به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم امروز در تالار دهشور دانشگاه تهران با حضور سیدنظام الدین موسوی مدیر عامل خبرگزاری فارس، هادی قاسمی مدیر عامل خبرگزاری دانشجو، داوود گودرزی مدیر کل سازمان بسیج دانشجویی، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، داریوش ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون، ابوالقاسم طالبی کارگردان و جمعی از دانشجویان و برگزیدگان نشریات دانشجویی برگزار شد.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان در این مراسم طی سخنانی با اشاره به اینکه تولید ادبیات و گفتمان سازی یکی از کارهای مهم نشریات دانشجویی است گفت: علاوه بر نیاز ایجاد فضای گفتمان سازی در نشریات دانشجویی ما نیاز به ادبیات جدید داریم چرا که برای بیان حقایق خود محدود به یک سلسله ادبیات نیستیم و باید دائما به دنبال تولید ادبیات جدید باشیم متاسفانه امروز فقر تولید ادبیات جامعه ما را رنج می دهد و رهبری نیز از فقر این تولید بارها در سخنان شان یاد کرده اند البته در جامعه کسانی هستند که برای تولید ادبیات جدید تلاش می کنند اما صداها ضعیف است.
تولید ادبیات جدید در ادبیات انقلابی یک ضرورت است/ گویی بعضی عهد کرده اند با ادبیاتی مندرس حقایق را بیان کنند
وی ادامه داد: گویی کسانی عهد کرده اند با یک ادبیات مندرس حقایق را بیان کنند باید این را پذیرفت که بعضی از ادبیات های امروز توانایی بازگو کردن حقایق را ندارند همان طور که در برخی برنامه های تلویزیونی می بینیم سریالی به راحتی حرفی را تبدیل به تکه کلام محاوره ای مردم می کند و به نحوی آن را در ذهن ها القا می کند که وقتی مردم آن را به کار می گیرند هزاران معنا از آن می توان برداشت کرد در جامعه امروز ما تولید ادبیات جدید در ادبیات انقلابی یک ضرورت است اما در آن موفق عمل نکرده ایم که البته علتش بی ذوقی نیست بلکه بی توجهی ما است.
ادبیات نابجایی را در کاسه ما گذاشته اند
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه می توانیم حرف های اصیل خود را با ادبیاتی جدید بزنیم خاطرنشان کرد: امام و مقام معظم رهبری نیز از جمله کسانی بودند که تولیدکننده ادبیات بوده و هستند اما در مقابل افرادی را نیز در تاریخ شاهد بوده ایم که نتوانستند تیترهای ماندگاری از خود به جای بگذارند به همین خاطر است که می گویم باید اتاق فکرهایی برای تولید ادبیات جدید درست شود امروز ادبیات نا به جایی را تولید کرده اند و به نحوی آن را تبدیل به حاکمیت نموده اند که ما مجبوریم از آنها استفاده کنیم شاید بهتر است بگویم این ادبیات نابه جا را در کاسه ما گذاشته اند وقتی که می بینم گروه های کاری را تشکیل می دهند تا برای رقیب خود ادبیات تولید کنند چرا ما نباید روی این قضیه کار کنیم؟
به ما گفتند ارزشی هستیم اما هیچ گاه نپرسیدیم که نقطه مقابل این ارزش را چه چیزی قرار می دهند؟
حجت الاسلام علیرضا پناهیان با طرح این سوال که آیا تا به حال از خود پرسیده اید کلمه ارزش ها را از کجا به ما یاد می دهند تصریح کرد: ما فقط شنیدیم گفتند عناصر ارزشی، نیروهای ارزشی، گفتمان و آرمان های ارزشی ما هم شنیدیم و گفتیم ارزش؟ خیال کردیم آن همان چیزی است که می خواهیم اما به این نیندیشیم که کسی که به ما می گوید شما ارزشی هستید نقطه مقابل آن ارزش را چه چیزی قرار می دهد؟ مشخص است که ارزشی بودن ما را در مقابل واقع بینی خودش قرار می دهد نه در مقابل غیرارزش ها.
وی در ادامه تصریح کرد: ادبیات مظلومانه جای خودش را به ادبیات مقتدرانه نداده است چرا هنوز عده ای برای رفتن به کربلا می گویند آقاجان آرزو دارم به پابوسی حرم تان بیایم یا اینکه دعا کنید حسرت رفتن به کربلا به دلم نماند باید برای این عده بگویم که امام حسین علیه السلام و زیارت ایشان آرزو ندارد پول که باشد می شود رفت راه بسته نشده است که این گونه با ادبیات مظلومانه رفتن را تلقی کنند هم اکنون شرایطی است که باید بگوییم امام حسین من حرمت را رها نمی کنم و حرمت را جهانی خواهم کرد. چرا عده ای می خواهند همه عالم را با منطق خودشان بزنند از حق نباید مظلومانه دفاع کرد بلکه باید مقتدرانه پشت آن ایستاد مطمئن باشید که در ادبیات مظلومانه نشاطی وجود نخواهد داشت.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: نباید اجازه دهید ادبیاتی را به ما تحمیل کنند درست مثل کلمه اصولگرا و اصلاح طلب که هیچ گاه از خود نپرسیدیم ریشه این کلمات از کجا آمد؟ کلمه اصولگرا از بنیادگرا به معنی خشک مغز گرفته شد گویی به تو فحش داده باشند و تو آن فحش را تر و تمیز کرده و به خودت بگویی. این نوع ادبیات باعث قشربندی سیاسی و دو قطبی شدن جامعه می شود شمایی که دانشجو هستید باید این فضای دروغین را به هم بزنید و جرات متفاوت حرف زدن را داشته باشید چرا که فرصتش را دارید. شمای دانشجو آن قدر حریت دارید که علیه چیزهایی که صادقانه نیست برخیزید و درصدد تغییر آنها برآیید.
برای زدن و یا دفاع کردن از کسی از این لفظ (اصولگرایی یا اصلاح طلبی) استفاده نکنید
حجت الاسلام علیرضا پناهیان در ادامه سخنانش اظهار داشت: به گونه ای از گفتمان اصولگرایی و اصلاح طلبی حرف می زنند که انگار واقعا چنین چیزی وجود داشته است این گفتمان یک گفتمان دروغین است و برای اثبات آن نباید دست از تاریخ معاصر انقلاب بردارید باید جلوی جریانی که گفتمان الکی می سازد را گرفت و حقایق را نشان داد عده ای در جامعه قصد دارند با برچسب زدن فضا را مبهم و تاریک کنند و با انگ اینکه فلانی اصولگراست یا اصلاح طلب فضا را به نفع خودشان تغییر دهند. اما من امروز تنها یک چیز را به شما سفارش می کنم و آن هم این است که برای زدن کسی و یا دفاع کردن از آن از این لفظ (اصولگرایی و اصلاح طلبی استفاده نکنید).
وی در پایان سخنان خود گفت: ما باید به سمت غیرتکراری حرف زدن برویم و وقتی فضا را برای ایجاد ادبیات جدید باز کنیم قطعا ابعاد جدید آن نمایان خواهد شد. ما درست لب اقیانوس بزرگی ایستاده ایم که مملو از حقایق ناب قرآن کریم و روایات اهل بیت است نیاز زمانه ما این است که از این اقیانوس بزرگ این مفاهیم را بیرون کشیده و با آنها ادبیات جدید تولید کنیم و وقتی شما بنا داشته باشید جدید حرف بزنید آن حقایق را خواهید دید.
خدا حفظشون کنه