کد خبر:۴۶۶۹۵۹
گزارش خبرگزاری دانشجو از جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی:

مخالف برگزاری اردوهای مختلط هستیم/ برخی مسئولان، مسئول لغو برنامه‌ها هستند/برنامه‌ای که مجوز اخذ کرده باشد، لغو نشده

جلسه پرسش و پاسخ رئیس و معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با دانشجویان به مناسبت ۱۶ آذر ماه در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، به مناسبت ۱۶ آذرماه جلسه پرسش و پاسخ رئیس و معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با دانشجویان در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، که ابتدا نماینده تشکل‌های دانشجویی و پس از آن تعدادی از دانشجویان مسائل و مشکلات خود در دانشگاه را به آنان گفته و مسئولان نیز پاسخگو بودند.

 

محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست دو ساعت و نیمه ضمن گرامیداشت سالروز دانشجو، گفت: سابقه تاسیس دانشگاه در کشور ما به حدود 80 سال پیش باز می‌گردد و سابقه جنبش دانشجویی نیز به 16 آذر ماه سال 32.

 

وی با اشاره به این که در 16 آذر سال 32 سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران توسط رژیم آن دوره کشته شدند، بیان داشت: 62 سال است که بار سنگین ارتباط جامعه و روشنفکران را طبقه دانشجوی بر دوش دارند و 62 سال است که هر کجا لازم بود و باشد همین قشر جهت حفظ استقلال این کشور از جان گذشتند.

 

کافی ادامه داد: در سال 32 فضای حاکم بر این کشور فضایی خاص بود؛ به طوری که بیگانگان بر کشور حکمرانی می‌کردند و همین امر سبب شده تعدادی از دانشجویان به وضع موجود اعتراض کنند که همین اعتراض تلنگری بر حکام وارد کرد و باعث شد مسئولان بدانند که دانشجو بیدار است.

 

می‌کوشیم تا جنبش دانشجویی رسالت خود را با کمترین هزینه انجام دهد

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به در سال‌های 56 و 57 دانشجویان دست به اعتصابات گسترده زدند، خاطرنشان کرد: یادم نمی‌رود که دانشجویان بودند که سپاه پاسداران و جهاد سازندگی را ایجاد کردند و در جبهه‌های حق علیه باطل حضور یافتند و هر کجا که لازم بود به مسئولان هشدارهای لازم را می‌دادند.

 

وی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که جنبش دانشجویی بتواند رسالت خود را با کمترین هزینه به انجام برساند، همچنین تمام تلاش ما این است که مدیران سطح بالای جامعه بدانند که دانشجویان هیچ گاه تهدید نبوده‌اند.

 

کافی با بیان این نکته که درصددیم هزینه فعالیت‌های دانشجویی را کاهش دهیم، گفت: همان‌گونه که می‌دانید دانشگاه فردوسی پس از دانشگاه تهران اقدامات بسیاری در رابطه با جنبش دانشجویی انجام داده و در مسیر بیداری جامعه فعال بوده است و بیش از 140 دانشجو به این نظام و انقلاب تقدیم کرده و در حال حاضر نیز چهار تن از وزرای کابینه دولت اعتدال دانش آموخته این دانشگاه می‌باشند.

 

دانشگاه باید نسبت به جهت گیری‌های کلی کشور حساس باشد

 

در ادامه علی یوسفی، معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد  در این نشست ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان، بیان داشت: این روز یادآور یک جنبش است که امروز تبدیل به یک الگوی آئینی برای دانشجویان شده است.

 

وی با بیان این موضوع که استقلال خواهی، آزادی طلبی و عدالت جویی سه پیام این روز می‌باشد، تصریح کرد: ما موظف هستیم در دوران پس از انقلاب حافظ این سه پیام باشیم. دانشگاه باید محیطی باشد که استقلال خواهی، آزادی طلبی و عدالت جویی را پاس بدارد و آن را هم در دانشگاه و هم در جامعه جاری سازد.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن تاکید بر این‌که به میزانی که می‌کوشیم تا این سه عنصر احیا و تقویت شود، فضای فرهنگی و اجتماعی برای دانشجویان محیا خواهد شد، گفت: منظور از فضای فرهنگی این است که گفت‌وگوهای گسترده‌ای در دانشگاه داشته باشیم.

 

یوسفی تاکید کرد: دانشگاه باید نسبت به جهت گیری‌های کلی کشور حساس باشد و این مسئولیت هم متوجه قشر دانشجو و هم قشر اساتید است.

 

 برخی مسئولان، مسئول لغو برنامه‌ها هستند

 

در ادامه ابراهیم سجادی؛ دبیر کمیته فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش این دانشگاه تصریح کرد: مسئولان دوره فعلی دانشگاه دیدی مغایر با مسئولان سابق در مصادیق فرهنگی در دانشگاه دارند.

 

وی با تاکید بر این نکته که بدنه دانشگاه، دانشجو و اساتید هستند که باید رویکردهای فرهنگی را در جامعه پیاده کنند، تصریح کرد: اما متاسفانه مشاهده می‌کنیم که خلاف این مسئله در دانشگاه صادق است و دانشجویان و اساتید نقشی در این مسئله ندارند.

 

این فعال دانشجویی افزود: امروز نمی دانیم چه کسی در دانشگاه چه کار می‌کند و چه کسی مسئول اجرای برنامه‌ها است.

 

سجادی با تاکید بر این‌که یک تعداد از مسئولان در دانشگاه هستند که مسئول لغو برنامه‌ها می‌باشند، خاطرنشان کرد: البته مسئولان دانشگاهی گاهی درصددند استقلال این دانشگاه را حفظ کنند که جای تقدیر دارد.

 

دبیر کمیته فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه بر ساختار آیین نامه‌های موجود در دانشگاه اشاره کرد و گفت: این‌که گفته می‌شود چنانچه دانشجویان می‌خواهند برنامه‌ای برگزار کنند یا می‌کنند سخنران یا باید ملی باشد و یا این‌که مراسم به شیوه مناظره برگزار شود؛ آیین نامه نادرستی است و یا این‌که ما هنوز نمی‌دانیم اردوهای علمی باید به صورت مختلط برگزار شود و یا این‌که تفکیک شده؟.

 

وی به منشور امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه که به تازگی در دانشگاه تصویب شده است، ارشاره کرد و گفت: مسئولان عنوان می‌کنند که این طرح علمی است. یک مقاله به ما نشان دهند که طرح یاوران معروف علمی می‌باشد. مسئولان یک جمله علمی در رابطه با این طرح بگویند. متاسفانه این طرح یک فریب است و نه علمی.

 

نیازمند دهکده انجمن‌های علمی- دانشجویی هستیم

 

در ادامه علی توکلی، مسئول انجمن‌های علمی- دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که وضعیت انجمن‌های علمی در دوره سابق بهتر شده است، افزود: هنوز یک سری مشکلات را در سطح دانشگاه داریم به طور مثال برای انجام طرح‌های پژوهشی مشکلات جدی مالی داریم و هر چه درصدد تعامل با معاونت پژوهشی دانشگاه هستیم موفق نمی‌شویم.

 

وی گفت: تعداد انجمن‌های علمی این دانشگاه از 120 انجمن فراتر رفته است؛ بنابراین مشکلات جدی در بحث فضا و مکان داریم.

 

این فعال دانشجویی نداشتن مکانی برای نگه داری دستاوردهای علمی- پژوهشی دانشجویان را یکی از دغدغه‌های دانشجویان خواند و تصریح کرد: نیازمند ایجاد ارتباط بین انجمن‌های علمی و مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

 

توکلی، تاسیس دهکده انجمن‌های علمی جهت تامین امکانات و نیازهای آنان را از دیگر نیازهای انجمن‌های علمی دانشجوی دانشگاه دانست.

 

حاکمیت امنیتی جنبش دانشجویی را محدود کرده است

 

حمید باقری، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این نکته که دانشجویان به عنوان قشری پیشرو در جوامع مختلف نقش اساسی دارند، گفت: امروز جنبش دانشجویی به دلیل حاکمیت امنیتی بسیار محدود شده است.

 

وی محدود شدن برگزاری برنامه‌ها به مناظرات را ناشی از برقراری یک مهندسی سیاسی در دانشگاه دانست و گفت: قانون باید فصل‌الخطاب باشد و مجریان باید موظف به اجرای آن در دانشگاه باشند.

 

این فعال دانشجویی با تاکید بر این‌که هزینه این عدم توجه را مسئولان نباید بر گردن دانشجویان قرار دهند، تصریح کرد: در حال حاضر هزینه بلیت هواپیمای آوردن یک میهمان ملی حدود 400 هزار تومان است. مسئولان باید فکری به حال این آیین نامه‌ای که به تصویب رسانده‌اند؛ بکنند.

 

مراحل سخت گرفتن مجوز یک برنامه

 

در ادامه این نشست فتاح، مسئول سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در فردوسی مشهد گفت: چنانچه فرآیندی به وجود آید که تشکل‌ها نیز در مسیر تصویب قوانین حضور داشته باشند، قوانین جامع‌تری خواهیم داشت.

 

وی بر مسئله ایجاد وحدت رویه بین دانشگاه فردوسی مشهد و دیگر دانشگاه‌های کشور تاکید و تصریح کرد: امروز در دانشگاه فردوسی هنگامی که می‌خواهیم مجوز برگزاری یک برنامه اخذ کنیم با مشکلات بسیاری مواجه هستیم؛ اما اخذ مجوز در دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه تهران بسیار آسان‌تر است.

 

این فعال دانشجویی با تاکید بر این نکته که نوع نگاه مسئولان دانشگاه به نحوه برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی شأن این کرسی‌ها را پایین می‌آورد، خاطرنشان کرد: یکی از معضلاتی که امروز با آن مواجه هستیم این است که دفاتر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشگاه  فضای محدودی را دارند و هر تشکل و یا فرد دیگری که فضا نداشته باشد دانشگاه دفاتر سازمان دانشجویان را به آنان می‌دهد.

 

اعتماد به دانشجو و دانشجو محوری سرلوحه اقدامات ماست

 

در ادامه کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به دغدغه‌های این دانشجویان با اشاره به این‌که معتقدیم در حوزه‌ای که دانشجویان فعال هستند محوریت باید دانشجویان باشند تا مدیران به دیگر وظایف خود برسند، گفت: اعتماد به دانشجو و دانشجو محوری سرلوحه اقدامات ماست.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این موضوع که معتقدیم فرهنگ غنی داریم که باید آن را ترویج کنیم، گفت: چنانچه هیات نظارت برای برگزاری برنامه‌ای مجوز صادر می‌کند تا آخر پای آن هستیم.

 

کافی تاکید کرد: برنامه‌ای که مجوز اخذ کرده باشد، لغو نشده؛ حتی اگر مجبور باشیم هزینه بسیاری برای آن بدهیم.

 

وی افزود: چنانچه در برگزاری برنامه‌ای خودمان مخالفت می‌کنیم به طور حتم به این دلیل بوده که آن برنامه با هزینه‌ای که باید برای برگزاری آن بپردازیم مقرون به صرفه نیست.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد  با تاکید بر این مسئله که ما نیز مشکلات و مسائلی داریم که اختیارات ما را محدود کرده، به منشور امر به معروف و نهی از منکر اشاره و تصریح کرد: شورای فرهنگی دانشگاه بالاترین مرجعی است که در این رابطه تصمیم گیری می‌کند. در آن شورا نماینده بزرگترین تشکل‌های دانشجویی دانشگاه نظیر بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و نماینده فرهنگی جهاد دانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری حضور دارند؛ بنابراین این گونه نبوده که تنها مسئولان این قانون را به تصویب برسانند.

 

کافی خاطرنشان کرد: اردوهایی که در سرفصل دروس وجود دارند جزو دروس هستند و محدودینی در برگزاری آن وجود ندارد.

 

وی در ادامه ضمن به جا دانستن خواسته‌های نماینده انجمن‌های علمی- دانشجویی دانشگاه، گفت: هر تشکل و نهادی مسئول اقدامات خودش است. این‌گونه نیست که مسئولان دانشگاه مسئول اقدامات آنان باشند.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با تصویب آیین نامه‌ای که بر اساس آن باید برنامه‌های دانشجویی یا به صورت مناظره‌ای برگزار شود و یا این‌که سخنران ملی دعوت شود، بیان داشت: چنانچه نهاد و تشکلی بخواهد در برگزاری برنامه‌هایی که چالش برانگیز است برنامه‌ای برگزار کند، بهترین حالت برگزاری مناظره است؛ اما در مسائلی که چالشی نیستند ایرادی ندارد که سخنران ملی نباشد و یا این‌که برنامه به شیوه مناظره برگزار نشود.

 

کافی ادامه داد: کرسی‌های آزاد اندیشی برای تشکل‌ها مصونیت دارد و ما حمایت بیشتری از برگزاری کرسی‌ها داریم.

 

وی افزود: بسته به فضایی که در دانشگاه وجود دارد تلاش می‌کنیم تا فضای فعالیت‌های دانشجویی بازتر شود. همچنین می‌کوشیم تا اعتمادسازی کنیم و به شکلی اقدامات پیش رود که حداکثر ارتباط را داشته باشیم. همچنین استانداری خراسان رضوی به دانشگاه و دانشجو اعتماد دارد که ما نیز تلاش می‌کنیم این اعتماد را افزایش دهیم.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با یادآوری این موضوع که وظیفه ما بسترسازی است و نه اجرا، گفت: مسئولان دانشگاه به هیچ وجه نباید متولی برگزاری برنامه باشند؛ بلکه باید تلاش کنند فضای دانشگاه، دانشجو محور باشد.

 

مدیران دانشگاه بسترساز فعالیت‌های فرهنگی باشند

 

کافی تصریح کرد: مدیران دانشگاه افرادی هستند که قبل از تصدی‌گری پست مدیریت، عضو هیات علمی بوده‌اند؛ بنابراین باید برای آنان جهت تشویق و آموزش ایجاد ارتباط با دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی، کارگاه آموزشی برگزار کنیم و آنان بدانند که دانشگاه باید بسترساز فعالیت‌های فرهنگی باشند.

 

وی در خصوص سامانه دوچرخه سواری که به تازگی در دانشگاه افتتاح شده است، گفت: در حال حاضر بستر برای استفاده دختران دانشجو از این سامانه وجود ندارد؛ اما سعی خواهیم کرد زمینه سازی کنیم تا چنانچه فرصتی رخ داد دانشجویان دختر در ساعاتی که محوطه دانشگاه خلوت است و امکان برای دوچرخه سورای دانشجویان دختر وجود دارد، این امر را فراهم کنیم.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وضعیت اتوبوس‌ها در این دانشگاه گفت: باور ما و همکاران‌مان این بود که کلاس‌های دانشگاه پس از ساعت شش عصر کاهش چشم گیری می‌یابد، به همین دلیل ساعت کار اتوبوس‌ها دانشگاه را از صبح تا شش عصر قرار دادیم و پس از آن برای رفاه حال دانشجویان وَن اختصاص دادیم؛ اما چنانچه دانشجویان مشکلی در این رابطه دارند باید لیستی تهیه شود و تعداد کلاس‌ها و دانشجویانی که پس از ساعت شش عصر کلاس درس دارند مشخص شود تا به این مسئله رسیدگی کنیم.

 

کافی در خصوص میزان اختیارات رئیس دانشگاه بیان داشت: رئیس دانشگاه ابتدا از فیلترهای بسیاری باید عبور داده شود؛ اما چنانچه از این فیلترها عبور کرد اختیاراتش حتی از اختیارات رئیس یک نهاد و یا سازمان بیشتر خواهد بود.

 

وی ادامه داد: هنگامی که حکم ریاست به رئیس دانشگاه داده می‌شود، وی دستِ بازی دارد؛ اما چنانچه مشاهده می‌کنید برخی برنامه‌ها را نمی‌توانیم برگزار کنیم به این دلیل است که ظرفیت دانشگاه نمی‌تواند این برنامه‌ها را بپذیرد.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان در پاسخ به این پرسش که در ترم جاری چند واحد درس ارائه می‌کنید؟، گفت: تا جایی که بتوانم پاسخ گوی سوالات دانشجویان خواهیم بود و در ترم جاری به خاطر دانشجویان صفر واحد ارائه می‌دهم، به قدری برنامه‌ها و مشغله‌ها در دانشگاه زیاد است که گاهی تا ساعت 9 شب در دانشگاه مشغول کار هستم.

 

فضای فرهنگی دانشگاه باید دانشجو محور باشد و نه مدیر محور

 

در ادامه صالح مدرس‌زاده، نماینده جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: متولیان اصلی بررسی و مدیریت مسائل فرهنگی دانشگاه باید دانشجویان باشند، این در حالی است که از همان ابتدا این امر بر عهده مدیریت فرهنگی و نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گذاشته شده است.

 

وی تاکید کرد: امور صنفی دانشجویان امروز تبدیل به یک معضل شده و با توجه به این‌که ما شورای صنفی جهت پیگیری این امور در دانشگاه نداریم تشکل‌های دانشجویی مجبور به پیگیری این امور هستند که با توجه به این‌که تشکل‌ها را درگیر امور اجرایی کرده‌ایم آنان مجالی برای فعالیت ندارند.

 

نماینده جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر این نکته که فضای فرهنگی دانشگاه باید دانشجو محور باشد و نه مدیر محور، تصریح کرد: چنانچه سیاست ما بر مسئله اسلام ناب باشد این مشکلات را نخواهیم داشت. طبق آمار حدود 80 درصد دانشگاهیان نسبت به مسائل بی‌تفاوت هستند که باید این امر اصلاح شود.

 

وی در پایان گفت: از کافی تشکر می‌کنم، از این‌که سال گذشته نکاتی در رابطه با اتوبوس‌های دانشگاه و مزار شهدا گفته بودم را پیگیری کردند.

 

به تشکل‌های دگراندیش مجال حضور دهیم

 

در ادامه مسعود ولی‌زاده، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که وضعیت ما نسبت به دانشگاه‌های کل کشور وضعیت مطلوبی است، گفت: یک مسئله‌ای که از ابتدای انقلاب مغفول مانده، وجود دگر اندیشان است. وجود افرادی که نسبت به ما نگاه متفاوتی نسبت به امور دارند؛ اما شهروند این کشور هستند.

 

وی تاکید کرد: اسلام متضمن این است که اعتقاداتش اعتماد آور است و عنوان می کند که می‌توان به یک استاد حتی مارکسیست در دانشگاه کرسی داد؛ اما متاسفانه ما به این مسئله نرسیده‌ایم. این در حالی است که باید در این مسیر حرکت کنیم.

 

نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: امروز همه تشکل‌های دانشجویی مجبورند که بگویند ما اسلامی هستیم. باید به سمتی برویم که دیگر تشکل‌ها حتی دگر اندیشان نیز فرصت حضور داشته باشند.

 

ولی‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه فضای نجیبانه‌ای داریم که حتی ممکن است برخی مصادیقی که در منشور امر به معروف و نهی از منکر ذکر شده منجر به رنجش برخی بانوان دانشگاه و از طرف دیگر دستاوریزی برای برخی افراد شود.

 

وی تاکید کرد: برخی این طرح را غیر علمی می‌دانند که به نظر من این‌گونه نیست. چنانچه برخی مصادیق را کنار بگذاریم، این طرح علمی است.

 

برخی به دنبال دانشجویان متخلف می‌گردند!

 

در ادامه سروش فرشچین، مسئول هماهنگی کانون‌های فرهنگی- هنری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یک سری سیستم‌هایی خریداری وارد دانشگاه شده‌اند که مشکلاتی را برای دانشجویان به وجود آورده و روندها را مشکل کرده که امید است برطرف شود.

 

وی در رابطه با طرح ارتقاء عفاف و حجاب ضمن بیان این‌که این طرح دارای نکات مثبت و منفی است که باید بیشتر بررسی شود، تصریح کرد: علی‌رغم این‌که در این منشور گفته شده در ابتدای کار به دانشجوی متخلف تذکر داده می‌شود و از همان ابتدا حکمی برای وی صادر نخواهد شد؛ اما مشاهده می‌کنیم که برای برخی دانشجویان همان ابتدا حکم صادر شده و حتی مشاهده شده که برخی به دنبال دانشجوی متخلف می‌گردند و حتی آنان را از سر کلاس بیرون کشیده می‌شوند!!!

 

در ادامه رزاقی، عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: نشریات دانشگاه افتخارآفرینی‌های بسیاری کرده‌اند که این امر حمایت بیشتر مسئولان از آنان را می‌طلبد.

 

وی ادامه داد: برخی از تریبون نشریات دانشجویی استفاده و دیگران را به بی‌دینی متهم می‌کنند که باید از آنان پرسید شما فرزند ندارید و آیا فرزند شما خطایی مرتکب نمی‌شود؟.

 

رزاقی بیان داشت: چرا به دانشجو اجازه خطا کردن نمی دهید؟ دانشجو باید در فضایی مانند دانشگاه خطا را تجربه کند تا این خطا را در جایی دیگر که فرصت جبران آن وجود ندارد، تکرار نکند.

 

در پایان امیر زاده، عضو انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد به یکی از اعضای هیات نظارت دانشگاه انتقاد کرد و گفت: این فرد اگرچه دارای سوابق علمی بالاست؛ اما بالاترین نوع برخورد سلیقه‌ای ایشان را در دانشگاه مشاهده می‌کنیم.

 

وی با اشاره به این موضوع که بسیاری از تشکل‌های دانشجویی نیز بر این مسئله صحه می‌گذارند، گفت: برای پیگیری مشکلات صنفی دانشگاه باید شورای صنفی تشکیل شود تا تشکل دیگری درگیر پیگیری این امور نباشند.

 

ایجاد آگاهی از طریق تک گویی حاصل نمی‌شود

 

در ادامه یوسفی، معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: این‌که گفته شد نگاه فرهنگی مسئولان دانشگاه از بالا به پایین است باید گفت آنچه که مورد توجه ما است، اسناد بالا دستی است. بنابراین حداکثر آزادی‌های ما در چارچوب یک سیاست متمرکز فرهنگی می‌باشد.

 

وی ادامه داد: معتقدیم باید حداقل مداخله در امور فرهنگی وجود داشته باشد؛ اما آنچه مشاهده می‌شود، حداکثر دخالت‌ها در امر فرهنگی است و باید در اصلاح این فضا تلاش کنیم.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این نکته که در چارچوب فعلی فرهنگی ممکن است، 10 تا 15 درصد امکان اصلاح گری داشته باشیم، گفت: من به عنوان یک مدیر موظف هستم در چارچوب همین سیاست‌های تمرکزگرا حرکت کنم، هر چند که به عنوان یک فعال فرهنگی و جامعه شناس معتقدم که تمرکزگرایی باید رخت بربندد.

 

یوسفی در باره آیین نامه جدید کرسی‌های آزاد اندیشی تصریح کرد: بر اساس این آیین نامه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی‌ای که محل مناقشه داشته باشند باید به صورت مناظره برگزار شوند زیرا ایجاد آگاهی از طریق تک گویی حاصل نمی‌شود؛ بنابراین هر فردی که بخواهد آزاد اندیشی را ترویج کند باید در این قالب حرکت کند.

 

وی ادامه داد: کرسی‌های آزاد اندیشی در جهت تلطیف کردن و منطقی کردن فضای دانشجویی برگزار می‌شود، بنابراین چنانچه به سمت اجرایی کردن این ایین نامه حرکت نکنیم، منطق محقق نخواهد شد.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه در رابطه با اردوهای مختلط افزود: ما مخالف برگزاری اردوهای مختلط هستیم؛ اما با رعایت چارچوب‌های اخلاقی هیچ منعی وجود ندارد.

 

وی درباره منشور امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم منکرات را در دانشگاه کاهش دهیم باید این منشور را اجرایی کنیم. این منشور با رویکرد فرهنگی اجرایی خواهد شد و افرادی که نسبت به آن نقد دارند باید بنشینیم و با هم گفت‌وگو کنیم.

 

یوسفی با طرح این پرسش که آیا تعریفی از آزادی خارج از قانون وجود دارد؟، گفت: هر گاه سخن از آزادی به میان می‌آید یعنی آزادی در چارچوب قانون و در چارچوب قانون قدرت مانور داشتن.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: اینکه ممکن است برخی مصادیق در این طرح تفسیر بردار باشد را می‌پذیریم و امیدواریم که اصلاح شود؛ اما این طرح در جای خود بسیار مهم است.

 

وی با بیان این نکته که مصلحت اندیشی را جزو عقل می‌دانم، گفت: بلای تمرکز گرایی جدی است و این بلا تنها با اقدامات فرهنگی است که اصلاح می‌شود. ریشه بسیاری از تفرقه‌ها و دغدغه‌ها تمرکز گرایی است که متاسفانه در اموزش عالی ما وجود دارد.

 

یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ممکن است به لحاظ شخصی قائل به فعالیت همه افکار و اندیشه‌ها حتی مارکسیست‌ها و دگر اندیش‌ها در دانشگاه باشیم؛ اما قانون این اجازه را به ما نمی‌دهد و شرط فعالیت تشکل‌ها التزام به قانون و اسلام ذکر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار