به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، متن جوابیه سنگر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان که در پاسخ به ادعاهای معاون فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه منتشر شده، به شرح زیر است:
مصاحبه معاون فرهنگی دانشگاه، نکاتی را بر ذهنمان متبادر ساخت که ناچار شدیم دوباره مطالبی را بر کاغذ جاری سازیم. تحلیل مصاحبه معاونت معزز و همچنین مطلب خدمتگزاران شما در سنگر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان را برعهده خود شما دوستان با بصیرت می گذاریم.
خوشحالیم که معاون فرهنگی دانشگاهمان اینقدر نسبت به بیت المال مسلمین حساس اند و امیدواریم که نسبت به مسائل فرهنگی دانشگاه نیز همین قدر [و حتی بیشتر]حساس باشند؛ اما نگرانیم که این حفظ و حراست از بیت المال تنها لقلقه زبان دوستانمان در دستگاه فرهنگی باشد. همچنین امیدواریم تمامی مسئولان دانشگاهمان نسبت به بیت المال حساسیت نشان دهند نه فقط یک معاونت خاص.
اما جهت تنویر افکار، برخود لازم دانستیم که نکاتی را به شما یادآور شویم:
نکته اول: هرگاه احساس کردید چیزی برای افشا کردن دارید، افشاگری کنید و نگذارید حق، مغفول بماند. به قول خودتان نباید طوری صحبت کرد که هر کس از بیرون نگاه می کند فکر کند که در دانشگاه چه دارد می گذرد. تهدید کردن و جنایی کردن اتفاقات، در شان پرچم دار فرهنگ دانشگاه نیست چون رسالتش چیز دیگریست. به هر حال منتظر افشاگری و روشنگریتان می مانیم.
نکته دوم: اگر عدل را درست معنا کنید و اجرا نمایید، مطمئن باشید هیچ کس ناراحت نخواهد شد و ناراضی نخواهد بود؛ چرا که همه خواستار عدالت به معنای واقعی کلمه اند و برقراری این عدالت، وظیفه دستگاه فرهنگی دانشگاه است.
نکته سوم: شهید بهشتی در مورد تشکیلات می فرمایند: «ما خیال میکنیم که داشتن یک تشکیلات اسلامی کار آسانی است و کاری ندارد که 10 آدم دور هم جمع شوند و یک اسم و یک اساسنامه، یک نمودار تشکیلاتی، و تمام شد؟خیر اینجور نیست». حال با این تعریف اگر شهید بهشتی را الگوی کار تشکیلاتی بدانید، تعریفتان از تشکیلات، تعریف مضحک و تعجب آوری است. چطور ممکن است 45 تشکل در دانشگاه لرستان وجود داشته باشد؟ حالا به فرض هم که در دانشگاه 45 تشکل (با تعریفی که شما از تشکیلات ارائه دادید) وجود داشته باشد، اگر با دیدی که شما نسبت به اعمال آنان دارید، هرکدام بخواهند چنین اشتباهات فاحشی انجام دهند (که هفته های قبل شاهد بودیم) از فرهنگ دانشگاه چیزی باقی خواهد ماند؟! اگر قرار نیست نظارتی باشد پس این همه صدور مجوز برای چیست؟
نکته چهارم: بهتر نیست به جای فرافکنی در مورد موضوعاتی که برای خودتان نیز مبهم است و تهدیدهای بی مورد و همچنین عدم نظارت صحیح بر تشکلهای دانشگاه (باز با تعریف خودتان از تشکیلات)، نظارت را براین مجموعه ها بیشتر کنید و دین و ایمان دختران و پسرانتان را که ناموس شما به حساب می آیند در معرض شبهات و برنامه های لغو قرار ندهید؟
نکته پنجم: ما نیز افراط بعضی از خبرگزاری ها در انتشار برخی اخبار را محکوم می کنیم؛ اما این نیز صحیح نیست که ما برای توجیه کم کاری های خود، اخبار آنها را صد در صد کذب و دروغ بدانیم.
نکته ششم: چقدر خوب می شد اگر مسئولان ما در هر مقام و منصبی، اگر اشتباهی می کردند، شجاعانه می گفتند «اشتباه کردم»،«عذرخواهی می کنم» و «تمام سعیم را می کنم که از این به بعد صحیح تر در راستای اعتلای فرهنگ دانشگاه گام بر دارم» اینطور نیست؟
نکته هفتم: درست نیست شما که معتقد به اصول حرفه ای خبرنگاری، اصول عقلی، شرعی و قانونی سایتهای خبری هستید، خودتان با سایتهایی مصاحبه کنید که خودشان با این اصول بیگانه اند. حقیقتا چه کسانی افتتاحیه انجمن اسلامی را به هم زدند؟ آنانی که از بیرون دانشگاه آمدند، میکروفون به دست گرفتند، از سابقه جبهه و جنگشان استفاده تبلیغاتی کردند، حراست یک دانشگاه را تهدید کردند و رفتند یا تشکلهایی که برنامه ی 19 آبان ماه خود را به احترام افتتاحیه انجمن اسلامی لغو کردند تا قدم در راه تعامل و همکاری بگذارند؟
پاسخ به این سئوال را به مسئولان سایتی می سپاریم که بدون هیچ گونه سند و مدرک، در پایان مصاحبه جناب معاون، دو سه جمله از خودشان نطق صادر کرده اند.
به امید روزی که مسئولان فرهنگی، به سمتی حرکت کنند که به جای هشدارها و تهدیدهای بی جا، به سمت ایجاد هماهنگی بیشتر بین تشکل ها و گروه های فرهنگی گام بردارند.
و من الله توفیق
سنگر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان