به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نشست خبری "دستآوردهای پیرامون بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی" با حضور آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب در سال همایش های موزه شهدای تهران برگزار شد.
آیت الله اراکی طی سخنانی در ابتدای این نشست ضمن تشکر از اصحاب رسانه، گفت: اصحاب رسانه و خبرنگاران در برگزاری هرچه بهتر بیست ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی با تحلیل ها، گزارش ها، تصاویر، اخبار و فعالیت های رسانه ای خود در رساندن پیام وحدت به جهان اسلام و جهان معاصر ما را یاری کردند و این حمایت رسانه ها موجب می شود تا فعالیت های در راستای تقریب به ثمر بنشیند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب همچنین از برخی نهادها از جمله دفتر مقام معظم رهبری، سازمان صدا و سیما، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان اوقاف، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه که در هرچه بهتر برگزار شدن بیست و نهمین کنفرانس وحدت و همچنین برپایی برنامه های هفته وحدت، مجمع جهانی تقریب را یاری کردند تشکر و قدردانی نمودند.
وی افزود: ما در کنفرانس وحدت امسال قریب به 350 مهمان خارجی و همچنین حدود 350 مهمان داخلی داشتیم. ما در کنفرانس امسال با استقبال خوبی از سوی شخصیت های خارجی مواجه شدیم شاید این اقبال زیاد به نوعی نتیجه تصمیم آمریکا برای محدود کردن سفر به جمهوری اسلامی ایران بود.
آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: همین جا اعلام می کنیم اعمال محدودیت برای سفر به ایران به وسیله رژیم آمریکا نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران منشأ مشکلات می شود بلکه جایگاه ایران را در جهان مستحکم تر می کند.
وی اظهار داشت: این اقدام آمریکا نشان دهنده آن است که آمریکا از رفت و آمدهای عادی مردم به ایران هراس دارد زیرا از اقتدار ایران می ترسد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در ادامه به شهادت روحانی دینی عربستان اشاره کرد و گفت: حادثه دلخراش به شهادت رساندن شیخ نمر روحانی مجاهد و اسلام خواه عربستان به همراه تعداد زیادی از نیروهای آزادی خواه را به حوزه های علمیه، مردم عربستان و بازماندگان این حادثه تسلیت می گویم.
وی افزود: این حادثه آن هم بلافاصله بعد از برگزاری بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی نشان دهنده آن است که رژیم حاکم عربستان به مبارزه با وحدت اسلامی کمر بسته است و ما باید تلاش کنیم تا این بخش از چهره کریه رژیم سعودی را به جهانیان معرفی کنیم.
آیت الله اراکی با بیان اینکه رژیم سعودی به ابزاری در دست دشمنان اسلام تبدیل شده است، اظهار داشت: هدف اصلی رژیم عربستان ایجاد تفرقه و تنش و درگیری در جهان اسلام است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب به نامه ای که چند ماه قبل از سوی مجمع جهانی تقریب برای پادشاه عربستان ارسال شده بود، اشاره کرد و گفت: در این نامه از پادشاه عربستان خواستیم فقط یک قدم در راه تقریب بردارد و برای جلوگیری از آثار منفی که این تصمیم برای تقریب دارد از اجرای آن صرف نظر کند و شیخ نمر را اعدام نکند.
وی افزود: در این نامه هشدار دادیم که اعدام شیخ نمر تأثیر بسیار منفی بر وحدت جهان اسلام دارد اما دیدیم که شیخ نمر را به خاطر جرمی که مرتکب نشده بود اعدام کردند.
آیت الله اراکی با بیان اینکه شیخ نمر فقط امر به معروف و نهی از منکر کرده بود، اظهار داشت: در این نامه هشدار دادیم که این حکم بازتاب های منفی در ایجاد تفرقه در جهان اسلام و بر افروختن آتش کینه در جهان اسلام خواهد داشت.
وی افزود: با وجود آنکه عربستان می دانست علاوه بر اینکه این عملشان جرم است، بازتاب منفی نیز در جهان اسلام خواهد داشت و آتش کینه را در جهان اسلام شعله ور میکند اما دست به این جنایت زدند و این اقدام شاهدی است بر اینکه رژیم عربستان به پایگاهی برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام تبدیل شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب گفت: ما کشورهای اسلامی را دعوت می کنیم برای حمایت از وحدت جهان اسلام تا این حرکت رژیم سعودی را محکوم کنند.
آیت الله اراکی در ادامه اظهار داشت: رژیم عربستان تلاش های زیادی برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام از طریق تزریق پول و همچنین از طریق رسانه هایی که توسط این رژیم تغذیه می شود، انجام می دهد. امروز عربستان سعودی هم از رسانه های شیعی و سنی تفرقه انگیز حمایت می کند.
وی افزود: بسیاری از رسانه ها که به نام شیعه بدترین مطالب افراطی و تفرقه انگیز را علیه اهل سنت منتشر می کنند از سوی عربستان حمایت می شوند. این رسانه ها که فرهنگ سب و لعن را علیه اهل سنت منتشر می کنند از سوی عربستان تغذیه می شوند، همچنین رسانه های سنی که سعی دارند تفرقه را در جهان اسلام گسترش دهند نیز از سوی عربستان تغذیه می شوند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب اشاره کرد: همچنین عربستان سعودی برنامه های زیادی در زمینه تفرقه از جمله حمایت از گروههای تروریستی و افراطی در عراق، سوریه، افغانستان و پاکستان انجام می دهد و بسیاری از مدارس پرورش دهنده تروریسم در جهان اسلام از سوی عربستان تغذیه می شوند.
آیت الله اراکی با بیان اینکه باید جهان اسلام بیدار شود، اظهار داشت: متأسفانه کار به جایی رسیده است که عربستان سعودی، الازهر را نیز تحت تأثیر اهداف خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه الازهر همواره در طول تاریخ به عنوان پایگاه وحدت و تقریب در جهان بوده است ، گفت: ما انتظار داریم شیخ الازهر همان راهی را برود که بزرگان الازهر نظیر شیخ شلتوت رفته اند.
آیت الله اراکی با بیان اینکه الازهر نباید دنباله رو عربستان سعودی باشد، افزود: الازهر باید تلاش کند که وحدت در جهان اسلام ایجاد شود و اگر مشکلی در جهان اسلام وجود دارد آن را حل نماید.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با تأکید بر اینکه ما به الازهر و بزرگان آن احترام می گذاریم، اظهار داشت: الازهر محور جهان اسلام و پایگاه وحدت جهان اسلام است و متفکرین و اندیشمندان الازهر نقش مؤثری در جهان اسلام ایفا می کنند.
آیت الله اراکی در ادامه گفت: در کنفرانس وحدت امسال که با حضور پرشور میهمانان برگزار شد، 12 کمیسیون داشتیم که مطالب مهمی در آنها رد و بدل شد و مصوباتی صورت گرفت که اجرای آنها پیگیری خواهد شد.
وی افزود: از دیگر کارهای دیگر انجام شده در کنفرانس امسال، برگزاری نمایشگاه آثار پنج شخصیت تقریبی در حاشیه اجلاس تکریم این پنج شخصیت بزرگ(شهید باقر صدر، شهیده بنت الهدی صدر، دکتر فتحی یکن، آیت الله آصفی، خانم بنت الشاطئ عایشه عبدالرحمن) بود که همگی از پیشتازان وحدت هستند و در کنفرانس امسال از آثار آنها رونمایی و به خانواده هایشان هدایایی اهدا شد.
آیت الله اراکی ادامه داد: از برنامه های مرتبط با کنفرانس امسال، شب شعر رسول مهربانی است که جمعه شب آینده در تالار شهید آوینی قم برگزار می شود؛ برنامه دیگر برگزاری فیلم جشنواره وحدت است که در اردیبهشت ماه آینده، مصادف با مبعث رسول اکرم(ص) برگزار می شود و تحولی مهم در عرصه فعالیتهای مربوط به وحدت خواهد بود.
وی افزود: از فعالتیهای دیگر مجمع تقریب مذاهب اسلامی، اعلام مسابقه کتاب وحدت است، به بهترین کتابی که در این زمینه نوشته شود در کنفرانس وحدت سال آینده، به ترتیب به نفر اول، دوم و سوم جوایز 100هزار دلاری، 50هزار دلاری و 25هزار دلار اهدا می شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: مجمع تقریب در حد توان خود سعی کرده است از سازمانهای مردم نهاد از جمله شهرداری تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات و ... در پیشبرد و توسعه فعالیتهای خود استفاده کند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد فعالیتهای مجمع تقریب برای پیگیری موضوع شیخ زکزاکی هم گفت: مجمع تقریب در این زمینه علاوه بر صدور بیانیه با تمام اعضای خود در کشورهای مختلف تماس گرفته تا اقدامات لازم برای پیگیری وضعیت این عالم بزرگ انجام شود.
آیت الله اراکی در مورد وظیفه علما در زمینه وحدت و تقریب مذاهب اظهار داشت: عقل و دل مردم در دست علماست و آنها بزرگترین مسئولیت را در این زمینه بر دوش دارند، مجمع تقریب برای پر رنگ شدن نقش علما در زمینه وحدت همه ساله اشخاصی را به ایران دعوت می کند و برعکس هیأتهای از ایران به دیگر کشورها در رفت و آمد هستند تا بدین ترتیب نقش علمای جهان اسلام در این عرصه فعال تر شود و تلاشهای تفرقه گرایی رو به زوال رود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در مورد فلسطین هم گفت: فلسطین قلب جهان اسلام است و همیشه باید به عنوان مسأله اول جهان اسلام مطرح شود و دفاع از فلسطین و مسجد الاقصی یکی از مهمترین دغدغه های مسلمانان باشد؛ در کنفرانس امسال هم مسأله فلسطین به طور خاص مورد توجه قرار گرفت و در نشست کمیته اتحادیه مقاومت و کمیسیون احزاب پشتیبان مقاومت، مسأله فلسطین به عنوان محور وحدت جهان اسلام به طور خاص بررسی شد.
آیت الله اراکی در مورد اهمیت دادن مجمع تقریب به نقش زنان هم گفت: از آنجا که به نقش مهم زنان در فعالیتهای تقریبی معتقد هستیم و در راستای توسعه فرهنگ وحدت و تقریب، یکی از کارهایی مهم مجمع، تأسیس اتحادیه زنان مسلمان بود که در حال حاضر با دبیرکل خانم "طوبی کرمانی" و هیأت امنای قوی از سراسر جهان اسلام در حال فعالیت و بسیار اثر گذار است.