به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، حیدر زاده عصر دیروز در مراسم افتتاحیه کارگاه توانمند سازی اعضائ کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی در دانشکده پرستاری مامایی رشت با اشاره به اهمیت اخلاق در پژوهش گفت: در نقاطی از کشور ما هنوز برای کسانی که کار پژوهش را آغاز کرده اند اهمیت عبور طرح پژوهشی از مسیر کمیته اخلاق به درستی شناخته نشده است و ما عواقب آنرا دیده ایم.
وی افزود: توجه به ایده های خوب ملاک نیست و اخلاق در پژوهش و اخلاق در پزشکی با گذراندن کلاس و درس به دست نمیآید، بلکه اخلاق در پژوهش به عنوان امری مهم باید نهادینه شود .
حیدر زاده اظهار امیدواری کرد که با نهادینه سازی اخلاق و بابرگزاری کارگاه های توانمندسازی اعضاء کمیته های اخلاق در پژوهش حرکت های مثبت، منجر به توسعه اخلاق هم در پژوهش و هم در آموزش شود.
در ادامه محمد اسماعیل پور، معاون پژوهشی دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان و دبیر اجرایی کارگاه مذکور ضمن تقدیر ویژه از حمایت وزارت متبوع، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال همدلی و همزبانی افتخار میزبانی دو کنگره در پژوهشهای پزشکی را داشته است.
وی در خصوص برنامه های کارگاه توانمند سازی اعضاء کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی توضیحاتی را بیان کرد.
احسان شمسی کوشکی ،دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی کشور نیز در این مراسم تفاوت اصلی بین کشورهای پیشرفته و توسعه یافته را مساله اخلاق دانست و دفاع از حقوق مردم همچنین دفاع از حیثیت دانشگاهها را از اهداف کمیته اخلاق در پژوهش عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بحث کمیته های اخلاق نباید به صورت سوری باشد، تصریح کرد: نمی توان یک روزه به مرحله ایده آل رسید و درخصوص دفاع از حیثیت دانشگاه ها،آیین نامه پژوهش به تمام دانشگاههای کشور ابلاغ شد .
دبیر کمیته های اخلاق همچنین هدف کمیته اخلاق در پژوهش را حفاظت از شان علمی دانشگاهها عنوان کرد.
گفتنی است: کارگاه توانمندسازی اعضای کمیته های اخلاق درپژوهش های زیست پزشکی باحضوراعضای کمیته های اخلاق دانشگاههای علوم پزشکی مازندران،البرز،بابل،اردبیل،گلستان،قزوین،به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مدت دو روز(25-24 دی ماه)دردانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی رشت درحال برگزاری است.