به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، همایش دانشجویی با عنوان «زنده باد مرگ بر آمریکا» با حضور سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شب گذشته به همت تشکل دانشجویی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد برگزار شد.
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم گفت: اگر کشوری میخواهد به مطلوبیت ها و آرمان های خود برسد در کنار پیشرفت علمی و اقتصادی، روحیه انقلابی لازم دارد که بتواند نیروی محرکه این موضوع باشد.
وی در خصوص برجام و انتقادات وارده بر آن گفت: این استبداد رای است که بگوییم به جز تیم هستهای شخص دیگری حق ندارد راجع به انرژی هستهای، برجام و توافقات صحبت کند و البته در این مسیر ساز و کارهایی وجود دارد که وقتی نهایی شد، باید همه برای اجرای آن کمک کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یکی از بحث ها در برجام در دو بند آخر بیان میشود که اگر یکی از این کشورهای مقابل ما فقط اعتقاد پیدا کنند که ایران به تعهدات خودش عمل نکرده است باید در شورای امنیت قطعنامه ای صادر شود برای این که آیا تعلیق تحریم ها ادامه پیدا بکند یا نه و این به معنای ان است که اگر یکی از این پنج کشور که امتیاز وتو را دارند یکی از این ها این اعتراض را کرده باشند، بر این مبنا حداکثر ۶۰ روز باید قطعنامه ای صادر شود که ایا تعلیق تحریم ها ادامه پیدا کند یا نه، اگر همان کشوری که به این اعتقاد رسیده است رای نداد این وتو میشود؛ بنابراین به این معناست که تعلیق تحریم ها ادامه پیدا نخواهد کرد.
وی با اشاره به سخنانی که در مورد سخنرانیاش در مورد برنداشتن تحریمها مطرح میشود، افزود: آمریکا از تحریم به عنوان یک ابزار فشار استفاده میکند؛ در حالی که خود آمریکا در برجام از واژه کاهش تحریمها استفاده کرده نه برداشتن کامل تحریمها.
وی ادامه داد: اگر در کشور ما فضایی حاکم شود که عدهای از بازگشت تحریمها بترسند و مردم را بترسانند، آنگاه اهرمی در اختیار آمریکا قرار گرفته که از آن به خوبی برای گرفتن امتیازات مدنظر خود استفاده خواهد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آمریکا باید بفهمد فضایی در کشور ما حاکم است که به او اجازه نمیدهد از هر موضوعی از جمله بازگرداندن تحریمها به عنوان یک اهرم فشار استفاده کند و ملت ایران را از این بابت بترساند و معتقدیم کسی که ملت را از تحریمها و قطعنامه بترساند، قصد دارد این اهرم را در دستان آمریکا موثر کند.
جلیلی با اشاره به اینکه آمریکا و غرب، پروژه جدیدی را رقم زدهاند و با آمارهای اغراقآمیز مطرح میکنند که پیشرفت علمی در ایران هزینههای گزافی به نظام و دولت تحمیل میکند، بیان داشت: بسیاری از اقداماتی که در جامعه ما انجام میشود، هزینه نیست؛ بلکه سرمایهگذاری است و مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیر خود بارها بر پیشرفت علمی تکیه کردند.
وی افزود: ما باید نخست پیشرفت علمی را مدنظر داشته باشیم زیرا پیشرفت علمی، پیشرفت اقتصادی را نیز به دنبال خواهد داشت و دشمنان ما از پیشرفتهای علمی ما نگرانند و گرنه دلسوزی برای هزینههای انجام شده در کشور ما ندارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به موضوع هستهای و اینکه امروز دانشگاه ما باید بتواند پاسخ مناسبی برای اینکه چرا پنج کشور غربی و آمریکایی همه امور خود را رها کرده و به بحث مذاکره با ایران پرداختهاند، افزود: آنها نگرانند نکند ایران در سالهای آینده بتواند بمب هستهای بسازد و این در حالی است که آنها صدها و برخیها هزاران بمب هستهای دارند؛ اما اینکه چرا همه با هم علیه ایران و پیشرفتهای هستهای ایران متحد شدهاند، جای سئوال دارد.
وی خاطرنشان کرد: همین غربی که ایرادهای بزرگ به قرون وسطی میگیرد و آن را به خاطر در حاشیه نگاه داشتن علم سرزنش میکند، امروز خود در سال ۲۰۱۵ میگوید که مبنا و محور تحقیقات را ما باید مشخص کنیم و میخواهند از این طریق، اجازه پیشرفتهای علمی به ایران ندهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اینکه امروز غرب در مورد هزینههای پیشرفت در ایران صحبت میکند به این دلیل است که میداند پیشرفت علمی، پیشرفت اقتصادی، توسعه و در نهایت قدرت کشورها را به دنبال دارد بر این اساس میخواهد از آن جلوگیری کند.
جلیلی گفت: پیشرفت در هر مقطع و زمانی که باشد، با موانعی مواجه است و امروز موانع پیشرفت ما، همانهایی هستند که به دلیل خوی استکباری خود میخواهند همچنان آقا و رهبر دنیا باقی بمانند و این حق و امتیاز را برای خود قائل هستند که تا یک قرن دیگر، رهبر دنیا باشند و این موضوع را در اسناد بالادستی خود به طور رسمی منتشر کردهاند.
وی افزود: امروز همه چیز در جهان را مناسباتی که توسط غرب و آمریکا تعریف شده، مشخص میکند و حتی در اخبار رسانهها نیز میبینیم که همه از حادثه پاریس و ۱۱ سپتامبر خبر دارند؛ اما کسی از کشته شدن یک میلیون انسان در آفریقا طی سه ماه اطلاعی در دست ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سند استراتژی امنیت ملی آمریکا که به امضای اوباما رسید و به صورت رسمی نیز منتشر شد، بر این نکته تاکید دارد که آمریکا باید بتواند تا یک قرن آینده، رهبری خود را در جهان همچنان حفظ کند و هر چه مانع او شود، آمریکا میتواند با جنگ نظامی آن را از سر راه بردارد و در شرایطی در سال ۲۰۱۵ این موضوع را مطرح میکند که در همه جا از دموکراسی و آزادی ملتها سخن میگوید.
جلیلی بیان کرد: استکبار و انحصار با یکدیگر پیوستهاند و همین استکبار است که میگوید چند کشور میتوانند سلاح هستهای داشته باشند و بقیه نمیتوانند و مشخص نیست این حق را چه کسی برای آنها قائل شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز اگر صحبت از پیشرفت میکنیم، این موضوع خیالی و در یک فضای انتزاعی نیست و این بر اساس تعاریفی است که استکبار از خود داده و حقهایی است که برای خود قائل شده و معتقد است در یک قرن آینده باید رهبر جهان بماند و آنچه این نگاه را میشکند، روحیه و مبارزه انقلابی است.
جلیلی ادامه داد: نگاه و روحیه انقلابی میگوید ما به تو چنین اجازهای نخواهیم داد و خود برای کشورمان تصمیم خواهیم گرفت و ما اگر امروز بخواهیم پیشرفت کنیم، باید این مانع را از مسیر خود برداریم نه اینکه از تحلیلهای یکطرفه آمریکا هراس داشته باشیم و آن را مبنای عملکرد خود قرار دهیم.
وی گفت: آمریکا با اغراق در برخی مسائل و بزرگنمایی در آنها در صدد عوامفریبی است و جامعه دانشگاهی ما نباید مرعوب این عوامفریبیهای آمریکا شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آنها که امروز شعار دموکراسیشان گوش فلک را کر کرده است، قویترین مناسبات سیاسی را با مستبدترین کشورها دارند و در این میان مردمی با اندیشهای پیدا شدهاند که با عنوان اسلام ناب محمدی (ص)، نظم جهانی آنها و دموکراسی بدلی آنها را بر نمیتابد و همه معادلات آنها را بر هم زده است.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان درباره مسئله حصر سران فتنه تصریح کرد: بعد از اتفاقات خرداد ۸۸ که عدهای در صدد وتو کردن آرا مردم برای خود بودند، جریانات و اشکالتراشیها تا هشت ماه ادامه داشت و تا آن زمان حتی بعد از آن خبری از حصر نبود و موضوع حصر زمانی مطرح شد که موضوع بیداری اسلامی پیش آمد و متحدان آمریکایی یکی پس از دیگری سرنگون شدند و ۲۰ ماه بعد از انتخابات دوباره جریاناتی شکل گرفت که ایران را در بیداری اسلامی به حاشیه میکشاند و بیداری اسلامی را برای ایران یک تهدید میکرد.
دانشجویی دیگر گفت: شما بهتر از هرکس دیگری ساختار اعضای شورای امنیت ملی را می دانید و اگر روحانی بخواهد طرحی را علیه منافع ملی اجرا کند حداکثر پنج رأی باید بیاورد و نظام آنجا هفت رأی دارد، آقای جلیلی شما می دانید برجام انجا رأی آورده پس چرا در مجلس دست به انتقاد و تخریب آن می زنید؟! شما خودتان یکی از رأی دهندگان به آن بودید! پس با این توصیف مطمئیند ولایتمدارید؟! شما ضد ولایت فقیه هستید!
سعید جلیلی در پاسخ به این دانشجو این چنین گفت: یکی از ویژگی های نظام اسلامی و مردم سالاری دینی این است که نیامده است یک دموکراسی بدلی و کپی برداری شده از غرب داشته باشد و در آن تکثر وجود دارد، افراد در این نظام دیدگاه های خودشان را در قالب یک مناصبات و سازوکارهایی که در قانون اساسی آمده بیان می کنند و به فرجامی می رسد.
وی ادامه داد: در همین مطلبی که شما فرمودید طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسی که یک ساختار متوازن از همه بخش ها در آن وجود دارد بحث های اساسی مطرح می شود و طبق قانون اساسی آن مصوبات زمانی رسمیت پیدا می کند که به تأیید رهبری برسد و زمانی که رهبری آن را تأیید کردند لازم الاجرا می شود و رهبری در ذیل آن مصوبه نوشتند متشکر از منتقدینی که جزئیات را ریزبینانه مورد بررسی قرار دادند و نقاط ضعف و خلأ های آن را به همه گوشزد کردند.
در آخر هم خطاب به آن دانشجو گفت: این نگاه است که باعث پیشرفت کشور می شود نه این که بگوییم حرفی که ما میزنیم درست است و نباید نقدی به آن وارد شود.
از نکات قابل تامل در این سخنرانی استقبال بی سابقه از سخنرانی جلیلی در دانشگاه یزد بود، که بسیاری از دانشجویان به علت نبود جا در کنارهای سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد ایستاده و روی زمین نشسته به سخنرانی جلیلی گوش می دادند.