به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بنا به اعلام اتحادیه دامداران مرکزی، در شرایط فعلی ظرفیت تولید دامداریهای صنعتی بیش از ٦٠درصد کاهش داشته و دامداریهای کوچک نیز یکی پس از دیگری تعطیل شدهاند. این درحالی است که کارخانههای فرآوری لبنیات نیز اعلام میکنند حاشیه سودشان به زیر ٣درصد رسیده است و حدود ٧٠درصد از کارخانههای فعال در این عرصه زیر ظرفیت تولید خود کار میکنند. این موضوع درحالی رخ میدهد که دامداران هنوز شیر خام را با قیمت ٢سال پیش به کارخانههای لبنی میفروشند و کارخانههای لبنی به بهانه ریزش شدید خریداران، در ٨ ماه ابتدای سال گذشته بارها قیمتهای خود را افزایش دادهاند بهطوری که حالا لبنیات به یکی از آیتمهای ثابت گرانی در گزارشهای هفتگی بانک مرکزی تبدیل شده است....
در شرایطی که قیمت خرید شیر خام از دامداران همچنان به روال ٢سال پیش است، صنایع لبنی همچنان خرید شیر خام به نرخ واقعی را از دامداران نپذیرفته و بارها به صراحت اعلام کردهاند مسئول حمایت از صنعت دامپروری نیستند! آنها به کاهش شدید خرید لبنیات از سوی مردم اشاره میکنند و معتقدند این موضوع حاشیه سود کارخانههای لبنی را به زیر ٣درصد رسانده است این درحالی است که هیچ صنعتی در ایران حاضر نیست با این حاشیه سود به فعالیت ادامه دهد.
محمد فربد، نایبرئیس هیأتمدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ایران نیز با اشاره به تعطیلی بخش اعظم ظرفیت کارخانههای لبنی به شبکه خبر گفت: طبق قانون تجارت هیچ مدیری مجاز نیست محصولات را گران یا ارزانتر بفروشد که نتیجه این کار باعث ورشکستگی شود بنابراین کارخانههای لبنی نیز به دنبال زیادهخواهی نبودهاند زیرا این موضوع باعث ریزش بیشتر مصرفکنندگان لبنیات میشود.او ادامه داد: درحال حاضر حاشیه سود تولیدکنندهها کمتر از ٣درصد است این درحالی است که هزینه تولید در بخش صنعت به بیش از ٦درصد افزایش پیدا کرده است، در این شرایط باید قیمت محصولات لبنی تا ١٦درصد افزایش داشته باشد و صنعت لبنیات درحال حاضر با شیر خام ١٤٤٠ تومانی ورشکسته میشود.
فربد همچنین تاکید کرد: برخی فکر میکنند کارخانهها سود زیادی دارند اما اینگونه نیست و با کاهش مصرف شیر در جامعه، کارخانهها اخیرا مجبور شدهاند بخشی از تولیداتشان را به صورت شیرخشک صادرات کنند تا بخشی از کاهش فروش جبران شود.