به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا دانایی، کارشناس انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی در نخستین نشست هماندیشی نشریات انجمنهای علمی این دانشگاه گفت: در حال پیگیری برگزاری جشنواره مستقل نشریات انجمنهای علمی در وزارت خانه هستیم.
وی یکی از عوامل ایجاد انگیزه در نشریات را شرکت در جشنوارهها دانست و گفت: در هشتمین جشنواره ملی حرکت دانشگاه فردوسی یکی از بیشترین جوایز را در بخش نشریات کسب کرد که همین امر موجب شد تا ما به بحث نشریات توجه بیشتری داشته باشیم.
دانایی با تأکید بر اینکه الکترونیک شدن نشریات موجب افزایش تعداد آنها است، گفت: اگر در قالب سایت شرایط فراهم شود، میتوان نشریات الکترونیک را در سایت شورای دبیران انجمنهای علمی فعال کنیم و محصولات و فعالیتهای علمی را در آن منتشر کرد.
در ادامه اصغری، مدیر اجتماعی دانشگاه در این نشست با بیان اینکه زمینه نشریات علمی و پژوهشی انتشار مقالات و پژوهشهای اساتید بوده و هدف ترویجی و آموزشی ندارند، بیان داشت: نشریات علمی- دانشجویی نباید به دنبال مشابه شدن با نشریات علمی و پژوهشی باشند، بلکه باید نقش آموزشی و پژوهشی را ایفا کنند.
وی ادامه داد: در بین نشریات دانشگاهی، نشریات انجمنهای علمی باید دارای موقعیت ویژهای باشند زیرا این انجمنها میتوانند خروجی از دستاوردهای خود را در آن منتشر کنند.
مدیر اجتماعی دانشگاه با اشاره به اینکه نشریات باید از شکل سنتی خارج شوند، تصریح کرد: با توجه به الکترونیک شدن مطالعه در جامعه امروز، انتشار نشریات نیز باید بهصورت الکترونیک باشد و بهخوبی منتشر شود تا مورد مطالعه اکثر افراد قرار گیرند.
اصغر پور با تأکید براینکه مطلوب است که هر انجمن علمی یک نشریه داشته باشد تا محل نشر افکار اعضای آن انجمن شود، گفت: باید فرایند تحریریه نشریه را بهگونهای تعریف کنیم تا برای دانشجویان وقتگیر نباشد.
وی افزود: اگر انجمنهای علمی پتانسیل انتشار نشریات را با حجم زیاد در چندین شماره داشته باشند، بسیار خوب است، ولی یک مجله با تعداد صفحات کم در طول سال نیز برای آنان مطلوب بوده که نیازمند یک ساختار مناسب است.
مدیر اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: نشریه باید با وقت معقول منتشر شود، زیرا اگر مجلهای با وقت زیادی منتشر شود، مطلوب نیست؛ بنابراین طوری وقت بگذارید که یک نشریه برای چندین سال پایدار بماند.