به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجپو»، چهارمين انجمن دوستي ايران و پاکستان به همت خانه فرهنگ كشورمان در كراچي با حضور ماشاءالله شاکري، سفير ايران و سيد قائم علي شاه، سر وزير ايالت سند، افتتاح و اساسنامه آن نيز به طور رسمي به ثبت رسيد.
بر اساس اين گزارش، مراسم اين افتتاحيه با حضور مسعود محمدزماني، سرکنسول ايران در کراچي، سجاد عليشاه، رئيس سابق قوه قضائيه پاکستان و رئيس انجمن دوستي ايران و پاکستان و جمعي از دانشمندان، تاجران و نمايندگان رسانههاي محلي برگزار شد.
بر پايه اين گزارش، جلسه با تلاوت آياتي چند از قرآن مجيد آغاز و بعد از تلاوت قرآن، سرود ملي ايران و پاکستان توسط گروهي از دانش آموزان مدرسه جمهوري اسلامي ايران در کراچي به صورت زنده در جمع حاضران خوانده شد.
سجاد عليشاه، رئيس انجمن دوستي ايران و پاکستان در سخناني گفت: ما خوشوقتيم که در اين روز مسعود انجمن دوستي ايران و پاکستان را افتتاح ميکنيم و من به عنوان مسئول اين انجمن به همه شما عزيزان خوش آمد ميگويم.
وي افزود: پيشينه تاريخي دوستي ايران و مردم اين سرزمين بسيار قديم است، ما هزاران سال پيش نيز روابط دوستانهاي با يکديگر داشتيم و ملت ايران و پاکستان داراي تاريخ و فرهنگ مشترکي هستند كه در زمانهاي گذشته همانگونه که ملت مسلمان ايران عليه تهاجم و تسلط بيگانگان تلاش كرده است، ملت پاکستان نيز جنبشهاي مشابهاي را عليه اشغالگران در اين سرزمين برپا كرد.
عليشاه در ادامه گفت: انگليس وارد اين منطقه شد و همه شبه قاره را تحت تسلط خويش قرار داد و مردم انگليس به عنوان تاجر وارد اين سرزمين شدند و بعد از طريق دسيسهها و حيلهها بر اين منطقه تسلط يافتند كه در سال 1947 ميلادي مردم اين سرزمين عليه اشغالگران قيام كرده و بالاخره از تسلط بيگانگان نجات يافتند.
رئيس انجمن دوستي ايران و پاکستان گفت: جنبش مسلمانان هند براي سربلندي نظام اسلام در اين سرزمين بود و تلاش و کوشش مردم ايران براي پيروزي انقلاب در ايران نيز براي سربلندي نظام اسلام بود كه اين انقلاب به رهبري حضرت امام خميني (ره) به پيروزي نايل گرديد و بعد از پيروزي اين انقلاب ملت ايران با حضور 98 درصد در رفراندوم سر تا سر کشور، نظام جمهوري اسلام را تصويب كرده كه دستور و آئين هر دو کشور مبني بر دستورات اسلامي ميباشد.
مسعود محمد زماني گفت: روابط دوستانه ميان دو كشور از مدتها پيش استوار است و اين روابط صميمي ما موقت نيست؛ زيرا سنتهاي اجتماعي هر دو کشور از تعليمات اسلامي سرچشمه گرفته و به همين دليل مشترک و مشابه ميباشند.
وي خاطرنشان كرد: بعد از ظهور دين مقدس اسلام، تعليمات و دستورات اسلامي، حيات تازهاي را به اين روابط بخشيد، از مناطق پاکستان که اولين بار فيض تعليمات اسلامي را توسط پيشوايان مسلمان کسب کرد، مکران ميباشد که در جنوب مغرب اين کشور واقع است، اين منطقه در اوايل سده اول هجري توسط حضرت علي (ع) شامل حکومت اسلامي گرديد و بعد توسط لشکر اسلامي، منطقه سند نيز در قلمروي اسلامي شامل شد كه بعضي از تاريخ نويسان بر اين عقيده ميباشند که سند توسط عربها شامل حکومت اسلامي گرديده است؛ در حالي که اين درست نيست.
زماني گفت: در رابطه با گسترش تعلقات دوستانه ميان پاکستان و ايران علاوه بر دين مقدس اسلام، زبان فارسي نيز نقش برجستهاي را ايفاء كرده است، اين در حالي است كه ميتوانيم بگوييم تعليمات اسلامي نيز توسط اين زبان در اين منطقه توسعه يافته است؛ زيرا اولين شخصيتهاي عرفاني و تصوف که در اين سرزمين خدمات اسلامي انجام دادند، مانند؛ داتا گنج بخش، شهباز قلندر، سيد علي همداني، خواجه معين الدين چشتي، نظام الدين اولياء، بهاء الدين زکريا، امير خسرو، سعد سلمان لاهوري، علامه دکتر محمد اقبال توسط زبان فارسي کارهاي خويش را پيش بردند.
وي ادامه داد: در آن زبان ادبيات زبان فارسي در شبه قاره به گونهاي پيشرفت کرده بود که به نام سبک هندي در تاريخ ادبيات فارسي ثبت شد، زبان فارسي قرنها زبان علمي و رسمي اين سرزمين بود.
زماني تاكيد كرد: از اهداف تاسيس انجمن دوستي ايران و پاکستان، تجديد همان روابط دوستانه و صميمي تاريخي ميباشد که قبلاً هر دو ملت از برکات آن برخوردار بودند.
دکتر فايزه ميرزا، استاد بخش زبان و ادبيات دانشگاه کراچي در وصف ثامن الحجج امام هشتم (ع)، اشعاري را به زبان فارسي سروده بود که آن را قرائت کرد.
سيد قائم عليشاه، سر وزير ايالت سند گفت: اين مراسم براي تجديد روابط قديمي ميان دو کشور و افتتاح موسسهاي به نام انجمن دوستي ايران و پاکستان برگزارشده است و ما از قديم از روابط نزديک، خوب و دوستانهاي برخوردار هستيم و از زماني که پاکستان تشکيل نشده بود و ما جزوي از شبه قاره هند بوديم، هم در سطح فرهنگي و هم درسطح ديني و علمي با ملت ايران روابط عميق، دوستانه و صميمي داشتيم.
وي افزود: اين روابط در زمان ذوالفقار علي بوتو که نخست وزير پاکستان بود، بسيار توسعه يافت و رئيس جمهور زرداري نيز در تلاش تحکيم و توسعه اين روابط است كه متاسفانه بعضي از دشمنان مشترک ما در تلاش خراب کردن روابط دوستانه و نزديک ايران و پاکستان هستند، البته ما ميتوانيم با تلاشهاي مشترک، تهاجم اين تروريستها را خنثي کنيم.
شاکري گفت: ملتهاي ايران و پاکستان پيشينه دوستي برادرانه تاريخي را دارا هستند که مبني بر مواريث تاريخي، فرهنگ مشترک و تعليمات دين مقدس اسلام است، ايران در زمانهاي قديم با سرزمين سند روابط خوبي داشته است كه اين روابط دوستانه در زماني که سند در اوج تمدن بود نيز بسيار محکم و صميمي بود و ايران و سند هم روابط خوب تجاري و فرهنگي داشتند و ما اين نمونههاي مشابه فرهنگي، ديني، ادبي و زبانشناسي را در تاريخ سند و ايران هنوز مشاهده ميكنيم.
وي افزود: مردم اين دو سرزمين از زمانهاي قديم از مناطق يکديگر بازديد ميكردند، بعضي از شاعران، تاريخ نويسان، سياح و تاجران ايراني اول وارد اين سرزمين شدند و بعد به مناطق ديگر شبه قاره راه پيدا کردند و بسياري از اين افراد در سرزمين سند براي هميشه اقامت گزيدند، افراد سرشناس ايراني در شهر تته، مرکز تاريخي اين منطقه در آن زمان سکونت کردند كه ما هنوز آرمگاههاي آنها را در قبرستان مکلي مشاهده ميكنيم.
/انتهاي پيام/