آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۸۴۱۹

همایش«بررسی محتوا و پیامدهای برجام از منظر پیشبرد حقوق انسانی» در مشهد برگزار شد

همایش«بررسی محتوا و پیامدهای برجام از منظر پیشبرد حقوق انسانی» در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اساتید و کارشناسان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، وحید سینایی امروز در همایش بررسی محتوا و پیامدهای برجام از منظر پیشبرد حقوق انسانی در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد که توسط انجمن علمی حقوق دانشکده علوم اداری این دانشگاه برگزار شد، در خصوص بررسی اجرای برجام گفت: باید در ابتدا به این مطلب که اجرایی شدن آن چه  پیامدهایی بر تعیین سرنوشت و فرآیند دموکراتیک در ایران خواهد داشت توجه شود.

 

وی با اشاره به این‌که سه مفهوم تعیین حق سرنوشت، دموکراسی و صلح با یکدیگر پیوند دارند، بیان داشت: البته باید بر این مسئله که صلح شرط لازم در برقراری حاکمیت مردم و دموکراسی است، توجه داشت.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه لازم بودن صلح در حکومت دموکراتیک باعث شده، که رژیم‌ها برای حل اختلاف خود، راه حل جنگ و پرخاشگری را کاهش دهند، افزود: در کشورهای دموکراتیک این رژیم‌ها راه‌حل‌های کم هزینه‌تری برای حل اختلاف خود پیدا می‌کنند.

 

سینایی ادامه داد: زمانی که مردم در حکومت نقش بیشتری ایفا کنند، مسلماً به راحل‌های مصالحت‌آمیزی دست پیدا خواهند کرد.

 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در جنگ بیشترین هزینه را مردم پرداخت می‌کنند.

 

سینایی با بیان این موضوع که در نظام‌های خودکامه امکان جنگ راحت‌تر است، گفت: در بحران سوریه و خاورمیانه می‌بینیم که برخی کشورها مداخله می‌کنند، که این دخالت نظامی به اراده حاکم وابسته است؛ اما در برخی دیگر از کشورها برای مداخله باید از پارلمان اجازه گرفت.

 

وی با تاکید بر این نکته که سیاست خارجه نظام دموکراتیک بر صلح آمیز بودن است، خاطرنشان کرد: دموکراسی در خدمت صلح است و کشورهایی که سیاست خارجی صلح آمیزی دارند، امکان شرایط برای برقراری تعمیق دموکراسی در آن کشورها بیشتر است که علت این امر متقابل و متعامل بودن سیاست داخلی وخارجی یک کشور است.

 

این استاد دانشگاه افزود: زمانی که سیاست خارجی یک کشور به سمت تنش‌گرایی برود، از صلح نیز دور خواهد شد و این صلح را با مخاطراتی روبرو می‌کند و قدرت رهبران مدنی، گروها و نهادها کاهش  و قدرت رهبران نظامی افزایش می‌یابد، مانند کشور هند وپاکستان.

 

سینایی در ادامه در خصوص برجام و پیامدهای آن بر تعیین سرنوشت و فرآیند دموکراتیک در ایران پرداخت وگفت:  اگر برجام شکست می‌خورد، ما در سیاسیت‌های داخلی با محدودیت مواجه می‌شدیم، که به طور طبیعی به دلیل فشار تحریم‌ها ونارضایتی مردم ایجاد می‌شد.

 

وی افزود: این شرایط باعث افزایش قدرت رهبران نظامی و تضعیف سیاست و روند دموکراتیک داخل نظام می‌شود.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: امضاء برجام می‌تواند باعث تقویت تعیین حق سرنوشت وحاکمیت وفرآیند دموکراتیک کشور باشد.

 

سینایی با بیان این مطلب که برجام در سیاست پارامترهایی را شکل می‌دهد که از طریق نرمش و مذاکرات می‌توانیم به موفقیت برسیم، گفت: در جهت اجرایی شدن برجام گام‌های مهمی برداشته شد واین می‌تواند الگوی موفقی باشد.

 

وی با اشاره به این مطلب که برجام از انتخابات سال 92 شروع شد بیان داشت: البته قبل از این تاریخ وجود داشت؛ اما بعد از این سال گفتگوی برجام وارد مرحله جدیدی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار