گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ وقتی خبر عبور فروش فیلم مجید مجیدی کارگردان خوش آوازه ی ایرانی، از مرز ۱۲ میلیارد گذشت، همگان احساس کردند که خبر خارق العاده ای را نشنیدند.
شکستن رکورد فروش سینمای ایران توسط این فیلم قطعی بود. بلکه انتظار از سازنده ی فیلم های انفجار (مستند کوتاه، ۱۳۵۹)، هودج (فیلم کوتاه، ۱۳۶۳)، روز امتحان (فیلم کوتاه، ۱۳۶۷)، یک روز با اسیران (مستند کوتاه، ۱۳۶۸)، بدوک (۱۳۷۰)، آخرین آبادی (فیلم کوتاه، ۱۳۷۱)، پدر (۱۳۷۴)، خدا میآید (فیلم کوتاه، ۱۳۷۴)، بچههای آسمان (۱۳۷۵)، رنگ خدا (۱۳۷۷)، باران (۱۳۷۹)، پابرهنه تا هرات (مستند، ۱۳۸۰)، المپیک در اردوگاه (مستند کوتاه، ۱۳۸۱)، بید مجنون (۱۳۸۳)، آواز گنجشکها (۱۳۸۶) جز همین نبود، اما واقعیت این است که اگر دیپلماسی فرهنگی کشور فعال شود و فیلم مجید مجیدی را آن طور که هست بشناساند، می توان انتظار داشت، که هزینه ی ۵۰ میلیاردی ساخت این فیلم (منهای ۵۰ میلیارد هزینه ی ساخت شهرک)، به راحتی تامین شود.
حتی اگر اقدام خاصی توسط جبهه ی استکبار علیه این فیلم نشود، به راحتی می توان کل هزینه ی ۱۰۰ میلیاردی محمد رسول الله (ص) را از محل اکران بین المللی جبران کرد. این ها خارج از آن است که تا همین لحظه هیچ آماری از میزان درآمد برآمده از اکران های بین المللی محدود این فیلم منتشر نشده است. اکران هایی که هنوز شروع نشده است؛ در کشور بریتانیا جلو پخش آن گرفته شد.
اما این همه ی ماجرای پخش آخرین ساخته ی مجیدی نیست. مجیدی همچنان بعد از نزدیک سه ماه اکران، روزانه بیش از ۷۰ میلیون تومان به فروش می رسد و فروش آن در ایران حداقل تا اواخر آذرماه پایانی ندارد. اما در این هفته مجیدی خبر خوشی را برای ایرانیان بیان کرد. فیلم او در ۴۳۰ سینمای ترکیه اکران خواهد شد و پس از آن نوبت کشورهای عراق، سوریه، لبنان و سایر کشورهای اسلامی است. این فارغ از وعده هایی است که از دانمارک و نروژ به گوش می رسد. این در حالیست که این فیلم، اولین اکران رسمی خود را در جشنواره ی مونترال کانادا به سرانجام رساند.
اما بازهم صدای موش دوانی ها به گوش می رسد. پر واضح است که فیلم مجید مجیدی پیشانی جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشد و یکی از وسایل اصلی در حوزه ی فرهنگ، برای صدور انقلاب می باشد. چندی است که خبری به گوش می رسد، که عده ای فیلم فارسی ساز، با نوشتن نامه ای با عنوان سینماگران مستقل ایران به مجامع سینمایی جهان، مدعی حکومتی بودن این فیلم شدند. همچنین در این نامه پیاده نظام فرهنگی دشمن در داخل خواستار بها ندادن به این فیلم در رسانه های غربی و جشنواره های آنان شدند.
بی شک اگر فیلم محمد رسول الله (ص) خوش بدرخشد، دیگر خبری از ساخت و درخشش آثاری همچون جدایی نادر از سیمین نخواهد ماند. در ادامه ی این مسیر، دیگر توجهی به فیلم های تاریخ گذشته ی سیاه انگار نخواهد شد و پیشانی سینمای ایران آخرین ساخته ی مجید مجیدی خواهد شد و دیگر کارگردانان ساخت این نوع از فیلم های سینمایی را، در آرزوی خود خواهند داشت.
علی کرد -فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.