آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۵۲۹۷
احمدی در نشست خبری عنوان کرد

بدهی ۴۰ میلیون دلار دانشگاه‌ها به پایگاه‌های علمی

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: هم‌ اکنون تعداد زیادی از دانشگا‌ه‌های ما ارتباط‌ شان با مراکز علمی دنیا قطع شده است و ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار بدهی از قبل به پایگاه‌های علمی داریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست  خبری که امروز به مناسبت هفته ملی پژوهش برگزار شد؛ گفت: مراسم هفته ملی پژوهش با شعار پژوهش، فناوری، عزم ملی و رویکرد جهانی از 22 تا 27  آذر ماه در نمایشگاه بین‌ المللی تهران و سالن اجلاس سران برگزار می‌شود که برای حضور در افتتاحیه این مراسم از رئیس‌جمهور نیز دعوت کردیم و در برگزاری این مراسم تمامی وزارتخانه های مربوطه نیز همکاری دارند.

 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این مراسم این است که پژوهش از صحنه دانشگاه وارد صحنه جامعه شود و مردم نقش پژوهش و توسعه فناوری را لمس کنند و پژوهش فقط مختص به دانشگاه‌ها نباشد.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم و رئیس ستاد برگزاری هفته ملی پژوهش در خصوص ترویج علم گفت: ترویج علم ابعاد مختلفی دارد که یکی از آنها بحث تقویت و به کارگیری انجمن‌های علمی است و روز پنجشنبه 26 آذر در هفته پژوهش نشست ترویج علم را برگزار می کنیم.

 

وی تاکید کرد: نوبخت بخشنامه ‌ای را به زیرمجموعه ‌ها ابلاغ کرده است که در آن در اختصاص یک تا دو درصد سهم GDP به پژوهش تاکید شده است و امیدواریم در بحث بودجه سال 95 به این مباحث اهمیت ویژه ای داده شود.

 

احمدی با تاکید بر اینکه بودجه پژوهشی اهمیت زیادی دارد گفت: در حال حاضر فقط می‌توانیم مراکز علمی را سرپا نگه داریم و بودجه پژوهشی بسیار مهم است در حالی که ما برای تامین زیرساخت ‌ها مشکل داریم و باید ناوگان تجهیزاتی را بازسازی کنیم.

 

وی با اشاره به بدهی از قبل دانشگاه ها در بحث پژوهشی بیان داشت: اگر می‌خواهیم مرجعیت علمی داشته باشیم باید تجهیزات و زیر ساخت خوبی داشته باشیم در حالی که هم‌ اکنون تعداد زیادی از دانشگا‌ه های ما ارتباط‌ شان با مراکز علمی دنیا قطع شده است و 30 تا 40 میلیون دلار بدهی از قبل به پایگاه‌های علمی داریم که باید آن را پرداخت کنیم تا ارتباط با دانشگاه متصل گردد.

معاون پژوهشی وزارت علوم درباره انتظارات این وزارتخانه در حوزه پژوهشی گفت: از دولت و مجلس انتظار کمک داریم، دانشگاه‌ ها باید در برخی زمینه‌ها با معافیت روبرو شوند. به طور مثال هزینه‌های سنگینی در بخش اینترنیت داریم و دانشگاه‌ها تقاضا دارند تعرفه‌های اینترنت کاهش یابد.

 

وی ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدواریم در برنامه بودجه سال 95 به بخش پژوهش توجه ویژه‌ ای شود. هرچند که دولت کارهای زیادی انجام داده و اعتبارات پژوهشی 30 درصد افزایش یافته ولی با توجه به تورم بالا و ضعف‌هایی که از گذشته تل‌انبار شده‌ است تجهیزات فرسوده شده و رسیدگی نشده است.

 

رئیس ستاد برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری در ادامه بیان داشت: سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش کمک به دانشگاه نیست بلکه کمک به توسعه مملکت است. اگر قرار است اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان داشته باشیم قطعا باید در پژوهش سرمایه‌گذاری کنیم.

 

وی در خصوص سهم GDP کشورهای مختلف پیشرفته گفت:  کشور کره جنوبی و کشور رژیم اشغالگر قدس 4.2 درصد از GDP کشور را صرف پژوهش می‌ کنند و ما اگر بخواهیم در صحنه رقابت باقی بمانیم باید سرمایه‌گذاری کنیم. مهم‌ترین تحول حوزه پژوهش در بخش ارتباطات بین‌المللی است و ما باید سعی کنیم پروژه ‌های حدود 600 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی کشور هدفمند و ماموریت ‌گرا باشد.

 

احمدی در پایان خاطرنشان کرد: برای اینکه ما در کشور بتوانیم پژوهش را به شکل عملی در سطح جامعه پیاده کنیم کشور را به 9 منطقه آموزشی و پژوهشی تقسیم کردیم که هر منطقه نشست هایی را برگزار می کنند و پس از آن نمایندگان مناطق مشکلات خود را در نشست کلی عنوان می کنند تا با همکاری هم بتوانیم چالش ها را از پیش روی برداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار