به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم گرامیداشت سی و پنجمین سالگرد شهدای هویزه و تجلیل از خانوادههای شهدا امروز در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهدای گرانقدر گفت: اقدامی که در هویزه رخ داد یک حماسه تاریخی در ایران بود که میتوان آن را یک کنش اجتماعی و تاریخی نیز دانست اجتماعی از این بابت که حرکتی مبتنی بر اراده، تصمیم و عقلانیت بود و تاریخی نیز از این حیث که مبنای یک جریان، شیوه و سنت در ایران گشت.
وی ادامه داد: شاید کاری که جوانان در هویزه انجام دادند با هیچ منطق رایج جنگی قابل تحلیل نباشد اما کار آنها نوعی فداکاری مبنی بر اراده و مقاومت بود.
ضیاءهاشمی با اشاره به اینکه حماسه هویزه یک کنش مبتنی بر تفکر و اندیشه بود خاطرنشان کرد: متاسفانه ما گاهی یادآوری حماسه شهدا را در دوران دفاع مقدس منوط بر شور و احساسات میبینیم اما باید جنگ را از زاویهای دیگر نیز به تصویر کشید و با پشتوانه تحلیلی و معرفتی مبانی آن را به جوانان معرفی کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم از ویژگیهای بارز شهدای هویزه را جهان بینی و ایدئولوژی دانست و تصریح کرد: چارچوب ایدئولوژی آنها باعث شد تا از پشت میزهای کلاسهای دانشگاههای سراسر کشور چنین در خط مقدم جمع شوند این جهان بینی دارای مولفههای مشخصی است که سال گذشته نیز رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان دانشگاهی در خصوص مراسم گرامیداشت شهدا نیز به این مهم تاکید کرد که کنگرههای شهدای نباید تبدیل به مراسمهای ترحیم با شکوه شوند.
وی در ادامه عنوان کرد: ۱۳ دانشجوی عزیزی که در سال ۵۹ در هویزه به شهادت رسیدند از جمله کسانی بودند که مسیر مشخصی را در عرصه رشد علمی طی میکردند و جزو قشر نخبه دانشگاهی محسوب میشدند آنها در واقع دانشجویان مجاهدی بودند که شهادت خودشان را در مسیر علم و جهاد میدیدند و جلوههای اعلای جهاد بودند.
ضیاءهاشمی دیگر ویژگی شهدای هویزه را قدرت تحلیل سیاسی و آگاهی به نیازهای روز زمانه خود عنوان کرد و گفت: آنها به دلیل تحلیل قوی سیاسی و آگاهی از نیازهای عصر خود موجب فتح لانه جاسوسی شدند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اتفاقات اخیری که در روزهای گذشته مقابل سفارت عربستان رخ داده است خاطرنشان کرد: فتح لانه جاسوسی یک حرکت مجاهدانه و آگاهانه بود اما هر حرکتی را به سمت سفارتخانهای نباید مجاهدانه دانست بلکه ممکن است یک حرکت کور انحرافی باشد اگر جمعی کورکورانه بدون عقلانیت و تفکر به سفارتخانهای حمله کنند موجب ضربه زدن به اقتدار و منافع ملی میشود.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: حرکت ۱۳ آبان ۵۸ مبنی بر تفکر و اندیشه بود و من هیچ شباهتی میان اتفاق آن سال با اقدامات امروز نمیبینم چرا که حرکات امروز مبنی بر امراض و اغراض عدهای خاص است و من این حرکت را ضدانقلابی میدانم.
ضیاءهاشمی ادامه داد: کسانی که زمانی سفارت آمریکا را تسخیر کردند کسانی بودند که دارای بصیرت سیاسی، نوآوری، ایثار، از خودگذشتگی و خلاقیت بودند علاوه بر این در محیط دانشگاهی تحصیل کرده و از نوابغ جامعه به شمار میآمدند به همین خاطر کسی نمیتواند این راه را بدون توجه به شرایط اجتماعی انتخاب کرده باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه هدف از برگزاری چنین مراسمهای گرامیداشتی برای شهدات صرفا تجلیل از آنها نیست اظهار داشت: شهدا نیازی به این گونه مراسمها ندارند بلکه این ما هستیم که نیاز به ترویج راه آنان داریم ما مدیون و محتاج شهدا هستیم.
وی در خصوص شهادت مظلومانه شیخ نمر به دست رژیم منحوس آل سعود نیز گفت: شیخ نمر شهیدی است که شهادتش دل همه ما را خون کرد و رفتار بیرحمانهای که آل سعود با او و یارانش داشت تلنگری به جهان امروز است او یک عالم اجتماعی بود که با عقلانیت به اعتراض پرداخت و خواهان حفظ حقوق جامعهاش بود اما یک نظام متحجر با یک فرهنگ عقب مانده ظرفیت و تحمل شنیدن نقد را نداشت.
ضیاءهاشمی در پایان سخنان خود گفت: ما متاسفیم که در کنار کشور ما که خاک پاکی دارد رژیمی حکومت میکند که چند دهه است یک نظام مرتجع و با فرهنگ سیاسی منجمد همراه با اخلاق سیاسی سرکوب گر و مستبد دارد و امیدواریم خون این شهدا راه این رژیم را اصلاح کند.
در ادامه این مراسم حاج صادق آهنگران با خواندن ابیاتی در وصف شهدای هویزه و سید و سالار شهیدان و همچنین ابیاتی با موضوع فاجعه منا و شهادت شیخ نمر فضای مراسم گرامیداشت شهدا و چشمان همگان را بارانی کرد.