کد خبر:۴۶۴۵۸۸
استادیار ژنتیک دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد:

سرطان روده بزرگ از شایع ترین سرطان‌های گوارشی است

استادیار ژنتیک دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان روده بزرگ یکی از شایع‌ترین سرطان‌های گوارشی است که تشخیص آن در مراحل اولیه باعث افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیمار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کراچیان امروز در همایش علمی «سرطان های کلورکتال از شواهد علمی تا بالین» که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل همای شماره ۲ این شهر در حال برگزاری است، گفت: سرطان روده بزرگ یکی از شایع‌ترین سرطان‌های گوارشی است که تشخیص آن در مراحل اولیه باعث افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیمار می‌شود.

 

وی استفاده از روش‌های نوین مولکولی را سبب کاهش چشم‌گیر هزینه‌های درمانی این بیماری دانست و تاکید کرد: در ارتباط با روش‌های نوین مولکولی در تشخیص سرطان‌های کلورکتال این روش‌ها توانسته است از سویی هزینه‌های درمان را کاهش داده و از طرفی موجبات رشد درمان را در بر داشته باشد.

 

کراچیان سرطان انتهای روده بزرگ یا همان کولورکتال را شایع‌ترین سرطان دستگاه گوارش دانست و تصریح کرد:  علت این بیماری رشد سلول‌های غیر طبیعی در دیواره کولورکتال یا مقعد است.

 

استادیار ژنتیک دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان روده بزرگ می‌شوند در سنین کمتر از ۵۰ سال قرار دارند، افزود: متاسفانه این سرطان به دلیل ارتباط مستقیمی که با سبک زندگی و نوع رژیم غذایی مردم داشته، در سال‌های اخیر شیوع بیشتری پیدا کرده است.

 

این متخصص ژنتیک سرطان روده بزرگ را یک بیماری هتروژن معرفی کرد و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده مرحله بیماری، درجه تمایز یافتگی تومور و نوع درمان از جمله عوامل موثر در میزان بقا و طول عمر این بیماران است.

 

کراچیان خاطر نشان کرد: چنانچه سرطان کولورکتال در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن راحت‌تر و سریعتر اتفاق می‌افتد به نحوی که می‌تواند باعث افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیمار شود.

 

استادیار ژنتیک دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بنابراین تشخیص سرطان کولورکتال در مراحل اولیه و پیش آگهی آن امری بسیار مهم و حیاتی در جلوگیری از پیشرفت بیماری و همچنین درمان آن محسوب می‌شود.

 

این استاد دانشگاه در ادامه به روش‌های تشخیصی سرطان روده بزرگ اشاره و تصریح کرد: از جمله روش های تشخیصی جهت غربالگری این سرطان عبارتند از معاینه راست روده، کولونوسکوپی و ارزیابی مارکرهای بیوشیمیایی خون از جمله CEA که هر کدام از این روش‌ها محدودیت‌هایی در تشخیص پیش از موعد سرطان داشته و از طرفی با توجه به عدم پذیرش روش‌های تهاجمی در بیماران، موجب کاهش احتمال تشخیص در مراحل اولیه بیماری و در نهایت افزایش مرگ و میر خواهد شد.

 

کراچیان با بیان این‌که تشخیص و غربالگری سرطان کولورکتال با روشهای پیشرفته مولکولی، بسیار دقیق و قابل اعتمادتر است، خاطر نشان کرد: با استفاده از این روش می‌توان این بیماری مهلک را در مراحل ابتدایی آن تشخیص و بهترین راه‌کارهای درمانی را برای درمان بیمار به کار برد.

 

 وی با اشاره به کاهش چشمگیر هزینه‌های درمانی روش های تشخیصی مولکولی تاکید کرد: در این روش با اتکا بر دانش ژنتیک و اپی ژنتیک و نیز روش‌های مولکولی پیشرفته گامی مهم و موثر در شناسایی افراد مشکوک به این بیماری برداشته می‌شود.

 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بنابراین ضروری است که این تغییرات اپی ژنتیکی در جمعیت کشورمان شناسایی و بر اساس آن تشخیص سرطان کولورکتال انجام شود.

 

این استاد دانشگاه در پایان به آزمایش ژنتیکی که بر روی ماده وراثتی موجود در نمونه مدفوع بیماران انجام می‌شود، اشاره و یادآور شد: این آزمایش دارای حساسیت بالایی بوده و به کمک این آزمایش می‌توان سرطان کولورکتال را در مراحل اولیه شناسایی کرد.

 

لازم به ذکر است، همایش سرطان‌های کلورکتال از شواهد علمی تا بالین با حضور ۱۵۰ نفر از پزشکان متخصص انکولوژی و رادیولوژی خراسان رضوی و پرستاران شاغل در حوزه سرطان به مدت یک روز در هتل همای شماره ۲ مشهد به همت دانشگاه علوم پزشکی این شهر در حال برگزاری است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار