گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه اخیر فیتیله ایها بد بود؛ بد! و البته به نظر نمیرسد هیچ ایرانی معقولی و معتبری از آن دفاع کند. خطایی که در ساخت یک برنامه تلویزیونی کودک و نوجوان رخ داد، نه تنها توهینی به تاریخ و فرهنگ این کهن بوم و بَر بود، که موجبات دلشکستگی هموطنان آذری زبانمان را هم فراهم آورد. کارشناسان معتقدند سهوی که از سوی مدیران سیما در نبود نظارت و سهل انگاری در پخش این برنامه صورت گرفته، چندان قابل اغماض نیست.
از همان ابتدا هم مسؤلین مختلف سیما با لغو پخش مجدد این برنامه از شبکه دو، ضمن عذرخواهی رسمی از مردم آذربایجان، با مسؤلین متخلف نیز برخورد کردند. به این ترتیب محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبكه دو سیما، طی نامههای جداگانهای مدیر گروه كودك و نوجوان و مدیر پخش این شبكه را توبیخ و جانشین مدیر پخش و مسئول نظارت نهایی برنامههای شبكه را ضمن توبیخ، از مسئولیت خود بركنار كرد.
هم چنین سرافراز رییس رسانه ملی هم با ابراز تأسف عمیق از خطا و سهل انگاری غیرقابل گذشت در بخشی از برنامه «فیتیله ها» در روز جمعه ۱۵ آبان، گفت: با مدیران و عناصر دخیل در این مسئله تأسف بار که موجب رنجش خاطر هموطنان عزیز در آذربایجان شده است برخورد جدی و رسیدگی کامل میشود. عذرخواهیای که با توجه به سهوی بودن ساخت و نمایش این برنامه، میتوانست غمهای مردم شریف سرزمین نگهبانان آتش (آذربایجان) را تخفیف داده و نارضایتی ایشان از سیمای جمهوری اسلامی را مرتفع سازد.
با این همه از همان نخستین ساعات منتشر شدن فیلم و خبر این اتفاق در شبکههای مجازی، تحرکات مشکوکی از سوی برخی عناصر خاص برای سیاسی کردن ماجرا و سواستفاده از احساسات پاک ایرانیهای آذری زبان آغاز شد. کسانی که با راه اندازی کمپینهای مختلف میکوشیدند به بهانهی پخش یک برنامه کودک، عواطف و احساسات نژادپرستانه را تحریک کرده و مردم را به سمت و سوی نافرمانی مدنی و آشوب سوق دهند. ناآرامیهای مختصری هم که دیروز و در آذربایجان به این بهانه رخ داد، با توجه به رصد این شبکهها کاملاً قابل پیشبینی بود، البته اینکه تودههای مردم نجیب آذربایجان از آن برکنار ماندند و تنها برخی عناصر مشکوک با حضور در خیابان اقدام به ملتهبتر کردن فضا و آسیب رسانی به اموال عمومی و اخلال در امنیت مردم کردند.
به هر ترتیب این نخستین باری نبود که سهو و سهلانگاری برخی مسؤلین موجبات ساخت و پخش برنامههایی را فراهم میکرد که در آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به یکی از اقوام ایرانی و یا یکی از گویشهای شیرین ایرانی توهین میشد. مع الاسف اینکه ثمرات این دست سهل اندیشیها گاه و بیگاه رسانه ای شده و باعث نگرانی و دلخوری بخشی از اقوام بزرگ این سرزمین میشود.
دی ماه 92 بود که پخش سریال تلویزیونی سرزمین کهن به کارگردانی کمال تبریزی از شبکه سوم سیما، اعتراضات مشابهی را در میان اقوام بختیاری کشور پدید آورد. برخی معتقد بودند این سریال به تاریخ و فرهنگ ایل بختیاری توهین میکند. به این ترتیب این مجموعه که از معدود تولیدات الف-ویژهی سیما بود، به خاطر اعتراضات مردمی به محاق توقیف رفت.
پخش این سریال نیز موجی از اعتراضات در مناطق بختیارینشین، در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و لرستان، همچنین واکنش برخی شخصیتهای تاثیرگذار را در پی داشت. کار آنقدر بالا گرفت که ضرغامی (رییس دوستداشتنی وقت سازمان صدا و سیما) خود شال و کلاه کرد و برای تفقد و دلجویی از مردم رهسپار چهارمحال و بختیاری شد. عمو عزت حتی قبا و لبادهی بختیاریها را به تن کرد و در میان مردم حضور یافت و ضمن عذرخواهی از مردم به درددل و انتقادات آنها گوش داد.
هم چنین همزمان با پخش سریال دوست داشتنی پایتخت، برخی اعتراضات به نحوهی استفاده و نمایش فرهنگ مازندارانیها در این مجموعه وارد شد، که البته با توجه به ساخت با کیفیت آن و دقت نظر سیروس مقدم کارگردان چیره دست آن، چندان گسترده نشد.
به هر روی برخی کارشناسان معتقدند با توجه به در پیش بودن انتخابات سرنوشتساز اسفندماه، تلاش برخی گروهکها و دشمنان مردم برای سواستفاده از تجمعات صنفی و ایجاد آشوبهای خیابانی افزایش چشمگیری یافته است. از این جمله میتوان به تلاشهای گروهک تروریستی منافقین اشاره کرد. این گروهک ورشکسته که این روزها منفور بیشتر ملتهای منطقه است، در تلاش است تا با گل آلود کردن فضا و سواستفاده از هر تجمع صنفی و خیابانی فضا را ملتهب کرده و با دامن زدن به اعتراضات، اغراض شوم سیاسی خود را تأمین کند. تحرکات این گروهک منفور که دستش به خون دهها هزار تن از هموطنانمان آغشته شده، از همیشه بیشتر شده است. ردپای آنها در اغلب اغتشاشات و ناآرامیهای اخیر مملکت پیدا است.
همچنین در وقایع روز گذشته در آذربایجان نیز، اگرچه دغدغه ی برخی از مردم برای نمایش اعتراضات خود قابل احترام است، اما نباید از مکر دشمن غافل بود، دشمنانی مثل گروهک تروریستی منافقین که از عمق دلدادگی و پشتیبانی مردم آن خطه از انقلابشان به خوبی آگاهند و احتمالاً به همین دلیل هم شمشیر را برای این مردم از رو بستند. ذوقزدگی رسانههای وابسته به این ارگان، خیلی زود دُم خروس این جماعت آدمکُش را از زیر قبای اعتراضات بیرون انداخت. مردم فهیم آذربایجان با بصیرت همیشگی خود که ریشه در تاریخ و تمدن هزاران سالهی آن ها داشت، خیلی زود دست تروریستها را خواندند و نقشههای شومشان را برای آشوبگری و اخلال در زندگی و معیشت مردم نقش برآب کردند.
چون تعداد وزیر و وزرا و مسیولین ترک تعدادشان زیاده صداشون شنیده میشه
از طرفی چه شوخی ایی شده که تحملشو ندارن
اقایون عزیز شما که ظرفیتتون بالا بود پس چرا از کوره در رفتین
امام علی علیه السلام: هر کس که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد زیر لگد دشمنش بیدار می شود. غررالحکم ص422.
بعضی برنامه های رسانه ما عوض بصیرت دادن به جامعه و رسیدگی به هزینه های انتخاباتی و پاسخگویی نمایندگان در قبل و بعد از انتخابات ، "زندگی خاک بر سری " رو تبلیغ می کنه که اول دامن خودشو می گیره مثل تجمل و طلاق و خیانت و ....
بازیگوشی و سرگرم کردن جامعه ما هنر نیست. عین همین سرگرمی ها از اون ور دنیا بشکل جنون آمیز فراوون سرازیر میشه لازم نیست دوستان انقدر دلسوزی کنن و ...
بجای این برنامه ها که از پول مردم بر علیه مردم درست می شه از اوضاع منطقه و کشورهای همسایه درس عبرتی بگیرید.
بیز جان ورروخ اما وحدتیمیزی و عزتیمیزی ورمروخ
@3ajel.24
البته ایستاگرامه