کد خبر:۴۶۵۷۱۰
فراهانی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران:

حمایت مادی و معنوی از احزاب و رسانه ها فارغ از دیدگاه سیاسی از وظایف دولت است

دبیر کل حزب ندای ایرانیان گفت: حمایت مادی و معنوی از احزاب و رسانه ها فارغ از دیدگاه سیاسی از وظایف دولت است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید فراهانی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان در نشست بررسی نقش احزاب و رسانه‌ها در اعتمادآفرینی دولت و ملت که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حال برگزاری است گفت: اعتقاد من این است که وقتی از دولت نام می‌بریم صرف دولت به عنوان قوه مجریه نیست دولت در نظریه‌های علوم سیاسی معنایی فرا‌تر از این دارد و به کل حاکمیت برمی گردد.

 


وی برای نقش احزاب و رسانه‌ها در قبال حاکمیت و دولت چهار نقش تعریف کرد و افزود: احزاب و رسانه‌ها دارای چهار نقش نظارتی، انتقالی، حمایتی و انتقادی هستند. نقش اول نظارت بر دولت و حاکمیت است بازوان اصلی جامعه را احزاب و رسانه‌ها تشکیل می‌دهند و مهم‌ترین نقش آن‌ها نظارت بر فعل و انفعالات و کارهای انجام شده در قوای اجرایی و قضائی و مقننه است. رسانه‌ها و احزاب ذره بین فعالیت و کارهای دولت هستند و آن‌ها را رصد می‌کنند.

 


فراهانی در ادامه تاکید کرد: در کشور توسعه یافته اگر شاخص فساد تباهی و اختلاس را پایین می‌بینیم به این دلیل نیست که دولتمردان آنجا نماز شب خوان هستند بلکه آن‌ها ذره بین‌های زیادی را بالای سر خودشان احساس می‌کنند و می‌داند اگر دست از پا خطا کنند رسانه و احزاب منتقد ساکت نمی‌مانند و عملا امکان حضور مجدد بر قدرت را ندارند.

 


دبیر کل حزب ندای ایرانیان به نقش دوم رسانه‌ها و احزاب اشاره کرد و گفت:شان نظارتی بر دولت و حاکمیت به عنوان اولینشان شناخته شده رسانه‌ها و احزاب پذیرفته شده است اما نقش دوم انتقال دغدغه‌های مردم و ملت از جامعه به سمت دولت و حاکمیت است. کسانی که به قدرت می‌رسند و وارد عرصه قدرت می‌شوند عملا به واسطه جایگاهی که پیدا می‌کنند از مردم و دغدغه‌های آن‌ها فاصله می‌گیرند و این شکاف شکافی است که باید مدیریت شود.

 


وی با تاکید بر اینکه یکی از اصلیترین عوامل مدیریت شکاف دولتمردان و مردم احزاب و رسانه‌های هستند گفت: حمایت از دولت و حاکمیت در طی مسیر توسعه نقش سوم احزاب و رسانه‌ها در قبال حاکمیت دولت می‌باشد مسیر توسعه و پیشرفت در عرصه‌های مختلف طی نخواهد شد جز با یک اراده جمعی.

 


وی با اشاره به حمایت رسانه‌ها گفت: حمایت رسانه‌ها و احزاب در مسیر توسعه و در مسیر آرمان‌های مردم برای پیشرفت حمایتی است که می‌تواند در مسیر ساخت اراده ملی کمک کند.

 


فراهانی به نقش انتقادی احزاب و رسانه‌ها اشاره کرد و افزود: نقش انتقاد از دولت و حاکمیت از دیگر نقش‌های احزاب و رسانه‌ها است رسانه‌ها و احزاب و مداح دولت نیستند حمایت به معنای این نیست که احزاب و رسانه‌ها دولت ساخته هستند به رسمیت شناختن نقد و اشکال گیری بسیار مهم است.

 


دبیر کل حزب ندای ایرانیان در ادامه بیان داشت: وجه تفاوت سیستم‌های استبدادی از مردم سالاری این است که در سیستم‌های مردم سالاری احزاب و رسانه‌ها حق مخالفت و نقادی دارند و در دیگری ندارند.

 


وی تصریح کرد: این چهار نقش نقش اصلی هستند که احزاب و رسانه‌ها در قبال حاکمیت و دولت دارند از سوی مقابل دولت نیز نقش‌هایی در مقابل رسانه‌ها و احزاب دارد.

 


وی در ادامه گفت: تامین آزادی‌های مشروع و مصوب قانون اساسی برای رسانه‌ها و احزاب از اساسی‌ترین موضوعات است چرا که یکی از مهم‌ترین محورهای جامعه مردم سالار گسترش تریبون‌های مردمی است. همچنین دولت و حاکمیت باید حمایت مادی و معنوی از همه رسانه‌ها و احزاب فارغ از دیدگاه‌های سیاسی داشته باشد و از رسانه‌ها توسط دولت درباره موضوعات خاص مشاوره گرفته شود.


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار