آرمان آذرگون در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، گفت: تحریمی که اخیرا در کنگره آمریکا تصویب شد به وضوح در دو بعد سیاسی و اقتصادی، کشور ما را مورد هجمه قرار داده است.
وی افزود: هجمه سیاسی این تحریم از آن جهت است که در متن آن، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از چهار کشور تهدیدآمیز جهان معرفی می شود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: البته ایالات متحده سال هاست که سیاست ترویج ایران هراسی و اسلام هراسی را با روش های گوناگون به پیش میبرد و این موضوع برای ملت ایران تازگی ندارد؛ اما در دو سال اخیر مذاکره کنندگان هسته ای کشورمان تاکید داشتند که یکی از اهداف آن ها مقابله با ایران هراسی و اصلاح افکار عمومی جهان نسبت به ایران است که این تحریم کاملا در تقابل با این هدف طراحی شده است.
آذرگون بیان داشت: هجمه اقتصادی این تحریم ناشی از ضربه ای است که به تجارت و صنعت گردشگری کشور وارد می کند.
وی تصریح کرد: می دانیم که بعد از انعقاد توافق هسته ای ورود گروه های تجاری و بازرگانی و همچنین ورود گردشگران خارجی به کشور افزایش یافت. آمریکا با تصویب این تحریم مانع بزرگی در برابر ورود بازرگانان و گردشگران خارجی به کشور ایجاد کرد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: از این به بعد هیات تجاری یا گردشگری که قصد سفر به ایران را داشته باشد، با این خطر مواجه میشود که شاید برای مسافرت به آمریکا دیگر به او ویزا ندهند، به بیان رو شن تر، قبل از این دولت آمریکا شرکت های تجاری که با ایران وارد معامله میشدند را از داشتن رابطه تجاری با آمریکا منع میکرد، یعنی بازرگان خارجی در دو راهی معامله با ایران یا معامله با آمریکا، بازار بزرگ تر را انتخاب و از تجارت با ما چشم پوشی می کرد.
آذرگون افزود: حالا با وضع تحریم جدید همان دو راهی با شکلی متفاوت پیش روی بازرگان خارجی قرار گرفت. بدیهی است که یکی از لوازم برقراری رابطه تجاری با یک کشور، مسافرت به آن کشور جهت انجام مذاکرات و آشنایی با بازار محصولات و بستن قرارداد است؛ این بار هم به طور غیر مستقیم دولت آمریکا به شرکت های تجاری هشدار می دهد که در صورت سفر به ایران ممکن است، هرگز ویزای سفر به آمریکا برایتان صادر نشود. شرکت تجاری هم که به دنبال بازار بزرگتر و سود بیش تر است، طبعا این ریسک را نمی پذیرد و باز هم از ایجاد روابط تجاری با ایران صرف نظر میکند.
وی گفت: پس این تحریم که به نوعی اتباع 38 کشور جهان را به خاطر سفر به ایران تنبیه سیاسی میکند، میتواند عینا کارکرد همان تحریم های قبلی را داشته باشد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: این مصوبه با امضای رئیس جمهور آمریکا به یک قانون تبدیل شده است؛ قانونی که نقض صریح بندهای 28 و 29 برجام است و وزیر خارجه هم تصریح کردند که این قانون نقض برجام محسوب می شود.
آذرگون گفت: در ادامه شاهد نامه نگاری وزیر خارجه آمریکا به ظریف بودیم که از پایبندی به تعهدات دم زدند و ادعا کردند راه های زیادی دارند که اجازه آسیب رسانی این مصوبه به اقتصاد ایران را نمی دهد؛ اما به خوبی می دانیم که این نامه فاقد هر گونه ضمانت و ارزش حقوقی است و مصوبه ای که با طی کردن مراحل مربوطه در مجلس و دولت آمریکا به قانون رسمی تبدیل شده است، با نگارش یک نامه دچار خدشه نمیشود.
وی تصریح کرد: طبق متن برجام، آن چیزی که ناقض توافق محسوب می شود «تصویب» تحریم است و نه اجرای آن. حال حتی اگر دولت آمریکا ادعا کند این تحریم را اجرا نخواهد کرد باز هم کمکی به احیای توافق نمی کند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: برجام در لحظه امضای این مصوبه توسط اوباما نقض شد و نامه جان کری نوشداروی بعد از مرگ سهراب است.
آذرگون ادامه داد: قبل از این مصوبه نیز تحریم دیگری با 100 درصد آراء در کنگره آمریکا تصویب شد که بانک های طرف معامله با حزب الله لبنان را هدف قرار داد، واضح است که این تحریم نیز در آینده بهانه ای خواهد بود تا بانک های ایرانی تحت تحریم های مجدد قرار بگیرند.
وی گفت: حال که می بینیم آمریکا تمام ظرفیت های خود را به کار گرفته است تا انواع تحریم های تجاری و بانکی را با بهانه های جدید دوباره بر ما تحمیل کند؛ چرا باید به اجرای تعهدات خود در برجام ادامه دهیم؟
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: طبق متن برجام و بنابر تصریح مسئولین وزارت خارجه برجام نقض شده است. وزارت امور خارجه طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و طبق نامه ابلاغی مقام معظم رهبری موظف است، اجرای تعهدات را متوقف کند، اگر دولت آمریکا به طور قانونی این مصوبه را ابطال نکند، برجام به پایان خود رسیده و دیگر توافق معنایی نخواهد داشت.
آذرگون گفت: بعد از انعقاد توافق ژنو نیز تحریم هایی توسط اتحادیه اروپا وضع شده بود که آن ها میگفتند تمدید تحریم های قبلی است، در حالی که بالاخره عمل تصویب این تحریم ها بعد از توافق صورت گرفته بود و مسئولین وزارت خارجه بعضا میگفتند این تحریم ها ناقض روح توافق است و نه متن آن!
وی افزود: به هر حال اکنون که مسئولین وزارت امور خارجه اذعان کردند تحریم های جدید آمریکا ناقض نص برجام است، منتظر پاسخ قاطع عملی و قانونی آن ها که همانا توقف اجرای تعهدات است، هستیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: البته متاسفانه از اظهارات اخیر عراقچی این طور برداشت میشود که وزارت امور خارجه به نامه وزیر خارجه آمریکا امیدوار شده است؛ دیپلمات های کشورمان بهتر از هر کسی میدانند که نامه اخیر جان کری فاقد وجاهت حقوقی بوده و حتی اگر دولت فعلی آمریکا اجرای این مصوبه را معلق کند، هیچ تضمینی نیست که دولت بعدی آمریکا که کمتر از یک سال دیگر انتخاب میشود تصمیم دیگری اتخاذ نکند؛ چرا که این مصوبه مراحل قانونی خود را کاملا طی کرده و از این پس جزو قوانین ایالات متحده محسوب می شود.