کد خبر:۴۶۰۵۹۰

ساخت دستگاه برداشت زعفران در دانشگاه فردوسی مشهد

دستگاه كاربردي براي كاهش آسيب‌هاي اسكلتي- عضلاني كارگران در حين برداشت زعفران توسط عضو هيات علمي گروه آموزشي بيوسيستم و تيمي از دانشجويان دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد ساخته شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برداشت زعفران در ايران به صورت سنتي انجام مي‌گيرد و توليدكنندگان باید در يك دوره زماني كوتاه مدت (در فاصله طلوع آفتاب تا نهايتا چهار بعدازظهر)، تمامي محصول گل خود را برداشت ‌كنند.

 

كارگران برداشت زعفران در طول روز كاري، در شرايط نامطلوب ارگونوميك كاري مشغول به كار مي‌باشند كه منجر به  اختلالات اسكلتي عضلاني در آنها مي‌شود. اگرچه آماري در دست نمي‌باشد؛ اما اين امر بار مالي قابل توجهي را بر متوليان بهداشت و درمان تحميل مي‌كند.

 

براين اساس، دستگاهي توسط تيمي از گروه مهندسي بيوسيستم دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد به سرپرستي محمدعلي ابراهيمي‌نيك و همكاري سيدعلي دهنوي و معين حدادمقدم، از دانشجويان مقطع كارشناسي و امين نيكخواه دانشجوي مقطع دكتري اين رشته، طراحي و ساخته شد. دستگاه مذكور نخست توسط گروه بيوسيستم دانشگاه ويسكانسين و وزارت بهداشت آمريكا در سال ۲۰۰۸ براي وجين برخي از محصولات رديفي طراحي شده بود.

 

تيم تحقيقاتي گروه بيوسيستم دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد با ايجاد اصلاحات و تغييراتي در طراحي دستگاه، آن را براي برداشت زعفران در شرايط مزارع ايران بهينه‌سازي كردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار