به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سمینار علمی یکروزه «سرطانهای کولورکتال؛ از شواهد علمی تا بالین» صبح امروز در هتل همای مشهد کار خود را آغاز کرد.
سالانه حدود ۴۰۰۰ مورد جدید از سرطان کولورکتال در کشور شناسایی شده و در دنیا نیز این نوع از سرطان بهعنوان سومین نوع از سرطانهای شایع در میان زنان و مردان در دنیا شناخته میشود.
بیماران در این شاخه از سرطان بسته به اینکه در چه مرحلهای از بیماری به سر میبرند، از طرق مختلف جراحی، رادیوتراپی و شیمیدرمانی و سایر تکنیکهای درمانی، درمان میشوند.
افزایش سن، سابقههای خانوادگی، وجود بیماریهای التهابی در روده، مصرف زیاد گوشت قرمز و همچنین مصرف پایین سبزیجات، کمتحرکی و زندگی ماشینی، استعمال سیگار و الکل از فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان کولورکتال است.
در این سمینار علمی که با حضور متخصصان رادیوتراپی، پاتولوژی، انکولوژی و همچنین متخصصان ژنتیک در حال برگزاری است، اپیدمولوژی و تشخیص زودرس، روشهای نوین مولکولی در تشخیص، عوامل ژنتیکی، رادیولوژی مداخلهای و برخی موضوعهای روانپزشکی مانند تکنیکهای گفتن «خبر بد» در بیماران مبتلا به سرطان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
همچنین دو کارگاه با عناوین «شیمیدرمانی در شرایط خاص» و «ملاحظات پرستاری در شیمیدرمانی و رادیوتراپی بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال» در حاشیه این سمینار برگزار شده و طی آنها مباحث علمی فراوانی مطرح خواهد شد.