گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چند سالی است کنسرت ها، جلسات شعر و برنامه های مختلطی که با اسم فرهنگ برگزار می شود، تبر بر ریشه فرهنگ کشور گذاشته اند و هر روز تعدادشان در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی افزایش می یابد. در این میان دانشگاه های اصفهان نیز از غافله جا نمانده اند و طلایه دار این کار ضد فرهنگی شده اند.
وضعیت این برنامه ها آنقدر اسف بار شده که مقام معظم رهبری مستقیما وارد عمل شدند و اهداف دانشگاه را بار دیگر برای مسئولان و دانشجویان تبیین کردند تا این محیط مقدس به بیراهه نرود.
ولی با این حال هنوز شاهد هستیم که بعضی از مسئولان نسبت به رسالت دانشجو و دانشگاه توجیه نیستند و دانشگاه را تبدیل به جولانگاهی برای گروه ها و احزاب خاصی کرده اند که دغدغه همه چیز را دارند، الا آن چیزی که فضای علمی و دانشگاه به آن نیاز دارد.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان با همکاری انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی طی برنامه ای با نام یلدای شعر و ترانه، از مهمانی دعوت به عمل آورده بودند که حتی حداقل های لازم را برای حضور در دانشگاه نداشت و قرار بود امروز با حضور خود در دانشگاه، برگ دیگری بر دفتر هنجارشکنی های مختلف در دانشگاه بیفزایند.
برنامه ای در ظاهر فرهنگی- هنری؛ که بد نبود تا قبل از تایید و اخذ مجوز، مسئولان نگاهی اجمالی به سابقه اشخاصی که قرار است در آن حضور پیدا کنند، می انداختند؛ چراکه این گونه ساده گذشتن ها می تواند تبعات زیان باری را برای فضای علمی و محلی که قرار است آینده سازان یک کشور رشد کنند، داشته باشد.
تبلیغات برای برگزاری این برنامه آغاز شد، بلیط های برنامه «یلدای شعر و ترانه» در برخی از دانشگاه های اصفهان به فروش رسید و دانشجویان متولی، پیگیری های لازم را برای یلدایی کردن فضای دانشگاه انجام دادند. مسئولان امر نیز با صدور مجوز، شرایط را برای حضور سه تن از فعالان عرصه شعر و موسیقی در دانشگاه را فراهم کردند.
پس از انتشار پوستر این برنامه، حضور یکی از مدعوین «یلدای شعر و ترانه» با حواشی زیادی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همراه شده و برخی دانشجویان نسبت به حضور وی در محیط دانشگاه اعتراض کردند.
مراسم یلدای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حذف یکی از مدعوین
در راستای اعتراضات دانشجویان و پیگیری برخی رسانه ها و مسئولان فرهنگی؛ بر اساس اعلام معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار شد این برنامه با مجوز رسمی و البته بدون حضور این فرد برگزار شود.
ذبیح الله شاهمرادی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو در اصفهان، با بیان این موضوع ادامه داد: برنامه روز شنبه (یلدای شعر و ترانه) مجوز دارد، اما یکی از مدعوین با توجه به شرایطی که داشت و بر اساس بررسی های صورت گرفته، اجازه حضور در برنامه را پیدا نکرد و بدون حضور این شخص، بقیه برنامه برگزار شده و مشکلی نخواهد داشت.
وی در پایان تاکید کرد: کلیت برنامه یک برنامه ادبی و فرهنگی است و برای گرامیداشت جشن شب یلدا، تولد حضرت مسیح و تولد پیامبر اعظم (ص) برگزار خواهد شد.
البته برخی از مسئولین نیز در خصوص برگزاری این برنامه اظهار بی اطلاعی کردند و برخی دیگر نیز اعلام قطعیت اجرایی شدن برنامه را به روز شنبه موکول کردند.
بر اساس اعلام معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بلیط فروشی برای این برنامه، قرار بود برنامه یلدای شعر و ترانه بعد از ظهر امروز و بدون حضور یکی از سه مهمان برگزار شود.
اما اعضای انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی اصفهان روز گذشته پیرامون کنسل شدن برنامه فرهنگی خود در این دانشگاه بیانیه ای صادر کردند و خبر عدم برگزاری این برنامه را به اطلاع دوستان و هم دانشگاهیان خود رساندند.
این دانشجویان در این بیانیه اعلام کردند که «یلدای شعر و ترانه» برنامه ای فرهنگی بوده تا دانشجویان در آستانه فصلی سرد با گرمای شعر به پیشواز سرمای پیش رو بروند، که بوران ارزش های بی پایه و اساس دامن گیر آنها شده است.
اینها در حالی است که برگزاری برنامه های فرهنگی، سیاسی و ... هیچ یک در محیط دانشگاه ممنوع و یا غیر قانونی نیست، اما اتفاقاتی که در برخی از این برنامه رخ می دهد و یا دعوت از افرادی که صلاحیت های لازم را برای حضور در دانشگاه ندارند، در اصل اجرای این برنامه ها را با مشکل مواجه می کند. برنامه هایی که مجوز می گیرند و در بسیاری از مواقع برگزار نیز می شوند و به اهداف خود می رسند، اما آنچه در بیانیه این دانشجویان جالب توجه است، «نبود دستی حمایت گر در برابر فشار و سرکوب این دانشجویان است».
در حالی که می توان گفت برگزاری برنامه هایی از این قبیل در دانشگاه، بسی ساده تر از برگزاری یک برنامه علمی است و با این وجود این دانشجویان از نبود عدالت مسئولان در برابر تشکل ها سخن می گویند!
با بررسی پرونده برنامه های یکی دو سال اخیر دانشگاه ها این عبارات بار معنایی دیگری پیدا می کنند. این حمایت و آزادی آنجایی معنا می شود که پاسخ سوال دانشجوی مستقل و فرا تشکلی از علی مطهری مشت و لگد است و حمایت نیز آنجا معنا می شود که تندروهای یک جریان سیاسی قلدرمآبانه حتی به خبرنگار رسانه هم رحم نمی کنند و همه را از دم تیغ می گذرانند.
اجرای تئوری نخ نمای فشار از پائین چانه زنی از بالا، این بار در دانشگاه های اصفهان
تشکل هایی که برنامه های سیاسی خود را یکی پس از دیگری در دانشگاه برگزار کردند و مهمانان این برنامه از علی مطهری تا پزشکیان، زیباکلام و حتی اصغر زاده، کولایی و آذر منصوری یکی پس از دیگری در دانشگاه های اصفهان جولان دادند، بعید است که نتوانند و یا نخواهند ثمره تلاش یک ماهه خود را صرفا برای کنسل شدن یک ترانه سرای ممنوع الکار هدر دهند.
قطعا فرصت خوبی برای یک چالش جدید در محیط دانشگاه فراهم شد و چه چیزی بهتر از کنسل شدن حضور غیر قانونی یک مهمان مساله دار! از قبل برنامه ریزی شده بودن و یا تلاش برای امتیاز گیری از جریانی که مسئولان صرفا قانون محیط مقدس دانشگاه را اجرایی کرده اند، با خواندن بند دیگری از این بیانیه هویدا می شود.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: اما آنها هنوز نه با هویت ما که با هویت اصلاحطلبی آشنایی ندارند. نمیدانند امید بذر هویت ماست و ما فردا پویا و فعالتر از امروز باز هم در راه اعتدال و اصلاحات قدم بر میداریم. اینجا پایان ماجرا نیست، بیداریم، به پا میخیزیم و جوانههای امیدی را که در وجودمان قد میکشند، به ثمر مینشانیم. روح عدالتخواهی در ما بیدار است و زبانه میکشد.
به هر روی به نظر می رسد فضای دانشگاه ها بیش از حد سیاست زده است و در هر مجالی برخی از دانشجویان با گرایش های سیاسی تندرو و یا حتی برخی دانشجویان کمتر سیاسی با تحریک جریان های سیاسی خارج از دانشگاه تلاش دارند این مبدا تحولات در دوره اعتدال روی آرامش به خود نبیند.
این دانشجویان در پایان اگر چه ضمن عذرخواهی از کسانی که بلیط خریداری کردهاند، آنها را برای دریافت وجه خود دعوت کرده اند اما هیچ پاسخ و توضیحی برای لغو برنامه ای که قرار است با دو مهمان برگزار شود، نداده اند. حتی توضیح داده نشده دقیقا تاکنون چند برنامه و به چه دلایلی از این جریان سیاسی لغو شده است.
ابهاماتی که همچنان در ذهن دانشجویان می ماند ولی بعید به نظر می رسد دانشجویان در ذهن خود به این پارادوکس نرسند که چطور در دوره ای که مدعیان قانونگرایی و راست گفتاری در راس کار هستند، هوادارن این جریان خود را از قانون و اصول دانشگاه بری دانسته و به دنبال اعمال فشار بر متولیان و مجریان قانون هستند.
اینم از بازی جدید تندروها
خوب در سیاست یاد گرفتید از بزرگترهاتون
هر گندکاری دلشون می خواد کردن تازه زبونشون هم درازه...
فحش اگر بدهند آزادی بیان است. جواب اگر بدهی بی فرهنگی!
سوال اگر بکنند آزاد اندیشند. سوال اگر بکنی تفتیش عقاید است!
تهمت اگر بزنند در جستجوی حقیقتند. جواب اگر بدهی دروغگویی!
مسخره ات بکنند انتقاد است. جواب اگر بدهی بیجنبهای!
تهدیدت اگر کنند دفاع است. اگر از عقایدت دفاع کنی خشونت طلبی!
روح همه شهدا شاد؛ شهدا شرمنده ایم