کد خبر:۴۶۴۶۷۸
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:

اقتصاد دانش بنیان باید جایگزین اقتصاد نفتی شود

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور گفت: امروز سرمایه فکری و انسانی نخبه یکی از بزرگترین ثروت های هر کشوری است و در کشور ما نیز باید از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانش بینان حرکت کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در آیین اختتامیه بیست و دومین نشست سراسری رؤسای بنیادهای نخبگان استان‌ها که امروز پنج‌شنبه پنجم آذرماه، در هتل نیشکر اهواز برگزار شد، اظهارکرد: اعتقاد داریم که هر استانی که ایده‌ای دارد باید ایده‌اش را به معاونت ارایه دهد؛ من شخصأ بودجه آن را تأمین می‌کنم.

 

وی ادامه‌داد: اگر واقعأ ایدهای وجود دارد باید آن را برای نخبگان پیاده کرد چرا که ما جلوی کسی را نگرفته‎ایم. تاکنون نشده است که طرحی به یکی از معاونت‌ها ارایه شود و تأیید نیز شده باشد ولی اجرا نشود؛ بنیاد هیچ محدودیت مالی برای نخبگان ندارد.

 

ستاری بیان کرد: با وجود یک ستاد متمرکز و چابک می‌توان کارها را به پیش برد. به اعتقاد من باید از امکانات استفاده کرد. نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که بعضی از استانها مشکل ساختمان و فضای فیزیکی دارند، اکنون در حال حل این مشکل هستیم.

 

وی افزود: البته پول بنیاد نخبگان برای ساختمان نیست و این اعتبار در حال تأمین از منابع دیگر است زیرا پول بنیاد به اعضای بنیاد اختصاص دارد.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: آنچیزی که به ما شخصیت می‌دهد ساختمان نیست بلکه عملکرد ماست؛ اگر درست کار کنیم هیچ احتیاجی به ساختمان‌های شیک نیست. در واقع ایده‌ها هستند که به ما شخصیت می‌دهند.

 

ستاری در خصوص سطح کیفی نیروهای انسانی، گفت: متأسفانه کیفیت و سطح منابع انسانی مناسب نیست. به هر حال یکی از وظایف جدی در استان‌ها این است که رؤسای بنیادها دریابند چرا نخبگان جوان در استان خودشان نمیمانند. این مسأله باید پیگیری و فضای استان باید نسبت به خروج نیروهای انسانی حساس شود. این بدان معنا است که مشکلات فراروی راه آن‌ها حل شود.

 

وی افزود: از این موضوع استقبال می‌کنیم که از خود اعضای بنیاد جهت کارهای مختلف استفاده شود و آن‌ها خود کارهای فرهنگی را به‌دست گیرند و با هم کار کنند؛ ما نمی‌توانیم همه امور را در دست بگیریم. این خود افراد نخبه هستند که باید با مشارکت هم گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور گفت: فضای استانها باید تغییر کند. پایه اقتصاد دانش‌بنیان این است که سرمایه‌های ما، نیروی انسانی ما هستند و نفت و گاز نیست. تا زمانی که این فضا تغییر نکند، کارها پیش نمی‌رود.

 

ستاری تصریح کرد: باید این فرهنگ را توسعه داد و آن را تجاری کرد ولی این‌که بخواهیم با روش‌های سنتی اقدام کنیم به جایی نخواهیم رسید. اگر ایده‌ای در خصوص توسعه زبان فارسی هست، از آن استقبال می‌کنیم که اهمیت زبان فارسی در دنیا به گونه‌ای شود که مردم برای فراگیری آن در صف بایستند.

 

وی خاطرنشان کرد: برای پیاده‌سازی ایده در هر یک از استان‌ها کسی جلوی کسی را نمی‌گیرد و مشکل مالی نیز در وهله آخر است؛ اگر هر استان در این خصوص ایده و نظری دارد، آن را مطرح کند و حتما با طرح جلو بیاید. اگر ایده و طرح جدیدی برای ارایه وجود دارد، آن موقع بیایند و وقت بگیرند.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در پایان خطاب به رؤسای بنیادهای نخبگان استانی، افزود: آن چیزی که در هر استان به شما اقتدار میدهد این است که در استان خود تأثیرگذار باشید و از قدرت نیروی انسانی به نحو احسن و به‌طور حداکثری استفاده کنید. با این جوانان نخبهای که در استان‌ها وجود دارند واقعا استان‌ها باید تحول ایجاد کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار