به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی تقی زاده امروز «در همایش علمی سرطانهای کلورکتال از شواهد علمی تا بالین» که در هتل همای شماره ۲ این شهر در حال برگزاری است، گفت: سرطان روده بزرگ در کشورمان با توجه به صنعتی شدن، ترویج زندگی ماشینی و تغییر سبک زندگی رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه سرطان روده بزرگ اکنون جزء پنج سرطان شایع در کشور شناخته شده است، بیان داشت: کم تحرکی، شیوع چاقی و تمایل به مصرف غذاهای پرکالری از علل بالا رفتن شیوع سرطان روده بزرگ در کشور به شمار میرود.
دبیر علمی همایش «سرطانهای کلورکتال از شواهد علمی تا بالین» هدف از برگزاری این همایش را ارائه تازه ترین یافتههای علمی پیرامون تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ و ارتقای دانش پزشکان متخصص و پرستاران شاغل در این حوزه عنوان کرد و تاکید کرد: علم پزشکی در جهان در خصوص انواع سرطان رشد خوبی از خود نشان داده است و ایران نیز توانسته توانایی خود در این خصوص را ارتقا دهد که در این همایش به دنبال تبادل اطلاعات در این زمینه هستیم.
تقی زاده گفت: در این همایش علمی یک روزه بیش از ۳۰سخنرانی،سه میزگرد و دو کارگاه آموزشی پیرامون تشخیص، درمان و پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ ارائه خواهد شد.
دانشیار انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه چهار هزار مورد جدید ابتلا به سرطان کلورکتال یا روده بزرگ در کشورمان ثبت و گزارش میشود که نشان دهنده رشد سرطان روده بزرگ در میان مردم کشور است.
وی به برگزاری کارگاههای آموزشی در این همایش اشاره داشت و خاطر نشان کرد: عنوانهای دو کارگاه آموزشی این همایش شامل «ملاحظات پرستاری در شیمی درمانی و رادیولوژی» و «شیمی درمانی در شرایط بالینی» است که با استقبال شرکت کنندگان همراه بوده است .
سیستم ثبت سرطان در کشور راه اندازی شده است
در ادامه پیام ایزد پناهی، استادیار انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز طی سخنانی در این همایش گفت: در ایران آمار دقیقی از ابتلا به انواع سرطان وجود ندارد؛ اما در سالهای اخیر سیستم ثبت سرطان در وزارت بهداشت راه اندازی شده که گام مثبتی در این زمینه به شمار میرود.
وی شیوع ابتلا به سرطان روده بزرگ را هفت نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در ایران عنوان کرد و افزود: شیوع سرطان روده بزرگ در زنان کمتر از مردان است که می توان رعایت زنان در بحث تغذیه را در این خصوص مهم تلقی کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به این موضوع که از هر ۲۰ مرد در کشور در طول زندگی یک نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا میشود، تاکید کرد: این در حالی است که این شاخص در زنان از هر ۲۲ زن، یک نفر را شامل میشود و تا اندازهای رشد این نوع سرطان در زنان نسبت به مردان با کاهش بیشتری روبه رو بوده است.
وی با بیان اینکه تمام افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند، نسبت به استفاده از غذاهای فست فودی در رشد سرطان روده بزرگ هشدار داد و بیان داشت: برخی از گروهها مانند افراد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ، افراد دارای سنین بالای ۵۰ سال، مبتلایان به بیماریهای ژنتیکی روده بزرگ، مصرف کنندگان غذاهای فست فودی و افراد چاق و کم تحرک بیشتر در معرض این سرطان هستند.
ایزدی با انتقاد از گرایش مردم به غذاهای فست فودی گفت: مردم باید این نکته را در نظر داشته باشند که استفاده از غذاهای فست فودی با توجه به روغن ترانس بالای موجود در این نوع غذاها در ایجاد سرطان روده بزرگ بسیار تاثیر گذار است.
استادیار انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان را بهتر از درمان دانست و تصریح کرد: کاهش مصرف گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، ورزش و تحرک کافی، کنترل وزن، کاهش مصرف سیگار و بویژه مصرف زیاد سبزیها و میوهها از راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ به شمار میروند.
ایزد پناهی درمان سرطان را در صورت تشخیص به هنگام این بیماری امکان پذیر دانست و بیان داشت: برای درمان بیمایهایی چون سرطان روده بزرگ در مراحل پیشرفته بیماری درمان سخت جواب خواهد داد اما در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب با توجه به زندگی شهری کنونی می توان مانع از ابتلا به این بیماریها شد.
لازم به ذکر است، همایش سرطانهای کلورکتال از شواهد علمی تا بالین با حضور ۱۵۰ نفر از پزشکان متخصص انکولوژی و رادیولوژی خراسان رضوی و پرستاران شاغل در حوزه سرطان به مدت یک روز در مشهد در حال برگزاری است.