کد خبر:۴۶۱۶۸۲
پروفسور لارس هولمر در دانشگاه گلستان خبر داد

قدمت ۵۰۰ میلیون ساله‌ رشته کوه «البرز»/ ایران یکی از اعضای شرکت کننده در انجمن بین‌المللی دیرینه شناسی ۲۰۱۶ خواهد بود

پروفسور لارس هولمر، دبیرکل انجمن بین المللی دیرینه شناسی گفت: پیش از این اطلاعات غلطی در رابطه با رشته کواه البرز وجود داشت، این رشته کوه ۵۰۰ میلیون سال قدمت دارد و همپای «هیمالیا» قابل مطالعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، پروفسور لارس هولمر، دبیر کل انجمن بین المللی دیرینه شناسی و استاد دانشگاه اوپسالا سوئد، پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در دانشگاه جامع گلستان، وضعیت اساتید و دانشجویان دانشگاه گلستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: انجمن زمین شناسی یک انجمن غیردولتی است که با سه هدف «چاپ مقاله در ژورنال های معتبر زمین شناسی، برگزاری کنفرانس‌ها و همچنین انجام پروژه‌های کاری مشخص مثل ژئوپلوتیک» فعالیت می‌کند که همکاری ما با دانشگاه گلستان نیز در همین سه زمینه خواهد بود.

 

پروفسور هولمر از برگزاری یک نشست بین المللی در چین در سال ۲۰۱۶ خبر داد و تصریح کرد: در آن نشست خانم قبادی از اساتید برجسته زمین شناسی دانشگاه گلستان به همراه اعضای دیگری از کشور ایران شرکت خواهند کرد.

 

دبیر کل انجمن بین المللی دیرینه شناسی تأکید کرد: همکاری انجامن دیرینه شناسی با دانشگاه گلستان از قبل آغاز شده است و چند تن از اساتید این دانشگاه در پروژه‌های بین المللی هیمالیا و چین با ما همکاری داشتند؛ من سطع بالایی از این علم را در دانشگاه گلستان به خصوص در سطح دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌بینم.

 

وی همچنین گفت: در این سفر مقدمات تهیه تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه گلستان و اوپسالا  شروع شده اما نیاز به طی یک سری مراحل اداری و حقوقی دارد و بنده به شخصه آن را پیگیری خواهم کرد، امضای این تفاهمنامه می‌تواند منجر به تبادل دانشجو و استاد بین این دو دانشگاه شود.

 

عضو هیات امنای دانشگاه اوپسالای سوئد، ابراز کرد: این دانشگاه ۱۲۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۱۵ دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی دارد، دفتر انجمن دیرینه شناسی در ابتدا در سال ۱۹۶۸ در اوپسالا ایجاد شد اما هم اکنون ریاست آن و دفتر آن در چین است که ۳۰۰ عضو حقیقی و ۴۰ عضو حقوقی دارد، ضمن اینکه در حال حاضر معتبرترین دانشگاه در زمینه زمین شناسی و دیرینه شناسی، دانشگاه کمبریج انگلستان به شمار می‌رود.

 

پروفسور هولمر به بازدید خود از استان گلستان اشاره کرد و در این باره بیان داشت: بازدید خیلی مختصری داشتم؛ اما مناطق گلستان را بسیار جالب و قابل مطالعه دیدم به خصوص دیوار بزرگ دفاعی گرگان که ظرفیت بزرگی برای مطالعه در زمینه باستان شناسی به شمار خواهد رفت.

 

دبیر کل انجمن بین المللی دیرینه شناسی در پاسخ به این پرسش که عایدی ایران از انجام پروژه‌های مشترک بین المللی چه خواهد بود، متذکر شد: برخی از تجهیزات آنالیز ژئوشیمی در ایران نیست پس به اجبار باید این را از خارج از ایران تهیه کند اما اشتراک ما در انجام پروژه‌ها به لحاظ نیروی انسانی ۵۰، ۵۰ است، پروژه‌هایی که هم اکنون در حال انجام است پروژه‌های بزرگی هستند که کشورهای زیادی در آن دخالت دارند و ایران یکی از آن کشورهای شرکت کننده است.

 

وی متذکر شد: برقراری این همکاری منجر به استفاده اساتید دانشگاه گلستان از تأسیسات گرانقیمت و کمیاب خواهد شد و امکان آنالیز نمونه‌ها را در اختیار ایران قرار خواهد داد، این تجهیزات با تکنولوژی بالا توسط اتحادیه اروپا ساپورت می‌شود که اساتدی دانشگاه گلستان می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

پروفسور هولمر گفت: هدف اصلی ما در ایران مطالعه رشته کوه «البرز»  است مورد دیگر منطقه «خوش ییلاق» در استان گردنه خروجی شرقی استان گلستان، پیش از این اطلاعات غلطی راجع به رشته کوه البرز وجود داشت؛ اما هم اکنون کشف شده که این رشته کوه ۵۰۰ میلیون سال قدمت دارد که همپای هیمالیا قابل مطالعه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار