به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از مشهد قاضی زاده هاشمی دقایقی پیش در جمع نخبگان و برگزیدگان علمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم نمادین تجلیل از برگزیدگان علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در تالار ابن سینای این دانشگاه در حال برگزاری است گفت: هنگامی که ما وارد این دانشگاه شدیم آموزش عالی به صورت یکپارچه بود و این دانشگاه سهم عمده ای در پیروزی نهضت اسلامی داشت.
وی ضمن تاکید بر این نکته که دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاه های استثنایی دوران انقلاب بود خاطرنشان کرد: تیم پزشکی و غیرپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخشی از تاریخ انقلاب را در داخل خود رقم زده است.
وزیر بهداشت به فعالیت های مقام معظم رهبری در هنگامه انقلاب در شهر مشهد اشاره و تاکید کرد: مقام معظم رهبری در آن زمان یکی از مهمترین روحانیون مبارز کشور به شمار می رفتند و در کنار ایشان افرادی چون شهید علامه مرتضی مطهری و مرحوم دکتر شریعتی و پدر ایشان نیز دیده می شدند.
هاشمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را یکی از نهادهای بسیار مقدس دانست و گفت: برخی چهره های مهم تاریخ انقلاب اسلامی در این کشور شکوفا شدند اما خروجی و عملکرد یک حکومت از معیارهای مهم موفقیت آن حکومت به شمار می رود که در این میان سهم خدمات بسیار تاثیرگذار است.
وزیر بهداشت ضمن ابراز خوشحالی از رشد خدمات درمانی و سلامت در طول 36 سال انقلاب بیان داشت: متاسفانه حضور گروهک های تروریستی جنگ تحمیلی و ... کار سلامت و درمان در ایران را با مشکل روبرو کرد اما رشد و ارتقای سلامت در ایران در طول این 36 سال ادامه داد.
وی ادامه داد: آنچه مایه تاسف است فرصت سوزی هایی می باشد که امیدوارم این فرصت سوزی ها از طرف وزارت بهداشت و استاندار مشهد که در این جلسه حضور پایاپای دارند شکل نگیرد.
وی در حوزه سلامت به وجود صد هزار تخت بیمارستانی در کشور اشاره کرد و با انتقاد از فرسوده بودن بیش از 90 هزار تخت بیمارستانی در کشور گفت: در حال حاضر 53 درصد تخت های بیمارستانی در کشور فرسوده هستند و این در حالی است که ما 200 هزار پرستار در کاروان درمانی خود که در حال خدمت در کشور هستند کمبود نیرو داریم.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه در بخش پزشکی نیز در کشور کمبودهایی داریم که این کمبودها به پزشک عموم متخصص و فوق تخصص برمی گردد گفت: متاسفانه در حوزه دندان پزشکی تقریبا در رساندن خدمات در مناطق محروم ناموفق عمل کرده ایم و سهم ما در تولید ناخالص ملی نیز سطح قابل توجهی را در بر نداشته است.
هاشمی به نگاه ساختاری در بخش درمان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دولت های گذشته بخش بهداشت و درمان را اولویت های دهم خود قرار داده بودند عقب ماندگی هایی در بخش ساختاری درمان در کشور داریم که امیدواریم بتوانیم با نگاه دولت یازدهم به بخش درمان این مشکلات را به خوبی پشت سر بگذاریم.
وی به نبود بودجه عمرانی در بخش درمان اشاره کرد و افزود: ما تا دو ماه قبل حتی یک ریال بودجه عمرانی را نتوانسته ایم در بخش های مختلف خود توزیع کنیم اما دولت با وجود مشکل عمده ای که دارد اعتبارات عمرانی خوبی را دریافت و در اختیار ما قرار داده است.
وزیر بهداشت به آغاز طرح تحول در کشور طی یک سال و نیم اخیر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مردم رضایتمندی بسیار خوبی از طرح تحول سلامت خصوصا در مناطق روستایی به دلیل کاهش هزینه ها افزایش عدالت در دسترسی احترام بیشتر توجه به هتلینگ ارتقای خدمات پزشکی بهداشتی داشته اند.
هاشمی رضایتمندی مردم از اجرای طرح تحول سلامت را موجب قرار گرفتن وزارت بهداشت در صدر برترین وزارتخانه های دولت یازدهم دانست و گفت: مراقبت از این جایگاه بسیار دارای اهمیت است که باید دو بخش جهت مراقبت از این جایگاه تلاش خود را انجام دهند یک سیاستگزاران و دیگری ارائه دهندگان خدمات.
وی گفت: تا آنجایی که در توان رئیس دانشگاه مشهد می باشد این دانشگاه توانسته است در بخش های مختلف به ما کمک رسانی کند و البته در آموزش و پژوهش در این دانشگاه توفیق های خوبی صورت گرفته است که ما امیدواریم تا چند روز آینده صعود برخی حوزه ها در بخش آموزش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به اطلاع این دانشگاه برسانیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه چاره ای جهت ادامه طرح تحول سلامت وجود ندارد با انتقاد از کسانی که مشکلات موجود را مانع از رشد این طرح می دانند گفت: طرح تحول سلامت آغاز شده است و چاره ای جز تداوم آن وجود ندارد زیرا این حق مردم است اما باید تلاش کنیم زنجیره خدمات در طرح تحول را در گشایش های آینده به اجرا برسانیم.
وی ادامه داد: مسئولان و اجرا کنندگان طرح تحول سلامت به مشکلات در سطح کلان توجه نکنند و تمام تلاش شان را جهت جاری ساختن خدمات به مردم متمرکز نمایند زیرا برخی از مشکلات به صورت سنتی باقی خواهد ماند.
هاشمی سرعت در رفع مشکلات مردم را موجب سرعت در طرح تحول سلامت دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمبودهایی دارد که دیگر از ذکرش خسته شده ام و برای مردم نیز ملال آور می باشد.
وزیر بهداشت متذکر شد: در مشهد بخش آموزش بسیار آسیب دیده است زیرا زیرساخت های خدمات درمانی آن گونه که باید در این شهر لحاظ نگردیده است.
وی با انتقاد از تغییر بیمارستان های آموزشی مشهد به بیمارستانی درمانی گفت: متاسفانه این تغییر کاربری مشکلات عمده ای در بحث آموزش ایجاد کرده است و از طرفی تاکید بر تولید مقالات بیشتر در میان اعضای هیئت علمی چوب مضاعفی بود که بر پیکره ضعیف آموزش در مشهد و البته کشور وارد آمده است.
هاشمی گفت: شکل گیری شرکت های دانش بنیان درد دیگری است که ما نگرانیم همین پیکره ضعیف آموزش نیز با ایجاد شرکت های دانش بنیان از دست برود.
وزیر بهداشت با بیان این موضوع که باید گرند فروخت نه اینکه اساتید را از دست داد بیان داشت: ما در مشهد بیمارستان های خوبی داشتیم که اکنون تبدیل به بیمارستان های درمانی شده اند و من بسیار از بابت تغییر دو بیمارستان قائم و امام رضا مشهد ناراحت هستم.
وی گفت: طبق گزارشی که به دست من رسیده بیمارستان قائم مشهد مردم بر روی زمین بستری می شوند و هیچ چیز در سر جای خود قرار ندارد.
هاشمی به نیاز سه هزار تخت بیمارستانی در مشهد اشاره کرد و بیان داشت: مشهد از نبود 3000 تخت بیمارستانی در بخش درمانی خود رنج می برد که اگر در این جلسه استاندار مشهد قول در اختیار قرار گذاشتن هزار تخت تا فردا را به ما بدهد این قول از وزارت بهداشت در این مکان داده خواهد شد که پس فردا هزار تخت نیز از طرف ما برای مشهد تامین شود.
وی ادامه داد: بسیاری از مسئولان مشهد را ام القرای اسلامی می دانند و این شهر را به عنوان پایگاه فرهنگی معرفی می کنند اما اکنون می بینیم هنوز جهت تردد از تهران به مشهد باید دوازده ساعت در قطار انتظار کشید و وضعیت جاده ای و سرانه بهداشت در این شهر در جایگاه خوبی قرار ندارد.
وزیر بهداشت متذکر شد: سرانه بهداشتی درمانی مشهد از همه جای کشور کمتر است و این سرانه به جز زائران در این شهر می باشد به این معنا که مردم بومی کمترین سرانه بهداشت را دریافت می کنند.
هاشمی تامین تخت های بیمارستانی در مشهد را وظیفه آستانه قدس شهرداری و استانداری خراسان رضوی دانست و خاطرنشان کرد: دو بخش آستان قدس و شهرداری مشهد اعلام آمادگی خود را کردند و اگر استاندار خراسان رضوی همت کند سه هزار تخت مورد نیاز در مشهد تامین خواهد شد.
وی به توریست درمانی اشاره کرد و بیان داشت: من ده سال در بخش خصوصی بر روی توریست درمانی در کشور کار کرده ام و بر این اساس هیچ کجا را بهتر از مشهد جهت رشد این مقوله نیافتم.
وزیر بهداشت به کمبود بیمارستان خصوصی در مشهد اشاره کرد و گفت: کمبود بیمارستان خصوصی در مشهد یا تنگ نظری بوده است یا ترس و تردید مسئولان پزشکی در این استان که باید جهت ایجاد توریست درمانی و آموزش همسایگان در این خصوص کار کرد.
وی ادامه داد: سه سال قبل از پیروزی انقلاب در کشور ما حدود ده نفر در هر کلاس در دانشگاه لباس فرم افغانی به تن داشتند اما اکنون در کلاس های درس ایران در حوزه پزشکی دانشجوی خارجی بسیار کم است که با بحث توریست درمانی این مشکل نیز قابل حل می شود.
وزیر بهداشت گفت: دو مرکز مستعد برای آموزش دانشجویان خارجی در کشور وجود دارد که یکی از این مراکز مشهد و دیگری قم است که وضعیت مشهد به نسبت قم بهتر می باشد.
هاشمی به توسعه فضاهای آموزشی در مشهد اشاره کرد و بیان داشت: توسعه خدمات بهداشتی و توسعه فضاهای آموزشی باید در مشهد تحول عمده ای پیدا کند زیرا یکی از بلاهای این شهر جمعیت حاشیه نشین آن می باشد که توانسته اند با همت مسئولان دانشگاهی خدمات درمانی خوبی را دریافت کنند.
هاشمی با بیان اینکه اگر صد میلیارد تومان دیگر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بدهیم این دانشگاه به تعهد خود در پوشش تمام استان زیر نظر شبکه های خدمات بهداشتی علم خواهد کرد گفت: بزرگترین اقدام وزارت بهداشتی در دولت یازدهم این اتفاق بزرگ در مشهد است.
وی با بیان اینکه اگر بدانیم چه تعداد بیمار دیابتی، فشار خونی و ... در استان داریم می توانیم در ارائه خدمات بسیار موفق تر باشیم تصریح کرد: ظرف دو روز گذشته صد هزار ماشین فروخته شده است بدون اینکه به فکر مباحث درمانی بهداشتی آلودگی هوا زیرساخت های جاده ای و محیط زیست باشیم.
وزیر بهداشت به انعقاد قرارداد با یکی از شرکت های بزرگ سرمایه گاری در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: این شرکت بزرگ تصمیم گرفته است مراکز جامع خدمات سرطان در مشهد و استان ایجاد کند که براین اساس این خدمات را مردم به راحتی دریافت خواهند کرد البته این طرح ظرف سه سال آینده عملیاتی می شود.
هاشمی به کمیسیون ماده بیست اشاره کرد و گفت: منتظریم براساس کمیسیون ماده بیست جهت ساخت بیمارستان ها در کشور اقدام کنیم و براین اساس مساعدتی از سوی آستان قدس رضوی به مبلغ 500 میلیارد تومان از مسیر بخشودگی حق تقدیمی آستانی قدس به ما اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: براین اساس باید در انتظار تحولات گسترده ای در وضعیت درمانی و بهداشتی مشهد باشیم.
هاشمی به رشد طب سنتی در مشهد توصیه کرد و گفت: اگر می خواهید برای سلامت مردم گام موثری بردارید طب سنتی را در این شهر توسعه دهید.
وزیر بهداشت ایجاد داروخانه گیاهی، راه اندازی کلینیک های موثر در حوزه طب سنتی و رشد این طب در مشهد را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید مراقب بود سودجویی های موجود در این حوزه در عطاری ها از بین برود و براین اساس یکی از بهترین استان ها در زمینه رشد طب سنتی می تواند خراسان رضوی باشد.
هاشمی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه ما از لحاظ امکانات و زیرساخت ها ضعیف هستیم اما نیروی انسانی بسیار جوان، شاداب و خوبی داریم گفت: این دانشگاه جوانان مبتکر و خوبی دارد و اگر تلاش کند تا استعدادهای خود را شکوفا سازد مطمئنا می تواند در آینده حوزه درمانی در کشور تاثیرگذار باشد که ساخت پژوهشکده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد این نوید را به ما می دهد.