به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شانزدهمين دوره تجليل از پژوهشگران برتر با حضور پژوهشگران و اعضاي هيات علمي دانشگاه شب گذشته در سالن شهيد كدخدايي سازمان مركزي برگزار شد.
سيد خلاق ميرنيا، رئيس دانشگاه مازندران در اين مراسم، پژوهش و آموزش را از بال هاي دانشگاه برشمرد و گفت: هدف دانشگاه روشن و مشخص است و اين دو بال باید در توازن باهم حركت كنند.
وی در بخش ديگري از سخنانش به كشورهاي روسيه، آمريكا و كانادا كه سيستم آموزشي شان نظير سيستم آموزشي ايران است، اشاره كرد و افزود: برخلاف كشور ما، آموزش در اين كشورها در تمام مقطع خيلي جدي گرفته مي شود؛ اما در كشور ما در عين حال كه سيستم آموزش در مدارس رو به تضعيف است، در دانشگاه هم مورد غفلت قرار گرفت و آموزش در كشور ما به دليل برخي تبليغات، به فراموشي سپرده شد. آموزش براي من خيلي مهم است چون براي نظام اهميت دارد.
رئيس دانشگاه مازندران سپس با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري در خصوص رساله هاي دكتري، با طرح اين سئوال كه چه عامل و چه حركتي باعث شده كه 90 درصد رساله ي دكتراي ما فايده اي براي مملكت ما نداشته و گره اي از مشكلات جامعه را حل نمي كند، گفت: به نظر من كارهاي نمايشي هيچ وقت نمي تواند باعث اعتبار علم و دانشگاه شود، دانشگاه بايد كارآفريني داشته باشد و دانشجوي باانگيزه تربيت كند. اينها ممكن است براي من نان داشته باشد؛ ولي براي دانشگاه و نظام هيچ چيزي به همراه نخواهد داشت.
ميرنيا تصریح كرد: به هيچ عنوان مصالح دانشگاه را با هيچ مصلحتي معامله نمي كنم، من حافظ شخصيت دانشگاهي شما و حيثيت شما هستم و دلم مي خواهد كه كمك كنيد تا بتوانيم از اين شخصيت دفاع كنيم.
وی سپس خطاب به اعضاي هيات علمي حاضر در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه گفت: دنبال طرحي برويد كه كاربردي بوده و مشكلي از مشكلات جامعه را برطرف کند؛ بطوريكه بگويند دانشگاه مادر توانسته است چند تا از مشكلات استان و جامعه را حل كند.
رئيس دانشگاه مازندران افزود: وقتي كه دانشگاه به عنوان يك نهاد تصميم گير، آدم ساز و تصميم ساز در بودجه كشور در قسمت خدماتي قرار مي گيرد؛ نه در قسمت زيربنايي. و فولاد و سد و جاده و فرودگاه در قسمت زيربنايي، معلوم است كه اين دانشگاه رشد نمي كند و خدماتي است. البته نوع كار ما خدماتي است؛ ولي من باب سرمايه گذاري باید در آن قسمت ديده شويم.
میرنیا در پايان سخنانش با ذكر اين سئوال كه چطور مي شود كه 90 درصد از جوانان ما به خارج از كشور مهاجرت مي كنند، به عدم وجود زمينه كار براي آنان اشاره كرد و خطاب به اعضاي هيات علمي دانشگاه گفت: ما به جهت جايگاه مسئوليتي كه داريم و شما به عنوان استاد، بايد كاري كنيم تا بخشي از وظايف اجتماعي كه برعهده ما گذاشته شده را تامين و جبران كنيم.