به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، جمشیدی، استاد دانشکده علوم قرآنی ایلام در نشست «بررسی مسئله حقوقی حجاب» که پنجشنبه در دانشگاه پیام نور واحد ایلام برگزار شد، موضوع حجاب را یکی از مسائل پرچالش در قرن اخیر دانست و گفت: واژگان حجاب و پوشش در فرهنگ لغت ایرانی ها معانی مترادفی دارند؛ اما نقش های مختلفی ایفا می کنند، حجاب به پرده و مانع گفته می شود؛ این واژه به صورت اصلاح نشده در زبان عربی به فرهنگ لغت فارسی وارد شده است.
وی افزود: شهید مطهری گفت: شاید برداشت برخی از افراد از واژه حجاب این باشد که زن باید در پشت پرده و در خانه مستور باشد و در میان جامعه یا محل کار دیده نشود، بهتر است به جای واژه حجاب از پوشش استفاده شود.
این استاد دانشکده علوم قرآنی عفاف را یکی از مصادیق حیا اعلام کرد و ادامه داد: آیه ۳۱ سوره نور به پاسداشت عفاف برای احیای پوشش و حیا تاکید دارد، صدور فرمان پوشیدن سر و گردن به وسیله خمار نیز موکد این امر مهم است.
جمشیدی با طرح این پرسش که آیا حکومت می تواند در موضوع حجاب شهروندان دخالت کند؟ گفت: نویسندگان غربی مداخلات دولت را در سه اصل عدم ضرر، پدرسالاری حقوقی و اخلاق گرایی حقوقی برای صیانت از ارزش های اخلاقی بررسی کرده اند.
این استاد دانشگاه به تفاوت حکومت اسلامی با سایر مکاتب و ایدئولوژی های انسان ساز اشاره و خاطرنشان کرد: قرآن از جزئی ترین تا کلان ترین امور زندگی بشر را در نظر گرفته است و برای مسلمانان برنامه دارد، در نظام مبتنی بر قانونگذاری توحیدی که با اقتباس از کلام خدا برای رسیدن انسان ها به سعادت برنامه ریزی شده است حاکمیت در تعیین حدود و ثقور مقوله پوشش اختیار تام دارد.