به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، سایت "رأی الیوم" با اشاره به اصابت موشکهای بالستیک یمن به مواضع نظامی متجاوزان در جنوب عربستان پس از شکست مذاکرات ژنو، این سؤالات را مطرح کرد که اگر این موشکها مربوط به مرحله نخست در یمن باشند، موشکهای مرحله دوم و سوم چگونه خواهند بود؟ و آیا این موشکها پس از جیزان، نجران و خمیس مشیط، ابها را نیز هدف قرار خواهد داد و آیا این موشکها پس از آن به ریاض و جده خواهند رسید؟
رأی الیوم در ادامه این مطلب خاطرنشان کرد:
پس از شکست مذاکرات سوییس، اوضاع یمن به حالت طبیعی خود بازگشت. البته منظور از طبیعی همان از سرگیری بمباران و درگیریهای خونین در جبهه های مختلف است. این امر به معنای فروپاشی کامل آتش بسی است که 300 بار طی یک نقض شد.
اما موضوع جدید در صحنه یمن، اقدام یمنیها در شلیک 5 موشک بالستیک از نوع "قاهر 1" و "قاهر 2" به سوی شهرهای سعودی در جنوب این کشور یعنی جیزان، نجران و عسیر بود.
یک سخنگوی جنبش انصارالله روز یکشنبه اعلام کرد که شلیک موشکهای بالستیک (که روز دوشنبه نیز یکی دیگر از آنها شلیک شد) در راستای اجرای مرحله نخست گزینههای راهبردی، و در پاسخ به اقدام متجاوزان در نقض آتش بسی است که سازمان ملل متحد خواستار آن شده بود.
شلیک موشکهایی که برد آنها تا شهرهای بزرگ عربستان مانند جیزان و نجران میرسد، تحولی خطرناک در این جنگ به شمار میآید. البته صرف نظر از اینکه موشکهای "پاتریوت" بعضی از این موشکها را رهگیری و یا منهدم کردهاند، باید توجه داشت که فشار "روانی" این موشکها بسیار گسترده است؛ به ویژه آنکه بسیاری از مردم عربستان این جنگ را بیهوده می دانند.
درست است که ما نمیتوانیم صداهای مخالفان این جنگ را به صورت آشکار در رسانههای رسمی یا شبه رسمی سعودی بشنویم، ولی سپری شدن 10 ماه از این جنگ بینتیجه، باعث نارضایتی بسیاری از عربستانیها شده است، و حتی برخی در جلسات و نشستهای خصوصی در حال ابراز نگرانی هستند، زیرا مجازات هرگونه انتقاد از سیاست دولت در جنگ علیه یمن و یا حتی مسائل داخلی عربستان زندان است؛ "رائف بدوی" فعال سعودی و یا "زهیر الکتبی" نویسنده عربستانی از بارزترین مثالها در این زمینه هستند.
سخنگوی انصارالله تأکید کرد که 5 موشک شلیک شده بخشی از مرحله نخست راهبرد جنگ است. ما نمیدانیم که ویژگیهای مرحله های دوم و سوم چیست، و چه ابزارها و موشکهایی در آنها استفاده خواهد شد. و آیا به این معنا است که در آن مراحل عمق عربستان سعودی و شهرهای بزرگی مانند خمیس مشیط، ابها و یا شاید جده و ریاض با موشک هدف قرار خواهند گرفت.
"احمد عسیری" سخنگوی ائتلاف عربستان گفت که این ائتلاف اقدمات شدیدی را در پاسخ به شلیک موشکها انجام خواهد داد، ولی ما نمیدانیم که عربستان دیگر چه امکاناتی را برای پاسخ در دست دارد، و آیا این کشور واکنشهایی خشونت آمیزتر از محاصره زمینی، دریایی و بمباران هوایی مستمر به وسیله جنگنده های اف 16 آمریکایی در نظر دارد، جنگنده هایی که به موشکهایی با قدرت تخریب بسیار بالا مجهز هستند.
اما عسیری و فرماندهانش نمیدانند که آب از سر یمنیها گذشته است و آنان به زندگی در این وضعیت تأسف بار عادت کردهاند؛ و دیگر گزینهای در برابر آنها قرار ندارد؛ درست مانند کاری که افغانها، عراقی ها، سوری ها و لبنانیها (در جریان جنگ داخلی 15 ساله) انجام دادند.
تنها تفاوت اصلی آن است که ملت عربستان سعودی در این جنگ چیزهای بسیاری را برای از دست دادن دارند، جنگی که سران سعودی بدون مشورت با مردم وارد آن شدند؛ این درحالی است که ملت فقیر یمن چیزی برای از دست دادن نداشته است؛ و در این جنگ هر اندازه هم که طول بکشد، چیزی ندارد که آن را از دست بدهد.