آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۲۰۸۵
سرسنگی در کنگره شعر دانشجویی اربعین عنوان کرد

اگر بتوانیم شخصیت امام حسین(ع) را درست به دانشجویان انتقال دهیم بار مسئولیت فرهنگی خود را کم کرده‌ایم

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: با اشاره به اینکه اگر در دانشگاه تهران بتوانیم شخصیت امام حسین علیه السلام و آنچه در کربلا گذشته است را درست به دانشجویان انتقال دهیم با این کار بسیاری از بار مسئولیت فرهنگی خودمان را انجام داده‌ایم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در اولین کنگره شعر دانشجویی اربعین که هم اکنون در تالار فردوسی این دانشگاه در حال برگزاری است در خصوص واقعه کربلا گفت: این واقعه محوری‌ترین اتفاق در تاریخ تشیع و حتی تاریخ بشریت است و آنچه که در یک روز عاشورا و صحرای نینوا رخ داده بود فقط یک جنگ معمولی بین دو طرف نبوده است بلکه نقطه عطفی برای تاریخ بشر و انسانیت نیز بوده است.

 


وی ادامه داد: افرادی زیادی در تاریخ برای آزادی خواهی و مبارزه با ظلم و ستم قیام کرده‌اند اما آن چیزی که عاشورا را از سایر جنگ‌های تاریخ متمایز می‌کند این است که امام حسین علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علی‌ها واقعه عاشورا را به نحوی با تاریخ پیوند زده‌اند که برای خیلی‌ها عجیب است که چنین رخدادی هنوز طراوت و تازگی‌اش را از دست نداده است.

 


سرسنگی در جمع دانشجویان حاضر در این کنگره خاطره‌ای از سال‌های تحصیلش در انگلستان نقل کرد و گفت: در سال‌هایی که برای درس خواندن در انگلستان ساکن بودم سعی می‌کردیم در ایام محرم مراسمی را برگزار کنیم و با این وجود که در محل سکونت ما مسجد یا محلی نبود یکی از مساجد شیعه پاکستانی را برای مراسم محرم هر سال می‌گرفتیم اما به خاطر نزدیک بودن محل زندگی افراد انگلیسی تبار با این مسجد گاهی با اعتراض ساکنین آنجا مواجه می‌شدیم.

 


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار داشت: یکی از ساکنین در اعتراض خود از همه مصر‌تر بود و یک روز یکی از دوستان ما که حالا از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران هم هست دو سه جلد کتاب درباره امام حسین علیه السلام به این فرد داد ما تصور کردیم که قطعا این کتاب‌ها را جدی نخواهد گرفت اما سال بعد وقتی می‌خواستیم مراسم را برپا کنیم با کمال ناباوری دیدیم‌‌ همان کسی که برای برپایی مجلس عزای امام حسین علیه السلام اعتراض داشت با خانواده‌اش به مجلس او آمده بود که همراه خود یک بچه عقب مانده نیز داشت.

 


وی در ادامه تعریف خاطره خود عنوان کرد: وقتی علت آمدنش را از آن فرد جویا شدیم به ما گفت از سال گذشته تا امروز آن دو سه جلد کتاب را مرتب می‌خواندم و از خود می‌پرسیدم که چرا نمی‌توانم شخصیت حسین و عباس شما را با سایر افرادی که درتاریخ آن‌ها را خوانده‌ام مقایسه کنم او همچنین به ما گفت شنیده‌ام امام شما بسیار رئوف است و شفا نیز می‌دهد به همین خاطر امروز بچه مریضم را هم به مجلس روضه او آوردم که از نظر من این اتفاق اعجازی از واقعه کربلا است.

 


سرسنگی با اشاره به اینکه اگر در دانشگاه تهران بتوانیم شخصیت امام حسین علیه السلام و آنچه در کربلا گذشته است را درست به دانشجویان انتقال دهیم خاطرنشان کرد: با این کار بسیاری از بار مسئولیت فرهنگی خودمان را انجام داده‌ایم و باید بدانیم که امروز بیش از پیش نیازمند دانستن فلسفه شهادت و قیام امام حسین علیه السلام و مطرح کردن درست آن برای دانشجویان هستیم. پرداختن به واقعه کربلا از جنبه‌های مختلف بحث بسیار مهمی است که مدام باید در فرهنگ ما جاری و ساری باشد.

 


معاون فرهنگی دانشگاه تهران ادامه داد: دشمنان ما از مدت‌ها پیش به صورت سازمان یافته قصد دارند نام مقدس مسلمانان را در ذهن جهانیان مترادف تروریست و جنایتکار جلوه دهند به همین خاطر وظیفه امروز ما ارائه طرحی درست از چهره اسلام، تشیع و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است آنهایی که ما را متهم به تروریسم می‌کنند باید بدانند خودشان پرورنده خشونت در دنیا هستند به عبارتی کسانی که باد می‌کنند طوفان درو می‌کنند یعنی آن کسی که در پاریس امروز به ناحق ماشه می‌چکاند تا اسم اسلام را خدشه دار کند عامل به وجود آورنده‌اش‌‌ همان کسی است که امروز به کشورش تعرض شده و این افراد را در دامن خود پرورش داده است و امروز در دام آن گیر افتاده است.

 


وی در پایان گفت: جهان اسلام انزجار خودش را از این مسئله اعلام می‌کند و دامنش مبرا از هر گونه خشونت و خون ریزی است و کشورهای مدعی حقوق بشر امروز باید اعتراف کنند در دهه‌های اخیر چگونه با حمایت خودشان از تروریست جهان را ناامن کرده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار