به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم نکوداشت شاعر انقلابی مرتضی امیری اسفندقه در کافه نخلستان سازمان اوج برگزار شد.
این مراسم با حضور بزرگان شعر معاصر از جمله موسوی گرمارودی، علی انسانی، علیرضاقزوه و... و به همت سازمان فرهنگی هنری اوج برگزار شد. موسوی گرمارودی، علی انسانی، سعید حدادیان و علیرضا غزوه از جمله سخنران های این جلسه بودند.
موسوی گرمارودی در این مراسم به قرائت اخوانیه ای که اسفندقه برای او سروده و جوابیه خودش پرداخت و از اسفندقه برای این اخوانیه تشکر کرد.
سعید حدادیان نیز سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به اخلاق استادی امیری اسفندقه گفت: اسفندقه ذاتا معلم است و بر خلاف بسیاری از شعرا، در این تعلیم هرگز علم خود را به رخ شاگردانش نمی کشد. به خوبی بلد است تشویق کند و با هر کس به اندازه توان اون برخورد می کند.
حدادیان همچنین با اشاره به حادثه سوختن دستان اسفدقه بیان کرد: شاگردان آقای امیری در آن حادثه با آنکه اتفاق خاصی رخ نداده بود، به شدت نگران بودند و به شدت گریه می کردند. وی ادامه داد این موضوع برای هر استادی رخ نمی دهد، انسان باید مقام بالایی در استادی داشته باشد تا این طور او را ببینند.
سعید حدادیان اشاره ای نیز به علاقه ی رهبری به اشعار اسفندقه کرده و ادامه داد: برای تمام زندگی اسفندقه همین بس که رهبری در واکنش به یکی از اشعار او فرمودند: این شعر استاد دیده است!
قزوه نیز در این مراسم به عنوان سخنران بعدی مطرح کرد: اسفندقه را ما اگر دوست داریم به دلیل پاک بودن تمام وجوه زندگی اش است.
وی ادامه داد: اسفندقه کسی است که در فتنه ۸۸ به اشتباه دستگیر شد اما چیزی نگفت، بارها تحت فشار مالی بود اما دم نزد و همیشه تمام قد پای ادبیات و انقلاب ایستاده است.
قزوه همچنین در بیان خاطره ای از اسفندقه گفت: اسفندقه در هندوستان، در شرایط سخت مراسم مرده سوزی مردم هندپستان شرکت کرده و در وضعیتی که دوستان ایرانی تحمل چند دقیقه ماندن هم نداشتند، می ماند و برای مردم در آن مراسم شعر می خواند تا حق ادبیات فارسی را ادا کند.
وی با اشاره به اینکه دو برادر اسفندقه از شهدای انقلاب هستند گفت: پدر اسفندقه با آنکه یک کارگر ساده بود اما زمانی که تصمیم گرفته بودند کوچه ی منتهی به منزل پروین اعتصامی را به نام برادران اسفندقه بزنند با این تصمیم مخالفت کرد و گفت: پسران من برای حفظ همین ادبیات به جنگ اجنبی رفته اند و اجازه نداد نام کوچه تغییری بکند.
مرتضی امیری اسفندقه نیز در پایان مراسم بزرگداشت خود گفت: اولین بار که در این مکان حاضر شدم برای تقدیر از یکی از هنرمندان حوزه تجسمی بود، من هیچ وقت نخواستم سجاده یا به قول معروف جانماز آب بکشم.
وی افزود: در مورد اینکه به من می گویند اخوان شعر انقلاب، باید بگویم اخوان یکی از شعرای بزرگ است، در آخرین دیدار با ایشان در منزلش، من از شاعری نام بردم، که شفیعی کدکنی به من گفت، این شاعری که نام بردی ٧٠ سال نوری با اخوان فاصله دارد.
این شاعر گفت: در این سه دهه چند شاعر عزیز حضور پیدا کردند که شعرشان از مرزها عبور کرده است، یکی از این افراد علیرضا قزوه است، قزوه پای ارزش ها و آرمان ها مانده است.
وی به اشعار فروغ فرخزاد اشاره کرد و گفت: من فروغ را شاعری انقلابی می دانم، من به این نکوداشت دل ندادم اما تن دادم.
این شاعر گفت: حضرت آقا از من تعریف کردند، شاعران زیادی از من با شعرهایشان تقدیر کرده اند، این ها همه یعنی اینکه از من تقدیر شده است و نیازی به این مراسم نبود.
وی به صحبت های قزوه اشاره کرد و گفت: شفیعی کدکنی شعری را برای من گفت، و من به خانه اش رفتم وقتی رفت شعر را برای من بیاورد، گفتم اقای دکتر نیازی نیست که این شعر را بیاورید، و بعدها این شعر را از زبان دوستان زیاد شنیدم.
اسفندقه گفت: عادت نداشتم که هنگام اذان حرف بزنم اما قول دادند که بعد از این مراسم نماز جماعت بخوانم، آرزوی من این است که در ایرانی زندگی کنم که جناح نداشته باشد، بال داشته باشد اما بال بال نزند.
وی در پایان گفت: لقب استادی و شاعری را به علیرضا قزوه تقدیم می کنم همان طور که سید حسن حسینی لقب شاعری بزرگ را به قیصر امین پور تقدیم کرد