به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان غذا و دارو، معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در تعریف فرآورده آرایشی و بهداشتی گفت: به هر محصولی که برای پاک کردن، جذاب کردن، یا تغییر دادن ظاهر به وسیله مالیدن، ریختن، پاشیدن یا اسپری کردن روی بدن انسان به کار رود، فرآورده آرایشی و بهداشتی گویند. باتوجه به فراوانی و افزایش روز افزون مصرف انواع این گونه فرآورده ها چنانچه به صورت صحیح استفاده نگردد و یا در شرایط مناسب نگهداری نشوند می تواند به مصرف کننده آسیب برساند.
دکتر منوچهر دادگرنژاد اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه هیچ ماده آرایشی برای پوست مفید نیست، حتی داروهای پوستی هم فاقد عوارض جانبی نیستندیکی از عوارض این مواد پیری زودرس و ایجاد چین و چروک است. عارضه دیگر، تغییر رنگ پوست است که می تواند منتشر و یا به صورت لکه ای باشد ولی شایعترین عارضه مواد آرایشی و دارویی در پوست، تحریک و حساسیت پوستی است.
وی همچنین با بیان اینکه این روزها فروش لوازم آرایشی غیراستاندارد و غیربهداشتی در بازار خرده فروشان بسیار به چشم می خورد افزود:متقلبان این نوع محصولات به قدری حرفه ای عمل می کنند که گاهی تشخیص محصولات تقلبی از غیرتقلبی دشوار شده و حتی کارشناسان و متخصصان این حرفه نیز قادر به درک آن نیستند.
این مقام مسئول در پایان با تاکید بر عدم مصرف فرآورده های بدون مجوز خاطر نشان کرد:حتی سرمه های دست ساز و خانگی حاوی مقدار زیادی سرب هستند که می توانند از طریق چشم جذب نسوج و پروتئین های بدن شده و بیشترین اثر سمی خود را بر مغز و اعصاب وارد کنند؛ لذا از کشیدن مواد یا سرمه به داخل چشم ها خودداری کنید.