به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، نیلی احمدآبادی امروز در اجلاسیه دانشگاههای برتر و بزرگ کشور که با حضور ۱۱ دانشگاه در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: دانش در ذات خود موضوعی بین المللی است و دانشگاه بدون توجه به فضای بین المللی امکان پیشرفت ندارد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در برنامه توسعه ششم مباحث زیادی در رابطه با پیشرفت دانشگاه ها دیده شده است، گفت: این برنامه بیش از پیش گسترش توجه به فضای بین المللی شدن دانشگاه ها را مد نظر قرار داده است و عنوان شده که بخشی از این توسعه به مراودات دانشگاه ها برمی گردد و بخش دیگر به توجه دانشگاه ها به استانداردهای بین المللی است.
وی موضوع بین المللی شدن را موجب ارتقای همه جانبه دانشگاه ها دانست و خاطر نشان کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت و انجام برجام روابط حداقلی در رفت و آمد بین مراکز علمی گسترش یافته است، به طوری که چندی پیش طی نشستی که در روسیه انجام شد، تعداد زیادی از دانشگاه های برتر ایران با ۲۰ دانشگاه برتر مسکو جهت ایجاد توسعه روابط بین المللی دیدار داشتند.
نیلی احمدآبادی در ادامه جذب دانشجوی خارجی، حضور محققین ایرانی در دانشگاه های معتبر دنیا و انجام پروژه های ملی را از جمله راهکارهای ایجاد رابطه با دانشگاههای معتبر دنیا دانست و در ادامه گفت: در حال حاضر دانشجویانی از ۷۰ کشور دنیا در دانشگاه تهران تحصیل می کنند که کمتر از ۵۰ درصد این دانشجویان از کشورهای همسایه و مابقی از سایر نقاط دنیا میباشند.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه مزیت ها هستند که سبب می شود دانشجویان دست به انتخاب یک دانشگاه بزنند، بیان کرد: خوشبختانه شرایط بسیار خوبی در دانشگاه های ایران ایجاد شده که میتوانند در رابطه با مبحث بین المللی شدن سرمایه گذاری کنند.
نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار ۱۰ تن از روسای دانشگاه های برتر ایران با ۲۰ دانشگاه روسیه پرداخت و بیان داشت: طی دیداری که چندی پیش با دانشگاه های برتر روسیه داشتیم، به بررسی تشکیل یک اتحادیه جهت تبادل استاد و دانشجو پرداختیم که امید است بتوانیم در این رابطه به نتیجه برسیم.
رئیس دانشگاه تهران در رابطه با اجلاسیه دانشگاه های بزرگ و برتر کشور در دانشگاه فردوسی خاطر نشان کرد: در این اجلاسیه دانشگاه های تهران، صنعتی اصفهان، شیراز، تبریز، خواجه نصیر طوسی، علامه طباطبایی، علم و صنعت، تربیت مدرس و دانشگاه اصفهان به مدت یک روز گرد هم آمدند تا در رابطه با بین المللی شدن این دانشگاه ها به بحث و تبادل نظر بپردازند.
لازم به ذکر است؛ علی رغم معطل نگه داشتن ۱.۵ ساعته خبرنگاران؛ سالار آملی، معاون بین الملل وزیر علوم حاضر به حضور در جمع خبرنگاران نشد.