کد خبر:۴۵۹۴۱۷
پرفسور تئوویلندز خبر داد

همکاری دپارتمان دانشگاه سوئیس با دانشگاه علمی و کاربردی برای حل معضل خشکی دریاچه ارومیه

پرفسور تئوویلندز استاد دانشگاه سوئیس از همکاری دپارتمان دانشگاه سوئیس با دانشگاه جامع برای حل معضل خشکی دریاچه ارومیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پروفسور تئوزیلند در کارگاه آموزشی مدیریت کاربردی منابع آب در عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست که امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه جامع برگزار شد در خصوص تبدیل دانشگاه‌های سوئیس به دانشگاه‌های نسل سوم گفت: طبیعتا این تغییرات و تبدیل دانشگاه‌های سوئیس به دانشگاه‌های نسل سوم یک شبه اتفاق نیفتاده و حاصل تجربیات ماست، ما از سال ۱۹۸۰ این احساس را در جامعه سوئیس داشتیم که دانشگاه‌ها باید در تامین نیاز جامعه و معدن و تامین خواسته‌های بخش خصوصی اقداماتی را انجام دهند.

 


وی افزود: گسترش مرزهای دانش کارهای خوبی انجام می‌شود ولی تحصیلات نظری در دانشگاه‌های سوئیس جوابگوی بخش خصوصی و جامعه نبود به خاطر همین سعی شده جنبه‌های آکادمیک را به علمی کاربردی تبدیل کنیم و به جای تحصیلات خیلی پیشرفته و عالی قدم‌هایی برای علمی کاربردی شدن دانشگاه‌ها و دانشجویان برداریم.

 


این استاد دانشگاه سوئیس در ادامه بیان داشت: با اتحادیه اروپا هم قدم شدیم تا بتوانیم مسائل و مشکلات جامعه را رفع کنیم که این از ویژگی‌های یک دانشگاه نسل سوم به شمار می‌آید. از سال ۱۹۸۰ همزمان با تحقیقات کار خود را آغاز کردیم و تا سال ۱۹۹۵ یعنی ۱۵ سال طول کشید تا در بخش دپارتمان‌ها به نتیجه برسیم.

 


وی در ادامه تصریح کرد: در همین جهت یک سری مدارس خاص برای یک نوع تکنیک خاص تاسیس شد مثلا برای مدیریت جنگل مدرسه عالی چوب را تاسیس کردیم.

 


زیلند در ادامه به تجربیات سفر خود در ایران اشاره کرد و افزود: من تجربیاتی از ایران دارم و به استان‌هایی مانند سمنان، اصفهان و کاشان سفر کردم و امروز با دانشجویان دانشگاه تهران عازم منطقه یزد هستم گرفتاری‌هایی که وجود ناشی از نبود و کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی است.

 


وی به عوامل مشکلات زیست محیطی در ایران اشاره کرد و گفت: دو عامل و دغدغه در ایران وجود دارد یکی کاهش شدید ریزش‌های جوی به دلایل مختلف و دیگری بحث آلودگی است، دلیل عمده کاهش آب به خاطر ریزش جوی نیست بلکه به خاطر مصرف بی‌رویه و هدر دادن آب در کشور است مشکلاتی که در دریاچه ارومیه وجود دارد باید با کمک این کارگاه و همکاری گسترده حل شود.

 



این استاد دانشگاه سوئیس در پایان خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر گرفتاری مربوط به کمبود آب به مبحث بیوفیزیکی مثل تغییر اقلیم و افزایش دما نیز برمی گردد که در این موضوع باید به مسائل تکنیکی و فنی و هم بحث‌های اقتصادی و اجتماعی توجه شود چرا که عوامل اقتصادی و اجتماعی در این مسئله بسیار تعیین کننده هستند با مطالعاتی که داشتیم به یک سری راهکارهای تکنیکی رسیده‌ایم ولی در حد نظریه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار