کد خبر:۴۶۷۹۵۸
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد

حال عمومی ۵۰ زائر مسموم شده خوب است

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از بهبود حال عمومی زائران مسموم شده به وسیله گاز منواکسید کربن خبر داد و گفت: خوشبختانه تمامی ۵۰ زائر مسموم شده به وسیله گاز منواکسید کربن در سلامت به سر می‌برند.

سید مرتضی احتشام فر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص مسمویت ۵۰ زائر پیاده حرم علی بن موسی الرضا(ع) که شب گذشته به دلیل نشت گاز منواکسید کربن دچار مسمومیت شده بودند، گفت:  در حال حاضر حال عمومی تمامی این زائران خوب است و از بیمارستان‌ها در حال ترخیص هستند.

 

وی در خصوص دلایل رخ دادن این حادثه، گفت: متاسفانه به دلیل رعایت نکردن شرایط ایمن در محل اسکان تعدادی از زائرن پیاده حرم علی بن موسی الرضا(ع)، حدود ۵۰۰ نفر از این افراد که در محل اسکان شب، به دلیل برودت هوا از وسایل گرم کننده گاز سوز استفاده کرده‌اند، دچار مسمویت به وسیله گاز منواکسید کربن شدند که خوشبختانه به موقع متوجه و به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتقل شدند.

 

زائران به دلیل استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شده‌اند

 

مدیر سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که چهار بیمارستان مشهد زائران مسموم شده به وسیله گاز منواکسید کربن را تحت درمان قرار دادند، افزود: بیمارستان‌های امام رضا(ع)، ثامن(ع)، قائم(عج) و امدادی تمامی ۵۰ زائر مسموم شده به وسیله گاز منواکسید کربن را درمان و در حال حاضر این زائران ترخیص شده‌اند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که ۳۰ زائر مسموم در بیمارستان امام رضا(ع) و دیگر زائران در سه بیمارستان دیگر مداوا شده‌اند، تصریح کرد: علی رغم تمامی تذکراتی که ما به زائران پیاده در رعایت ایمنی سفر داده‌ایم؛ اما باز هم متاسفانه به دلیل شرایط نامناسب جوی و عدم رعایت هشدارها شاهد این گونه مشکلات برای این افراد هستیم.

 

وی با بیان این نکته که زائران باید تلاش کنند در این روزها از همراه کردن کودکان، زنان و سالمندان در حرکت پیاده به سمت مشهد خودداری کنند، ادامه داد: برداشتن لباس گرم، داروهای بیماران دیابتی، فشار خونی و قندی و تجهیز کاروان‌های پیاده به وسایل درمانی مناسب نیز باید جهت حفظ سلامت این افراد در نظر گرفته شود.

 

زائران از حرکت در مسیر حاشیه جاده خودداری کنند

 

احتشام فر حرکت پس از غروب آفتاب در مسیر پیاده‌روی به سمت مشهد را موجب به خطر افتادن سلامت زائران دانست و تاکید کرد: زائرن پیاده توجه داشته باشند که در هنگام خستگی و یا افزایش سرمای هوا در موکب‌های بهداشتی و ایمن اسکان یافته و از حرکت در حاشیه جاده به شدت خودداری کنند.

 

مدیر سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد زخم پا را یکی از شایع ترین بیماری‌های زائران پیاده دانست و متذکر شد: زخم پا و بیماری‌های گوارشی عمده بیماری‌هایی است که زائران یباده به آن دچار می‌شوند و با توجه به نگاه امام رئوف(ع) باید زائران تلاش داشته باشند که مانع از دچار شدن بدن خود به آزردگی و مشکل شوند.

 

وی با اشاره به مسمویت ۵۰ زائر پیاده حرم امام رضا(ع) در شب گذشته در یکی از محل‌های اسکان زائران پیاده امام رضا(ع)، گفت: بارها این نکته تذکر داده شده است که با وجود خستگی و نیاز به خواب زائران پیاده، مسئولان کاروان محل خروج گاز از وسایل گرمابشی را کنترل کنند تا خدایی نکرده دچار مشکلات مسمومیت و یا فوت این زائران عزیر نباشیم.

 

کاروان‌های پیاده از خوردن غذاهای مانده بیش از دو ساعت خودداری کنند

 

احتشام فر دفع بهداشتی زباله را در میان کاروان‌های زائران پیاده بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: مسمومیت‌های غذایی به دلیل استفاده از غذاهای مانده در کاروان‌ها یکی از شایع ترین بیماری‌های زائران پیاده است که توصیه می‌کنیم غذایی که بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال مانده را اصلا مصرف نکنند.

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که آب نوشیدنی یکی دیگر از نیازهای اساسی زائران پیاده و یکی از دلایل مسمویت این افراد است، متذکر شد: زائران پیاده بسیار تلاش کنند که آب آشامیدنی که در مسیر مصرف می‌کنند حتما سالم و ترجیحا آب معدنی باشد و حتما اگر شیر آبی در مسیر دیدند مطمئن شوند آب به شبکه آب رسانی اتصال داشته و غیر آشامیدنی نباشد.

 

زائران مراقب باشند مشهد به ایپدیمی آنفولانزا تبدیل نشود

 

مدیر سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که ما امیدواریم زائران پیاده حرم امام هشتم(ع) سفر خوبی داشته باشند، خاطر نشان کرد: زائران برای نشان دادن ارادت خود به امام هشتم(ع) سختی راه را به جان می‌خرند و ما در این میان به عنوان تیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد متشکل از دانشجویان داوطلب، اساتید و پزشکان تلاش داریم تا خدمات درمانی مناسبی را در مشهد در صورت نیاز این عزیزان برایشان فراهم کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که در میان زائران افرادی که به بیماری سرماخوردگی دچار هستند با توجه به سرمای هوا و تشکیل بخار دهان باید مراقب عدم انتقال این بیماری به دیگران باشند، گفت: زائران دچار شده به آنفولانزا که این روزها تعدادشان در حال افزایش است، حتما از روبوسی‌ها بر اساس عرف و یا تماس با دیگران اجتناب کنند.

 

وی ادامه داد: تا آن جا که امکان دارد زائران با ماسک و رعایت حریم شخصی در تماس با دیگر افراد باشند تا در مشهد ایپیدمی آنفولانزا شکل نگیرد.

 

زائران پیاده ازبابت دریافت رایگان خدمات درمانی نگرانی نداشته باشند

 

احتشام فر در با بیان این نکته که بحث زائران پیاده در مشهد با دقت در حال دنبال است و ما اجازه نمی‌دهیم زائران از بابت سلامت خود دچار مشکل باشند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمپ‌های مراقبت خود را جهت حفظ سلامت زائران پیاده در حاشیه جاده و داخل شهر مقدس مشهد مستقر کرده است.

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مشکلات عمده زائران پیاده در مسیرهای ورودی به شهر مشهد اشاره داشت و تصریح کرد: متاسفانه برخی زائران دارای سابقه بیماری، به دلیل شرایط نامناسب جوی در مسیر دچار مشکل می‌شوند که بر این اساس تیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد متشکل از دانشجویان طرحی، محصلین، رزیدنت‌ها، پزشکان و مسئولان دانشگاه و البته استان آماده خدمت رسانی به این افراد هستند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علو پزشکی مشهد با اشاره به مشکل صورت گرفته در خصوص زائران در شب گذشته، خاطرنشان کرد: این مسمومیت و از این قبیل مسائل بارها در میان زائران امام رضا(ع) رخ داده است که عمده دلیلش افزایش یک باره زائران و اسکان این افراد در مکانهای غیر تائید شده دانشگاه است.

 

مسئولان سلامت زائران پیاده به صورت دائم نظارت و بازدید از وضعیت زائران را دنبال می‌کنند

 

احتشام فر از بازدید مکرر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب تیم سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استان خبر داد و افزود: تیم سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت مداوم به کمپ‌ها، موکب‌ها و محل اسکان موقت و محل خواب زائران پیاده حرم امام رضا(ع) سر می‌زنند تا سلامت محیط و رعایت ایمنی و بهداشت این فضاها را مورد نظارت قرار دهد.

 

وی با تاکید از به همراه داشتن دفترچه بیمه درمانی زائراه پیاده امام هشتم(ع) گفت: در صورتی که زائری به کمپ‌‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کنند خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت خواهند داشت و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

 

مدیر سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که برخی زائران دارای بیماری‌های خاص هستند که به بیمارستان‌ها ارجاع و هزینه درمانی برایشان در نظر گرفته خواهد شد، افزود: در صورتی که زائری دارای بیماری خاصی باشد که در سفر مجبور به رسیدگی به آن شود باید از کمپ‌های زائران دانشگاه در جاده و یا داخل شهر فرم ارجاع به بیمارستان را دریافت کند.

 

دفترچه بیمه روی تخت بیمار به زائران پیاده داده می‌شود

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: در صورتی که زائری این فرم ارجاع را داشته باشد، دریافت خدمات درمانی در بیمارستان‌های دانشگاه را به دنبال خواهد داشت و در صورتی که این زائری دفترچه بیمه درمانی نیز نداشته باشد توسط حمایت همراه وی کار درمان در بیمارستان‌های دانشگاه را دنبال خواهیم کرد.

 

احتشام فر از ارائه و صدور «دفترچه بیمه روی تخت بیمار» خبر داد و بیان داشت: در صورتی که بیمار همراه و حمایت کننده‌ای نداشته باشد بر اساس طرح تحول سلامت «بیمه روی تخت بیمار» را انجام و زائران امام رضا(ع) دارای فرم ارجاع می‌توانند مداوای خود را از این طریق با هزینه کمتر دنبال کنند.

 

مدیر سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حضور تیم پزشکی دانشگاه جهت ارائه خدمات درمانی و سلامت به زائران پیاده اشاره کرد و افزود: فراخوان شرکت در طرح ارائه خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور سازمان نظام پرستاری، معاونت توسعه بسیج، نیروهای دانشگاه علوم پزشکی ائم از دانشجو، استاد، و کادر پرسنل کار خود را دنبال می‌کند.

 

۳۰۰ هزار زائر پیاده در راه مشهد مقدس هستند

 

وی تعداد شرکت کننده در این فراخوان را مناسب و گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد داوطلبان فراخوان تیم سلامت زائران دانشگاه در دست نیست؛ اما با توجه به ایام پیش رو و علاقه کادر دانشگاه علوم پزشکی به خادمی زائران می‌توان گفت استقبال بسیار خوب بوده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد زائران پیاده به مشهد را حدود ۳۰۰ هزار نفر دانست و افزود این احتمال وجود دارد که بیش از سال گذشته که حدود ۲۵۰ هزار زائر پیاده از استان‌های اطراف و شهرستان‌های خراسان رضوی به مشهد آمدند در این استان زائر پیاده داشته باشیم.

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرمای هوا در این شهر را ادامه دار دانست و در ادامه با اشاره به شکایات زائران پیاده از برخی مشکلات، گفت: در صورتی که زائران از خدمات درمانی رضایت نداشته و یا مشکلی برای آنان پیش آمد می‌توانند با شماره تلفن ۱۹۰ این موضوع را گزارش داده تا مسئولان دانشگاه و استان پیگیری لازم را انجام دهند.

 

در بازید صورت گرفته خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زائران مسموم شده به وسیله گاز منواکسید کربن در بیمارستان امام رضا(ع)، کلیه بیماران در سلامت کامل و در حال ترخیص از بیمارستان بودند.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار