به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز با صدور بیانیه ای ضمن اعتراض به تشکیل کانون های صنفی با اغراض سیاسی در دانشگاه اعلام کرد: این کانون های سیاسی که مولود سیاست بازی هستند، مشکلی از مشکلات صنفی اساتید را حل نمی کند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
یکی از مهمترین تاکیدات و دغدغه های رهبر حکیم انقلاب در سال های اخیر موضوع پرهیز دانشگاه ها از تبدیل شدن به باشگاه سیاسی بوده است. ایشان در دیدار با اساتید و مدیران دانشگاه ها در تاریخ یازدهم تیرماه 1393 تاکید کردند که: «دانشگاه ها را مرکز جولان سیاسی و تلاشها و فعالیت های جناح های سیاسی نکنی؛ چرا که تبدیل شدن دانشگاه ها به باشگاه های سیاسی سم مهلکی برای حرکت علمی است».
ایشان فرمودند: «بنده همیشه مدافع و منادی کار سیاسی دانشجویان و دانشگاهیان بوده ام و هستم، الان هم معتقد هستم، منتها نگاه سیاسی، مشرب سیاسی، فهم سیاسی و فعالیت سیاسی داشتن یک حرف است و دانشگاه را و کلاس درس را و محیط علمی را جولانگاه کار سیاسی قراردادن یک حرف دیگر».
بدون تردید یکی از مهمترین نیازهای اساسی اعضائ محترم هیات علمی دانشگاهها خصوصا قشر جوان دغدغه های صنفی از قبیل مسکن، امور رفاهی و ... بوده که می تواند بطور مستقیم فعالیتهای آموزشی و پژوهشی را تحت تاثیر قرار دهد. این امر ضرورت آن را ایجاب می¬نماید که جهت پیگیری اینگونه امور همچون بسیاری از صنوف دیگر، از طریق ایجاد شوراهای صنفی و در چارچوب مقررات و قانون پیگیر مطالبات و نیازهای اولیه رفاهی باشد.
از سال 1380 تشکلی بنام مجمع صنفی اعضای هیات دانشگاه ها در وزارت علوم شکل گرفته و به عنوان مرکزی برای تشکیل مجمع های صنفی در دانشگاه های کشور قلمداد شده و بسیاری از دانشگاههای کشور نیز با تشکیل مجمع صنفی، دانشگاه خود را به این مرکز مرتبط کرده اند..
در چند ماه گذشته شاهد آن بوده ایم که به موازات این مجمع، تشکلی جدید به نام کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران توسط افرادی با گرایش های سیاسی خاص در تهران شکل گرفته و ضمن ارتباط گیری با برخی همکاران متمایل با آن جریان سیاسی سعی در ایجاد کانونی با همین عنوان در دانشگاه شهید چمران کرده اند.
سئوال این است که با وجود مجموعه ای مصوب و بدون گرایش سیاسی و با فعالیت مشخص و آشکار در امورات صنفی به نام مجمع صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه ها در وزارتخانه، چه ضرورتی برای ایجاد تشکلی موازی، آن هم توسط افرادی با سابقه سیاسی مشخص و در آستانه انتخابات اسفند ماه سالجاری ست؟
اگر هدف صنفی است چرا زودتر اقدامی صورت نگرفته و اگر هدف پیگیری امور صنفی است بهتر نبود از مجمع صنفی که دارای کلیه مجوزها بوده و مراحل مختلف تصویب را چه در وزارت علوم و چه در وزارت کشور اخذ کرده است استفاده شود.
این دغدغه کماکان وجود دارد که وجود چنین تشکل به ظاهر صنفی ضمن ایجاد یک فضای سیاست زده در دانشگاه، دستآورد دیگری برای دانشگاه آن هم در آستانه انتخابات نداشته باشد و از طرف دیگر با فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از تبدیل شدن دانشگاه ها به باشگاه سیاسی منافات داشته باشد.
بر این اساس ضمن تایید پیگیری مطالبات صنفی همکاران از سوی تشکلی صنفی پیشنهاد می شود برای احتراز از هر گونه بهره برداری سیاسی از مجموعه هیات علمی دانشگاه، از ظرفیت مجمع صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها در وزارت علوم بهره برده و تشکلی که قرار است راه اندازی شود با نام مجمع صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و زیر چتر وزارت علوم باشد.
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى