به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، اردوغان روز پنجشنبه درنشست خبری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا امکان ایجاد سیستم ریاست جمهوری با حفظ ساختار موجود وجود دارد گفت: «با توجه به آنچه در دیگر کشورها می بینیم، این امکان وجود دارد. این را می توانید در ساختار حکومت هیتلر و دیگر کشورها ببینید.»
احزاب مخالف و منتقدان بر این باورند، بر اساس اظهارات اخیر اردوغان و حمایت وی از نحوه حکومت هیتلر، اعطای قدرت بیشتر به رئیس جمهور بمعنی این است که ترکیه در خطر رفتن به سمت دیکتاتوری است.
آنها اعتقاد دارند که هیتلر نیز با رای مردم انتخاب شد اما حکومت این کشور را به یک حکومت فاشیستی تبدیل کرد.
اوکتای ورال نایب رئیس حزب حرکت ملی در پارلمان ترکیه دیروز(جمعه) در گفتگو با روزنامه تودی زمان گفت مثال زدن هیتلر برای سیستم ریاست جمهوری نشان دهنده این مطلب است که اردوغان درکی از سیستم دموکراسی ندارد.
وی گفت:«مثال زدن از هیلتر گویای این مطلب است که اردوغان بدنبال چه نوع ازحکومت است. اظهارات اردوغان توهینی به دموکراسی ترکیه است. او نمی تواند چنین افراد فاشیستی را برای ترکیه الگو قرار دهد.»
گورسل تکین دبیرکل حزب جمهوری خواه خلق دراین باره گفت زمان به ما خواهد گفت آیا اردوغان به اشتباه چنین چیزی را بیان کرده است و یا مانیفستی است که در ضمیر ناخودآگاه وی قرار دارد.
تکین درباره مواضع حزب جمهوری خواه خلق درباره تبدیل سیستم پارلمانی ونخست وزیری به ریاست جمهوری گفت مواضع حزب ما براساس آنچیزی است کمال قلیچ داراوغلو رهبر حزب دردیدار با احمد داود اوغلو نخست وزیر روز چهارشنبه مطرح کرده است.
قلیچ داراوغلوهمواره برحفظ سیستم پارلمانی درترکیه اصرار داشته و این تغییر سیستم را نامناسب می داند.
آیلا آکات آتا ازاعضای حزب دموکراتیک خلق ها نیز درباره اظهارات اردوغان گفت:«حتی خود آلمانیها هم به دوران هیتلر اشاره نمی کنند و آن را تحسین نمی کنند. تفکر هیتلر برای اداره کشور، بنای کشوری بر اساس ماهیت نژادی بود که منجر به ظهور پدیده فاشیسم شد که نه تنها به مردم آلمان بلکه به تمام مردم دنیا آسیب زد.»
درهمین رابطه دفتر ریاست جمهوری ترکیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد اظهارات اردوغان درباره هیتلر از سوی برخی از رسانه ها و مطبوعات «بطور آشکار» تحریف شده است.