به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، در دومین روز از جشنواره ملی شهر پژوهی، تفاهم نامه همکاری مابین شهرداری اصفهان و دانشگاه های اصفهان منعقد شد.
بر این اساس، تفاهم نامه همکاری دانشگاه های اصفهان و شهرداری این شهر در راستای توسعه پژوهش های کاربردی، رفع مشکلات نهادی دستگاه های اجرایی، پاسخگویی به مهم ترین ضرورت های جامعه اسلامی- ایرانی به مدت پنج سال منعقد شده است و زمینه همکاری دانشگاه ها و شهرداری را در برگزاری دوره های آموزشی به صورت مشترک فراهم می کند.
این تفاهم نامه بین شهرداری اصفهان با دانشگاه های اصفهان، صنعتی اصفهان، هنر اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، دانشگاه پیام نور اصفهان، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، جهاد دانشگاهی اصفهان، جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان و معاون پژوهشی حوزه علمیه استان اصفهان منعقد شد.
بر اساس این تفاهم نامه، شهرداری اصفهان متعهد شده ضمن اعلام عناوین تحقیقاتی، آموزشی و فناوری به دانشگاه و تامین هزینه های مالی مورد نیاز پروژه های مصوب، از پایان نامه های مرتبط دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مسائل شهری حمایت کند.
دانشگاه نیز در این تفاهم نامه متعهد شده است که ضمن فراهم سازی شرایط ادامه تحصیل کارکنان به صورت دوره های دکتری پژوهش محور و ارائه خدمات علمی، فناوری و آموزشی و اطلاعاتی در زمینه های تخصصی، طرح های پژوهشی و فناوری مورد نیاز شهرداری را اجرایی کند.
در این مراسم محمود محمدی، معاون برنامه ریزی، پژوهش، و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه باید با شهر اصفهان با زبان نرم صحبت شود، گفت: اگر نگاهمان به شهر ها، نگاهی شی گونه باشد، این مسئله تبعات منفی را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه آموزش و نگرش درست گوهر گم شده جامعه است، افزود: برگشت پذیری یک از اصول مهم است و در شهر نیز باید این مسئله رعابت شود، تا اگر در جایی به دلیل کمبود دانش یا مهارت اشتباهی رخ داد، بتوان این اشتباه را جبران کرد.
در ادامه نیز، سید محسن حبیبی، با اشاره به خصوصیات گذشته شهر اصفهان گفت: اصفهان موسیقی خاص خودش را دارد؛ اما ما دیگر به آن گوش نمی دهیم.
وی با بیان اینکه موسیقی اصفهان با صدای آب و پرندگان تعریف می شد، افزود: باید شهر را با تمام حواس درک کرد و اگر اینطور نباشد و نتوانیم زبان آب و خاک و گیاه را بفهمیم، کاری از پیش نخواهیم برد.
این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت نا مناسب شهر ها تصریح کرد: ما انسان ها به این دلیل زبان و اندیشه شهر ها را نمی شناتند، آن ها را به این وضعیت انداختند و به این خاطر حال شهر مان خوب نیست که زبان و اندیشه آن را از دست داده ایم.
حبیبی در پایان تناسب، تداوم، قلمرو، سادگی، پیچیدگی، ترکیب، استقرار، زمان و غیره را از اصول شهرسازی دانست و خاطرنشان کرد: شهرسازی شبیه جراحی است؛ اما در سده اخیر ما بیش از آن که جراح بوده باشیم، نقش کالبد شکاف را بازی کرده ایم.