به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،قضیه از لحظه قبولی در کنکور شروع شد، وقتی که در دانشگاه قبول شدم تصور نمیکردم که چنین روزهایی در انتظارم قرار دارد. مادرم و پدرم از این اتفاق بسیار خرسند بودند. روزها به سرعت گذشت و پس از طی شدن مراحل دانشگاهی قرار به انتخاب رشته تخصصی شد. مادرم برای اینکه من روزی جراح عمومی شوم خوشحال و مرا به این هدف سوق میداد، چرا که معتقد بود در کشور اسلامی زندگی میکنیم و شاید روزی نیاز باشد بیمار خانم توسط پزشک زن معاینه شود، ولی پدرم اصرار به انتخاب رشته اطفال بود.
پزشکیان وزیر بهداشت سابق روزی در مجلس شورای اسلامی گفت من مادرم به دلیل نبود پزشک زن با درد سرطان سینه درگذشت چرا نباید در کشورمان پزشک خانم برای دردهای سخت و ناعلاج تربیت کنیم. این موضوع در سال ۷۲ به دلیل فاقد نیروی متخصص زن در مجلس گفته شد و پزشکیان به همراه مرضیه وحید دستجردی طرحی را به منظور افزایش نیروی متخصص زن تقدیم مجلس کردند.
پس از بررسی طرح مجلس رای به قانون تخصیص سهمیه به بانوان را صادر و وزارت بهداشت را موظف کرد که حداقل ۲۵ درصد سهمیه پذیرش را در رشتههای سخت بدون در نظر گرفتن شرط معدل و خدمت به مناطق محروم قرار دهد.
طبق قانون جمهوری اسلامی قوانین مجلس شورای اسلامی برای وزارتها لازم الاجرا است. همچنین از سال ۷۲ -۸۲ وزارت بهداشت طبق روالی که مجلس برای گرفتن دانشجوها مطرح کرده بود پذیرش دانشجو داشت و بحث معدل و نمره مطرح نبود و مانند همه پزشکان طرح خدمت به مناطق محروم ۳ – ۵ سال به فراخور وجود داشت.
از سال ۸۲ به بعد وزارت بهداشت طرحی را در ادامه قانون مجلس میآورد به این منظور که با شرایط گفته شده دانشجوی زن پذیرش خواهیم کرد ولی به شرط اینکه ۸۰ درصد نمره قبولی را بیاورد و همچنین سه برابر طول تحصیل از دانشجویان برای خدمت به مناطق محروم تعهد به عمل خواهد آورد.
پس از بررسی اسناد و اخبار آن روزهای مجلس و جوی که حاکم شده بود به نظر میرسید که نمایندگان و روسای مجلس سعی بر ترغیب به این رشتهها و اخذ نیروی متخصص زن بود. عدهای از پزشکان آقا برای سهمیه مناطق محروم و طول خدمتشان شکایتی را به دیوان عالی بردند و قاضی به نفع آنان رای را صادر کرد و پروندهشان بسته شد. پزشکان خانم که از سهمیه زنان استفاده کرده بودند برای گرفتن حقوقشان به دادگاه رفته و تقاضای رسیدگی به پروندهشان در خصوص طول خدمتشان به مناطق محروم کردند.
اظهارات وحید دستجردی وزیر بهداشت آن زمان نشان میدهد که با رفت و آمدها و سیاستهایش قاضی را مجبور به رای کرد که ناعادلانه بود و نگذاشت پرونده پزشکان خانم هم مانند آقایان بسته شود چرا که معتقد بود باید این پرونده باز بماند تا بتوانیم به مناطق محروم به هر قیمتی کمک کنیم.
من در این راه شاهد روز به روز از بین رفتن همکلاسیهای خود بودم پزشکان که به خاطر گیر کردن در این مسائل نتوانستن ازدواج کنند برخی طلاق گرفته و به جز خود دیگر فرزندانشان قربانی پروندهها و لجبازیهای وزارت بهداشت شد. قانونی که همه میدانستند وزارت بهداشت تنها حق دارد درباره محل خدمت پزشکان را میدهد نه طول خدمتشان همه این ماجراها گذشت تا اینکه دولت تدبیر و امید بر سرکار آمد. ۹ ماه نامه نگاریها به وزیر بهداشت طول کشید ولی بیجواب ماند تا اینکه بر آن شدیم تجمعی را در روز ۱۷ اسفند ۹۲ صورت دهیم.
اخراج مدیری برای دادن رای حق!
در این تجمع مدیر کل دفتر مطالعات و تقنیع قوانین که روزی خودش در ماجرای ۸۸ از طرفداران سران فتنه بود به طرفداری از دانشجویان و با بررسی پروندهها نامهای را به شورای آموزش پزشکی وزارت بهداشت نوشت به این مضمون که این وزارتخانه صرفا پیرامون محل خدمت پزشکان میتواند نظری دهد نه طول خدمت آنها این فرد به واسطه گفتن حق از سوی وزیر بهدشت عزل و همچنین معاونین آن هم برکنار شدند!
با تجمعات مکرر و گسترده وزیر بهداشت کنونی در تاریخ ۱۳ تیر ۹۳ حکمی داد که دانشجویان باید به تعهداتشان پایبند بوده و برای ادامه روند میتوانند به مراجع قانونی مراجعه کنند.
دیوان عالی به دلیل اظهارات وزیر بهداشت سابق بار دیگر پرونده را زنده کرد و مجلس شورای اسلامی هم ۵ صفحه استعلام را با این محتوا که وزارت بهداشت تنها محل خدمت دانشجویان را مشخص میکند نه طول خدمت آنها را به وزارت داد. حال مجلس کنونی تنها برای طرح تحول سلامت همراه با هاشمی قدم برمی دارد و حتی ملاوردی به عنوان مشاور بانوان رئیس جمهور هم نتواست کمکی در بهبود این پرونده کند.
در روز ۲۷بهمن ۹۳جلسه هیئت عمومی دیوان محاسبات به همراه ۹قاضی مسئولیت رسیدگی به این پرونده را به عهده گرفتند ولی گویا قبل از شروع جلسه قاضی نامهای زده بود که وزارت بهداشت خودش به این پرونده رسیدگی میکند و ۲ماه از دادگاه مهلت خواست.
حقیقت این بود که هویت ما را بخاطر زن بودن نادیده گرفته و بالاترین ظلمها را علیه ما انجام دادند، حالا دیگر من سالهایی را پشت سر گذاشته بودم، سالهایی که ورق میخورد ولی بیهدف، شبهایی که در جوانی تصور میکردم روزی روپوش سفید پزشکی را به تن میکنم و سودای داشتن مطلب را در سر میپروراندم، ولی گویا همهٔ آنها در جلوی چشمم به نابودی میرفت.
دور زدن قانون توسط وزارت بهداشت در روز روشن!
پس از ۲ماه نامه زده شد که طول خدمت پزشکان خانم را به سه برابر به دو برابر کاهش میدهیم، این درصورتی بود که وزارت بهداشت حق دخالت در این موضوع را نداشت. پس از تجمع دانشجویان د ر۱۵فروردین ۹۴منتظری (رئیس؟) دستور تشکیل هیئت تخصصی برای پیگیری این موضوع را داد. که ما دانشجویان در برابر۱۵قاضی توانستیم از حق خود دفاع کنیم! وهمه معاونین دیوان عالی محاسبات رای را به ما دادند.
در ۲۵خرداد روسای دانشگاههای علوم پزشکی جلسهای را تشکیل داد که در آخر همان رای وزیر بهداشت از آن جلسه بیرون آمد. دیوان محاسبات پرونده را به خاطر نظر روسای دانشگاهها ووزیر بهداشت بار دیگر مختومه اعلام کرد.
جالب است وزارت بهداشت ادعا دارد که ما پزشکان زن بخاطر نداشتن حداقل معدل باید این طول خدمت را بپذیریم ولی در صورتی که اسناد و مدارک چیز دیگری را میگویند، ادعای بعدی این وزارت این است که این پزشکان چون طول خدمت ۴ساله را از قبل پذیرفتن باید اگر این طول خدمت به ۱۲سال هم رسید آن را با گوش جان بپذیرند.
در صورتی که اصلا کسی به معضلات ما خانم دکترها توجه ندارد، معضلاتی همچون طلاق، مشکلات عاطفی، ازدواج، بورسیه شدن به دیگر کشورها، از نادیه گرفتن مدرک و مهاجرت به خارج از کشور و... چه کودکانی در این راه به خاطر همین مشکلات پروندهٔ ما از بین رفتند.
حرف آخرم این است، جناب وزیر، اطلاعات را به شما اشتباه رساندهاند، وخبر ندارید که ۷۰%دانشجویان طرح خدمت به مناطق محروم را رها کردهاند، شما متصورید که ما نمیخواهیم به کشورمان خدمت کنیم، خیر اینگونه نیست!!! این پرونده ما را از زندگی اصلی خود و رسالت اصلی زن بودنمان جدا کرده این تمام حرف ماست که انتظار داریم شما به عنوان وزیر دولت تدبیر و امید تدبیری پدرانه برای ما خانم دکتر هایاین مرزو بوم کنید!
حتی دربسیاری از رشته ها نمره این خانمها با سهمیه آزاد برابر ویا بیشتر است ولی تعهد انها بطور ظالمانه همان دو برابر مدت تحصیل است
تنها تقاضای من از وزارت محترم اجرای قانون و صرفا اجرای قانون است نه بخشش میخواهم نه ترحم
طبق قوانین موجود مربوط به سال 82تا 89 طول مدت خدمات ضریب کا نصف یا برابر مدت تحصیل است
از کی به وزارت بهداشت اختیار تعیین مدت خدمات داده شده تا انجا که من میدانم ای امر در اختیار مجلس شورای اسلامی است که آنرا به صورت قانون مصوب کرده ولی وزارت بهداشت قانون گریز است
بررسی اخیرنشان میدهد 80 درصد پزشکان کشته شده درجاده های کشوربدلیل تصادفات، پزشکان طرحی هستندپس هرچه مدت طرح بیشترتعدادکشته شدگان نخبه کشور بیشتر.برشمامسئولان محترم تکلیف است که ازقانون مصوب مجلس درموردمدت طرح وهمچنین ازحقوق زنان متخصص برای زنده ماندن وخدمت کردن دفاع کنید.ان ا..مع الصادقین
وزارت بهداشت باید به تاریخ پاسخ دهد:
1) مبنای قانونی وحقوقی تغییرمدت تعهد ما از 12 سال به 8 سال چه بوده است؟
2)چرا درپاسخ به تقاضای آقایان با نمره 80 درصد طرحشان به 2سال تغییر یافت؟
3)به چه دلیلی وزارت بهداشت ازبعیض جنسیتی وزورگویی وظلم در حق زنان حمایت میکند؟
4)آیاادعای نبود جایگزین درصورت تبدیل طرح ما براساس قانون به عام(2 سال) با وجود فارغ التحصیل شدن سالانه 2500 نفرمتخصص منطقی است؟
5)آیا تربیت متخصص پایان یافته است که شما مسئولان وزارت بهداشت نگران کاهش مدت طرح ما هستید؟
6)این چه وزارتخانه ای است که براساس سلیقه ومنیت وخودخواهی مدت قانونی طرح برابر طول تحصیل رابه زمانهای 12 سال و8 سال تغییر میدهد؟
7)چه کسی از تلف کردن وقت نیروی انسانی زنان متخصص سود میبرد؟
کاهش دوره طرح تخصصی ویژه فارغ التحصیلان سال ۹۰ ازسایت وزارت بهداشت:
...
با توجه به دستور مقام عالي وزارت در خصوص مدت زمان انجام خدمت فارغ التحصيلان رشته هاي تخصصي پزشكي در سال ۹۰ كه سهميه خانمها و متعهد به س دانشگاه تهران - ايران -شهيد بهشتي مي باشند و به مدت سه برابر دوره تحصيل تعهد به دانشگاههاي مذكور دارند به اطلاع مي رساند، زمان قيد شده در اسناد تعهد اين دسته از فارغ التحصيلان به برابر دوره تحصيل تقليل یافته تا در مناطق مورد نياز كشور كه از طرف معاونت درمان تعيين مي گردد خدمت نمايند.
پس دکترهاشمی هم میتوانند به قانون عمل کنند..
آقای وزیر روز گذشته در برنامه متن_حاشیه در رابطه با سوالی که مجری محترم برنامه در مورد مشمولین سهمیه زنان از ایشان به جای پاسخ به سوال عرض کردند:مشمولین زورگو هستند!باید به قانون تمکین کنند!به حق خود قانع باشند!
حال چند سوال که باید از ایشان پرسیده شود:
1.آیا تعریف زورگو یعنی کسی که به قوه قضاییه شکایت می کند؟یا زورگو وزارت بهداشت است که یک روز به دادرسی از دیوان عدالت مهلت خواستند و روند دادرسی را با فاقد موضوعیت کردن مصوبه مورد اعتراض متوقف کردند!
2.منظور آقای وزیر از تمکین به قانون دقیقا چیست؟!آیا ایشان قانونگذار هستند؟!ما به قانون تمکین میکنیم به حرف زور نه!
3.ایشان فرمودند مشمولین به حق خود قانع باشند!آیا ایشان معیار تشخیص حق هستند؟!
با توجه به صحبتهای وزیر محترم بهداشت در برنامه متن-حاشیه لازم میدانم به ایشان یادآوری کنم که ایشان صرفا وزیر بهداشت و مسوول یک ارگان اجرایی هستند نه در مقام قانوگذار و قوه قضاییه!ظاهرا ایشان علاقه مندند که وظایف قوه مقننه و قضاییه را هم همزمان خود انجام دهند.
ما از وزارت بهداشت به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم و آقای وزیر به جای حاضر شدن در پیشگاه قانون یک روز به دادرسی پرونده ما را متوقف کردند!حساب پاک را از محاسبه چه باک؟!!!
حال خود قضاوت کنید زورگو کیست؟!و چه کسی به قانون احترام نمیگذارد؟!
ایشان و وزارتخانه متبوعشان ترسیدند که مبادا قضات عادل باشند و رایی صادر شود که به مذاق ایشان خوش نیاید!
دیوان عدالت الهی پابرجاست آقای دکتر هاشمی!آنجا که نه تخفیف می دهند و نه مهلت!