کد خبر:۴۷۳۸۰۷
مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد

تفاهم‌نامه پنجگانه میان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد منعقد شد

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و وزارت بهداشت تفاهمنامه پنجگانه در عرصه‌های اورژانس بیمارستانی، احداث کلینیک ویژه، توسعه بخش‌های تشخیصی درمان سرپایی سرطان، استانداردسازی بلوک‌های زایمان و ارتقای تخت‌های ویژه در حال انجام است.

جواد محمودی در گفت‌وگوی تفضیلی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص تفاهم نامه پنج گانه صورت گرفته میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: تمامی این تفاهم نامه ها در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت و در جهت ارتقای خدمات درمانی برای مردم صورت گفته است.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اولین تفاهم نامه در خصوص توسعه استانداردسازی بلوک‌های زایمان است که در این راستا پیگیری تهیه و تائید نقشه‌ها توسط مدیریت فنی دانشگاه و مدیر منابع فیزیکی وزارتخانه در اولین گام صورت گرفته است.

 

وی به انجام پیگری‌‌های لازم در خصوص مراحل برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار اشاره داشت و ادامه داد: در حال حاضر در حال پیگیری آغاز عملیات اجرایی بهسازی و توسعه مراکز هدف در این تفاهم نامه هستیم.

 

پنج مرکز درمانی در مشهد طرف قرار داد تفاهم نامه بلوک‌های زایمان می‌باشد

 

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: بیمارستان‌های ام البنین(س)، شریعتی، امام رضا(ع)، شهید هاشمی نژاد، قائم(عج) و شهرستان‌های چناران، خواف، تایباد، سرخس، فریمان، بردسکن، درگز، کاشمر، قوچان و کلات مراکز درمانی مورد هدف در این تفاهم نامه در مشهد و شهرستان‌ها می‌باشند.

 

محمودی تمامی مراکز فوق را در مرحله انجام عملیات ساختمانی دانست و تاکید کرد: این در حالی است که برخی مراکز پیشرفت‌های خوبی را در بر داشته‌اند و توانسته‌اند در روند اجرایی این تفاهم نامه حرکت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته باشند.

 

وی توسعه استانداردسازی اورژانس‌های بیمارستانی را دومین تفاهم نامه از مجموع تفاهم نامه پنج گانه میان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانست و تصریح کرد: در ابتدای این تفاهم نامه پیگیری و تهیه نقشه و تائید نهایی دفتر منابع فیزیکی وزارتخانه در بیمارستان شهید هاشمی نژاد به متراژ ۲۲۵۰ متر مربع، بیمارستان طالقانی با ۱۳۵۰ مترمربع و بیمارستان شهید کامیاب با ۲۵۰۰ مترمربع  صورت خواهد گرفت.

 

محمودی به روند اجرای این تفاهم نامه در سه بیمارستان فوق به عنوان بیمارستان‌های هدف اشاره داشت و افزود: پس از ارسال چندین باره نقشه‌ها و عدم تائید دفتر منابع فیزیکی وزارتخانه در نهایت با دریافت تائیدیه عملیات اجرایی این تفاهم نامه در بیمارستان طالقانی آغاز و در دو مرکز درمانی دیگر در مراحل عقد قرارداد با پیمانکار قرار دارد.

 

91 میلیارد ریال اعتبار جهت استاندارد سازی اورژانس‌ها مشخص شده است

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اعتبارات دریافتی در این تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: اعتبارات اختصاصی از سوی وزارت بهداشت برای این تفاهم نامه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود ۹۱ میلیارد ریال برای استاندارد سازی اورژانس‌ها می‌باشد.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد سوم این تفاهم نامه را احداث کلینیک‌های ویژه عنوان و خاطرنشان کرد: پیگیری جهت انتخاب زمین مناسب در مشهد و شهرستان‌ها اولین مرحله در اجرای این تفاهم نامه می‌باشد.

 

وی ادامه داد: مراکز منتخب در این طرح در مشهد کلینیک ویژه واقع در منطقه سیدی، بیمارستان شهید هاشمی نژاد، بیمارستان طالقانی، کلینیک ویژه اراضی زکریا و مرکز درمانی رضا واقع در قاسم آباد است که در بازدیدهای صورت گرفته در اواخر تیر ماه روند اجرایی این تفاهم نامه مورد بررسی قرار گرفت.

 

محمودی از پیگیری تهیه نقشه‌های تیپ طبق دستور العمل در این تفاهم نامه خبر داد و تاکید کرد: با وجود ارسال نقشه‌ها به تهران و تایید نهایی از سوی دفتر منابع فیزیکی وزارت بهداشت علی رغم پیگیری‌های فراوان از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت پیدا کردن زمین مناسب در این شهر یکی از سهمیه‌های مربوط در این تفاهم نامه به مشهد هنوز مشخص نشده است.

 

130 میلیارد ریال اعتبار به کلینیک‌های ویژه اختصاص داده شده است

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعتبار لازم برای کلینیک‌های ویژه را حدود 130 میلیارد ریال دانست و افزود: در یکی از بندهای تفاهم نامه، انجام ویزیت بیماران در بخش های درمانی دانشگاه و نیاز به فضای فیزیکی دارای اهمیت است.

 

وی شهرستان های تحت پوشش این پروژه را چناران، خواف، درگز، قوچان، کاشمر، تایباد و بردسکن عنوان و بیان داشت: این کلینیک‌ها می‌توانند از فشار حجم بیمار به مراکز درمانی کاسته و در درمان بیمارن سرپایی تاثیر گذار باشند.

 

محمودی توسعه و استانداردسازی بخش‌های تشخیصی درمان سرپایی سرطان را چهارمین تفاهم صورت گرفته در قالب تفاهم نامه پنج گانه میان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی و خاطر نشان کرد: این تفاهم نامه جهت استانداردسازی بخش‌های تخصصی و درمان سرپایی سرطان است.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد این تفاهم نامه را به منظور ارائه خدمات جامع تخصصی در درمان سرطان و بهینه سازی دسترسی به این خدمات در سطح کشور دارای اهمیت دانست و تصرییح کرد: این تفاهم نامه در قالب برنامه ملی توسعه زیر ساخت‌های سرطان شکل گرفته است.

 

تشخیص و درمان به موقع سرطان در درمان این بیماری دارای اهمیت بسزایی است

 

وی به سیاست وزارت بهداشت در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های واگیر دار خبر داد و افزود: تشخیص و درمان به موقع از مهمترین برنامه‌هایی است که در روند بهبود بیماری‌های خاص مانند سرطان دارای تاثیر می‌باشد.

 

محمودی شش بیمارستان در مشهد را جزئی از مراکز سرپایی تشخیص، غربالگیری و درمان بیماران سرپایی مبتلا به سرطان معرفی و تاکید کرد: بیمارستان‌های امید، امام رضا(ع)، شهید هاشمی نژاد، فوق تخصصی کودکان اکبر، موسی بن جعفر(ع) قوچان و حضرت ابالفضل(ع) کاشمر در حال حاضر بر روی غربالگیری و تشخیص و درمان سرپایی این بیماران کار می‌کنند.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد سه سرطان سینه، گردنه رحم و روده بزرک را از سوی وزارت بهداشت دارای اهمیت در تشخیص زودرس عنوان و متذکر شد: بر این اساس باید مراکز درمانی ریس فاکتورها( علائم اولیه تخشیص سرطان) را شناسایی و در صورت مشاهده این علائم در بیمار وی را به این مراکز ارجاع دهند.

 

وی به تجهیزات شش مرکز اعلام شده اشاره داشت و افزود: این شش مرکز دارای تجهیزاتی مانند آندسکوپی، کلونوسکوپی، ماموگرافی، سونوگرافی و توپولوسکوپی می‌باشند که تمامی این تجهیزات جهت تشخیص زودرس بیماری سرطان دارای اهمیت می‌باشد.

 

14 میلیارد تومان جهت خدمات درمانی سرپایی از سوی وزارتخانه دریافت شده است

 

محمودی اعتبارات دریافتی جهت توسعه و استاندارد سازی بخش‌های تشخیصی و درمانی سرپایی سرطان را 14 میلیارد تومان عنوان و گفت: 14 میلیارد تومان جهت تجهیز شش مرکز عنوان شده از سوی وزارت خانه دریافت شده است.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این موضوع که شش مرکز فوق در مرحله نقشه گذاری و تائید نهایی از سوی وزارت خانه هستند، افزود: برخی از این مراکز به مرحله انتخاب پیمانکار رسیده است؛ اما مراکز تیپ سه تنها در حال جانمایی هستند.

 

وی مراکز تیپ سه سرطان را مراکز جامع سرطان معرفی و خاطر نشان کرد: این مراکز همان تجهیزات تیپ یک را دارا می‌باشند و علاوه بر آن تجهیزات دستگاه شتاب دهنده مدرن، جراحی، رادیوتراپی، تشخیص، بستری، اسکن، خدمات سرپایی و غیره را نیز دارا می‌باشد.

 

محمودی آخرین تفاهم نامه انجام شده میان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد را گسترش بخش‌های ICU،NICU،PICU دانست و بیان داشت: بر اساس این تفاهم نامه و با توجه به نیاز مشهد به تخت‌های ویژه در مراکز دارای NICU،PICU و  ICUاین تفاهم نامه را ایراد کرده‌ایم.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعداد 161 تخت بیمارستانی ویژه جهت توسعه تخت‌های ویژه در بیمارستان‌های دانشگاه اشاره کرد و گفت: 161 تخت بیمارستانی ویژه از سوی وزارت خانه در اختیار دانشگاه قرار گرفته است که باید جهت دریافت تجهیزات این تخت‌ها از سوی وزارت خانه تا زمان مقرر مکان استفاده از تخت‌ها آماده شود.

 

161 تخت ویژه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافته است

 

وی به اختصاص 60 تخت ویژه از مجموع 161 تخت دریافتی در شش مرکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و افزود: 60 تخت از مجموع 161 تخت ویژه به بیمارستان‌های امام رضا(ع)، شهید هاشمی نژاد، طالقانی و مراکز درمانی شهرستان‌های کلات، رشتخوار و درگز اختصاص دارد.

 

محمودی به استقرار مابقی تخت‌ها در فاز دوم این تفاهم نامه اشاره کرد و افزود: 101 تخت باقی مانده در فاز دوم این طرح به بیمارستان‌های قائم(عج)، دکتر شیخ، علوی و مراکز درمانی شهرستان‌های قوچان، کاشمر و بردسکن تعلق خواهد گرفت.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجهیزات این تفاهم نامه را بسیار مناسب عنوان و تصریح کرد: تجهیزات اعلام شده تخت های ویژه، تشک مواج، ونتیلاتور، مانیتورینگ، و الکترو شوک می‌باشد که به محض آماه شدن فضای کار در اختیار مراکز درمانی زیر نظر دانشگاه قرار خواهد گرفت.

 

148 مرکز غربالگری و تشخیصی شیمی درمانی سرپایی در کشور وجود دارد

 

وی از وجود 148 مرکز غربالگری و تشخیصی شیمی درمانی سرپایی تیپ یک در کشور خبر داد و افزود: علاوه بر این تعداد 74 مرکز تشخیصی خدمات سرپایی، بستری، رادیوتراپی و جراحی تیپ دو و 13 مرکز تشخیصی خدمات سرپایی، بستری، رادیوتراپی و جراحی تیپ سه نیز در کشور در حال خدمات رسانی به بیماران می‌باشد.

 

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که دریافت تجهیزات از وزارت بهداشت برای ما بسیار مناسب است، گفت: در تمامی این تفاهمنامه‌ها به محض بازدید کارشناسان وزارت و تائید مناسب بودن فضا تجهیزات و اقلام در اختیار بیمارستان قرار داده خواهد شد که هزینه اقلام در برخی موارد بسیار بالا است.

 

محمودی در پایان، یادآور شد: برای تجهیز یک تخت ویژه ICU بیش از 100 میلیون تومان از طرف وزارت بهداشت هزینه می‌شود که این در جای خود بسیار با ارزش است؛ اما مراکز درمانی که بنا است در دو فاز این تخت‌های ویژه را دریافت کنند باید در نظر داشته باشند که تا زمان مشخص مکان استقرار تخت‌ها را آماده تا از ارائه خدمات وزاتخانه عقب نمانند.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار