گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ چشم هایتان راباز کنید.
«بدانید شما که باز دستهایی در کار است که شماهارا از هم جدا کنند.آنها، آنها که استعمارگرند، آنهایی که تابع استعمارگران هستند، آنهایی که قبله شان، یا لندن است یا واشنگتن یا مسکو. پیوند این دو قشر را به مصالح خودشان و مصالح اربابانشان مضر می دانند، از این جهت درصددند که این دوقشر از هم جدا باشند.»( بیانات امام خمینی (ره)در جمع اعضای ستاد انقلاب اسلامی;۲۳/۳/۱۳۶۰;صحیفه نور;ج۱۴ص۲۸۲)
در دین اسلام برائت از مشرکین در کنار ایمان به خدا قرار دارد;و در مقابل این برائت و جدال با دشمن وحدت مؤمنین و برادران ایمانی....
وحدتی که مظهر بزرگترین و با شکوه ترین اش مناسک اعتقادی و سیاسی حج است.
و این وحدت در مقابل دشمن اسلام، ایستادگی یک ملت راحاصل می کند، زمانی که دشمن نه تنها بغض و کینه را در دل دارد بلکه به اظهار آن نیز می پردازد و در این زمان است که شناسایی اش و برنامه ریزی برای مقابله با آن برایذحفظ دین و مملکت مورد توجه است .
متفکران جوامع، نشر دهندگان تفکر آن جامعه هستند و وحدت در ایدئولوژی برای اقشار مختلف آن جامعه یعنی پیروزی در نیل به آن هدف! وحدت حوزه و دانشگاه در کلام امام (ره)چنین نگاهی است.
وحدتی برای بسط اذهان نسبت به دین، نسبت به تفکر اسلام تئوری و عملی، در فکر و در اظهار است.
وحدت یعنی یکی شدن و مسئله همین است که در وحدت حوزه و دانشگاه چه کسی قرار است کوتاه بیاید! حوزه یا دانشگاه؟ چه کسی قرار است دیگری را اصلاح کند ؟و کدامیک در این راه موفق تر بوده است؟
در این وادی تعابیری به گوش این دوقشر آشناست چون« دانشجویان حوزوی» و یا « حوزویان دانشگاهی».
دوتفکر بایک هدف اما با دو نگاه متفاوت و اینجاست که وحدت و هم اندیشی باب حرفش باز می شود و نگاه متفاوت و مکمل و نه جایگزین یکدیگر!
دانشگاه به دانشجویانش زنده است و فیضیه به حوزویانش کوتاه آمدنی در کار نیست دانشجو باید دانشجو بماند و طلبه، طلبه! تا زمانی هریک از این دو فکر اصلاح دیگری رادر سر دارد حوزویان به دنبال دانشجویان حوزوی هستند و دانشگاهیان به دنبال حوزویان دانشگاهی...
شاید نگاه هایمان را باید اصلاح کنیم تا دانشگاه های اسلامی و حوزه های فعال علوم دینی خط حفظ را دنبال کنند.
علم در نگاه اسلام مقدس است، دنبال رفتن هم یک امر مقدس است، نور بودن علم باید مورد نظر باشد و از جمله ی شئون دانشگاه اسلامی یکی همین است.
در حوزه ها مسئله پیشرفت و تطور علمی و به روز بودن علمی است که در تحولات حوزه های علمیه مورد بحث و نظر است .
زمانی که از وحدت این دوقشر سخن به میان می آید چنین اهدافی به ذهن ها خطور می کند امروز هم دانشگاه ها و هم حوزه های علمیه به چنین تغییر نگرش تکمیل گری نیازمندند.
فاطمه سادات مشکات، فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.