کد خبر:۴۶۹۵۴۳
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

مقصر بخش عمده مشکلات ما در کشور، تحصلیلکرده‌ها هستند نه سیاستمداران

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر این نکته که مقصر اصلی بخش عمده مشکلات ما در کشور، تحصلیلکرده‌ها هستند، گفت: مشکلات موجود در شهرها را حاکمین و سیاستمدران به وجود نیاوردند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید رضا حسین‌زاده امروز در نشست هم اندیشی جغرافیا که توسط انجمن علمی- دانشجویی جغرافیا در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با تاکید بر این نکته که مقصر اصلی بخش عمده مشکلات ما در کشور، تحصلیلکرده‌ها هستند، بیان کرد: مشکلات موجود در شهرها را حاکمین و سیاستمدران به وجود نیاوردند. چنانچه توسعه شهر مشهد دارای مشکل است،  مقصر شهرسازان هستند.

 

وی علت وجود مشکلات امروز نظام شهری را عدم توجه به جغرافیا دانست و خاطرنشان کرد: در تاریخ 4 آبان سال جاری یک سامانه بارش زا از غرب وارد کشور می‌شود که بیشینه بارش آن بر شهر ایلام بوده است. میزان بارش طی سه روز در این شهر حدود 324 میلیمتر برآورد می‌شود که این میزان  بیش از میزان بارندگی سالانه در این شهر می‌باشد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: به دلیل جاری شدن سیلاب در شهر 20 هزار واحد مسکونی آسیب می‌بیند، 1620 واحد مسکونی تخریب  و 25 کیلومتر شبکه زهی کشی شهری تخریب می‌شود و ده‌ها کیلومتر آسفالت از بین می‌رود.

 

حسین‌زاده اعلام کرد: طی بررسی‌های میدانی در شهر متوجه شدم که در سال 74 چنین سیلابی در این شهر  اتفاق افتاده؛ اما با شدت خسارات به مراتب کمتر!.

 

وی در ادامه مسکن مهر را یک عامل تشدید کننده سیلاب در این شهر دانست و گفت: این واحدهای مسکونی نه به درستی ساخته و نه به درستی اجرا شد به طوری که مشاهده می‌کنیم  که حتی در ورودی‌های آبخیز اقدام به ساخت واحد مسکونی کرده‌اند!.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: جایگزینی نامناسب سیستم‌های شهری یکی از عواملی بوده که مشکلات را افزایش داد چراکه منبع آب شرب این شهر زیر سیلاب گیر کرده بود و همین عامل سبب شده مردم به مدت دو روز آب نداشته باشند.

 

حسین‌زاده تاکید کرد: مهندسین عمران ما خطاهای بسیاری دارند و در این سیلاب نیز این امر مشخص شد، زیرا عدم توجه به شیب مناسب در شهر خسارات بسیاری را در سطح شهر ایجاد کرده بود و بعضا شاهد ایجاد حفره‌های بزرگ در سطح شهر بودیم.

 

 وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله توجه به شهرهای کوچک و متوسط در برنامه ریزی‌های شهری تاکید کرد و ادامه داد: می‌بایست در برنامه ریزی‌های شهری به مبانی توسعه شهری توجه کنیم  و بدانیم که شهری می‌تواند توسعه پایدار داشته باشد که در آن به مسئله جغرافیا توجه شود.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این نکته که مهندسین و  شهرسازان نیز باید با علم جغرافیا اشنا باشند، در خصوص مشکلات موجود بر سر مدیریت بحران کشور، گفت: مدیریت بحران در کشور ما مدیریت بحران نیست. 14 سازمان در مدیریت بحران با هم مشارکت دارند؛ اما در زمانی که نیازمند آنان هستیم با هم دعوا می‌کنند و هیچ گاه نتوانسته‌اند در زمان رخ داد بحران با هم جمع شوند و مشارکت کنند.

 

حسین‌زاده در پایان به پدید النیو اشاره کردو بیان داشت: اقلیم ما یک اغلیم خشک با سیلاب های شدید است، بنابراین ما هر ساله با پدیده‌ای همچون  النینو مواجه هستیم؛ اما برخی از این پدیده بهره‌برداری سیاسی می‌کنند و تمامی مشکلات را بر گردن آن می‌اندازند.

 

در ادامه این نشست حیدری، دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسیم شهد در خصوص وضعت جغرافیایی کشور ایتالیا بیان کرد: ایتالیا کشوری در جنوب اروپا به پایتخت رم است.

 

این دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: ایتالیا کشوری شبه جزیره‌ای است و همزمان یک واحد سیاسی است که توانسته در سال 1861 واحدهای سیاسی مختلف را در خود ادغام کند همچنین این کشور با دارا بودن 60 میلیون جمعیت، بیست و دومین کشور پرجمعیت دنیا محسوب می‌شود.

 

 وی با بیان این نکته که در این کشور شبکه‌های اجتماعی از کارکرد بسیار بالایی برخوردار هستند، گفت: اکثر صادرات این کشور به آمریکا، فرانسه و آلمان است و اکثر واردات آن به کشورهای آلمان، فرانسه و چین می‌باشد.

 

حیدری خاطرنشان کرد: این کشور به دلیل توریست پذیر و صنعتی بودن دارای تولید ناخالص بالایی است، افزود:سیستم این کشور پارلمان دموکراسی است و دارای 73 کرسی در اتحادیه اروپا می‌باشد همچنین از سال 1959 تاکنون توانسته 12 دوره سرپرستی اتحادیه اروپا را بر عهده گیرد.

 

این دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه به دانشگاه‌های این کشور اشاره کرد و گفت: شهر روم دارای دانشگاه‌های بسیار است که طبق رنکینگ موسسه تامیز، دانشگاه روما تره این شهر در رتبه صدم جهان قرار دارد که توانسته ارتباط بسیار خوبی میان دانشگاه و صنعت ایجاد کند.

 

وی با اشاره به این مطلب که این دانشگاه دارای 12 دپارتمان است که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می‌پذیرد، تصریح کرد: این دانشگاه دارای شش هزار دانشجوی اینترنشنال است که بیش از 1000 دانشجوی آن ایرانی هستند که خوشبختانه این دانشجویان جزو موفق‌ترین دانشجویان این دانشگاه محسوب می‌شوند.

 

حیدری در پایان تبادل تجربیات در چارچوب دوره‌های فرصت مطالعاتی و کنفرانس‌ها بین دانشگاه روماتره رم و دانشگاه فردوسی مشهد دستاورد گذراندن دوران فرصت مطالعاتی خود در دانشگاه رم دانست و خاطرنشان کرد: امید است به علم واقعی باز گردیم و علم را با پول معاوضه نکنیم و بدانیم که بزرگ‌ترین فعالیت دانشجویان احترام به علم و ادب است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار