را با توجه به قانون اساسی منطبق کنیم نه اعمال سلیقه خودمان.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در نظام‌های حقوقی دنیا اصل بر این بوده که روسای جمهور بر رای مستقیم مردم انتخاب نشوند به طور مثال در گذشته در آمریکا این‌گونه بود که رئیس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب نمی‌شد، در علت این‌ امر گفته می‌شود که انتخابات تحت تاثیر جنجال‌های بازاری قرار نگیرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار