به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صديقه يوسفي امروز در جمع خبرنگاران بابيان اينكه آنفلوانزا A يك بيماري حاد تنفسي بهشدت واگيردار است، گفت: آنفلوانزاي H۱N۱ زيرمجموعه آنفلوانزاي A است، آلودگي انسان به اين بيماري بهصورت انفرادي و يا بهصورت گروهي (اپيدمي) اتفاق ميافتد.
وي بیان داشت: علائم باليني اين بيماري شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، كوفتگي عضلاني و در برخي افراد بهصورت اسهال و استفراغ بروز ميكند و ممكن است بدون علامت تا علائم پنوموني (ذاتالريه) كه منجر به مرگ ميشود، تغيير كند.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي مازندران بابيان اينكه دوره سرايتپذيري اين بيماري از يك روز پيش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بيماري است، تصريح كرد: تب، بياشتهايي، تهوع، بيحالي، سستي، نشانههاي تنفسي مثل تنگي نفس، تعداد تنفس بالا وتنفس عميق از علائم اين بيماري است.
اين متخصص طب سنتي، دود كردن كندر يا گل سرخ يا پوست خشكشده انار يا اسپند، (غلظت دود در فضا به اندازهاي باشد كه ايجاد مشكل تنفسي نكند)، بخور سركه در فضاي خانه (يك استكان سركه در يك ليتر آب روي حرارت آرام بجوشد) يا بخور اكاليپتوس، مورد، آويشن، مرزنجوش (البته غلظت بخار بهاندازهاي باشد كه سبب مشكل تنفسي نشود) را از راههاي پيشگيري و كنترل عوارض ناشي از آنفلوانزا بيان كرد.
يوسفي افزود: تهيه و استفاده از ماسك (پارچهاي) آغشته به سركه، پوست كردن پياز و گذاشتن قطعات پياز در اطراف محل كار و منزل، بوئيدن مكرر عطرهاي طبيعي و خوشبو مانند گلاب و نرگس و بهارنارنج، پرهيز از پرخوري و قرار گرفتن در معرض هواي سرد، پرهيز از آشاميدن آب سرد، كم كردن مقدار غذاي مصرفي به خصوص پرهيز ازخوردن گوشت هاي ديرهضم مثل گاو و گوساله، عدس، بادنجان بهويژه ميرزاقاسمي، گوشت هاي صنعتي (كالباس و سوسيس و همبرگر)، غذاهاي خميري چون ماكاروني و غذاهاي چرب و سنگين مانند كلهپاچه نيز از ديگر موارد احتياط است.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي مازندران، پرهيز از مصرف غذاهاي سرخكرده و انواع شيرينيهاي صنعتي، پرهيز از خوردن ميوههاي آبدار مانند، انگور، خربزه، خيار، كدو، هندوانه، پرهيز از تماس و يا نزديكي با افراد مبتلا يا مشكوك به آنفلوانزا، استفاده از سيب و شلغم در رژيم روزانه، مصرف روزانه يك ليوان آبپرتقال يا ليموشيرين يا آب سيب، مصرف يك عدد ليموترش تازه با عسل بهصورت روزانه، شستشوي مكرر دستها با آب و صابون (افراد سالم و بيمار)، شستشوي حفرههاي بيني با آب ولرم روزانه سه تا پنج مرتبه، خودداري از تماس دست هاي آلوده با چشم، دهان، و بيني، گرم نگهداشتن سر و بدن با كلاه و پوشش مناسب، خواب و استراحت كافي و پرهيز از قرار گرفتن در شرايط استرسزا و ناراحتكننده را از ديگر راه هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري آنفلوانزا برشمرد.
وي به بيماران مبتلا به آنفلوانزا مصرف سوپ سبزيها و آش سبزيها، گوشت هاي زودهضم مانند، كبك، بلدرچين و جوجه و آبميوههاي طبيعي مانند پرتقال و ليموشيرين و سيب و خوردن مايعات گرم و استراحت در منزل، پرهيز از حمام طولاني و عدم مصرف غذاهاي سرخكردني و انواع شيرينيها توصيه كرد.